Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparate radio tranzistorizate dinainte de anii 90

doru3160

Postări Recomandate

O noua piesa cu totul deosebita in colectie:

radio auto /portabil AKKORD,alimentare de la 4 baterii AA (caseta interna)sau prin priza 12v,cu difuzor propriu si iesire pt casca audio-l(ipsa difuzor:,neprobat,dar are iesire difuzor pe priza din spate)-are buton CAF !!!

(detalii tehnice http://www.radiomuseum.org/r/akkord_autotransistor_715.html

post-224492-0-54132200-1415883649_thumb.jpg

post-224492-0-95676300-1415883660_thumb.jpg

post-224492-0-45172600-1415883668_thumb.jpg

post-224492-0-98134400-1415883684_thumb.jpg

post-224492-0-18854300-1415883695_thumb.jpg

post-224492-0-68762400-1415883705_thumb.jpg

post-224492-0-20290600-1415883714_thumb.jpg

post-224492-0-68944800-1415883719_thumb.jpg

Editat de nemotoujours
Link spre comentariu

solicit ajutor in vederea verificarii,fisarii,repararii colectiei mele de aparate electronice indeosebi romanesti,pentru expunerea intr-un muzeu.

sustin cafea,suc,piese si ofer imortalizarea in c.v.-ul colectiei oficiale.

aceasta colectie nu este comerciala,nu este realizata pentru bani ci pentru colaborarea cu muzeele de istorie si tehnica din tzara, fiind personala.

O parte dintre cele peste 280 de piese sunt aici:

http://suntemromania.blogspot.ro/p/blog-page_23.html

http://suntemromania.blogspot.ro/search/label/Colectiile%20noastre

Editat de nemotoujours
Link spre comentariu
Vizitator overseas

solicit ajutor in vederea verificarii,fisarii,repararii colectiei mele de aparate electronice indeosebi romanesti,pentru expunerea intr-un muzeu.

sustin cafea,suc,piese si ofer imortalizarea in c.v.-ul colectiei oficiale.

aceasta colectie nu este comerciala,nu este realizata pentru bani ci pentru colaborarea cu muzeele de istorie si tehnica din tzara, fiind personala.

O parte dintre cele peste 280 de piese sunt aici:

http://suntemromania.blogspot.ro/search/label/Colectiile%20noastre

Din ce localitate sunteti?

Din zona Argesului va mai pot ajuta cu o evaluare, ce aparate functioneaza, ce mai trebuie facut la cele care functioneaza partial, si ce nu functioneaza ce se mai poate repara...

Editat de overseas
Link spre comentariu

Din ce localitate sunteti?

Din zona Argesului va mai pot ajuta cu o evaluare, ce aparate functioneaza, ce mai trebuie facut la cele care functioneaza partial, si ce nu functioneaza ce se mai poate repara...

cu toate ca evaluarea tehnica am facut-o,nu ma deramjeaza inca o mana de ajutor.

necazul este ca aparatura este in bucuresti.depozitata,oras in care va fi si expusa pentru inceput

Link spre comentariu

Un model despre care nu pot spune cat de rar este ...  :rade:

Un portabil mic,anii 60..70 fabricat japonia.Sanyo Calata.Alimentare 6v.Inca nu a intrat in revizie,aparatul se aude foarte incet..dar receptioneaza la modul excelent posturile atat in am cat si in fm.Banuiesc c-uri devalorizate ,sper sa nu fie vreo problema pe tranzistori.Stare exterioara pot spune foarte buna.Urmeaza..

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Va salut

Radio SELGA cu UL si UM,alimentare de la 9V,cu suport special pentru 6 baterii R6,la care am atasat bara de ferita cu bobinele de la un radio cosmos cu mici modificari,si ?  functioneaza pe cele doua game

Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

Link spre comentariu

Rossija 303(Россия-303) cu unele mici probleme rezolvate.Pentru inceput am inlocuit C42 de 1 microF(cel care preia semnal de la cursorul potentiometrului),dupa care am descoperit ca nu functioneaza condensatorul variabil (axul se rotea in gol).Demontat CV si rezolvat problema pri strangerea piulitei din capatul axului.A urmat confectionarea unui capac la locasul pentru baterii .

post-202543-0-44152300-1416851888_thumb.jpg

post-202543-0-21755300-1416852149_thumb.jpg

post-202543-0-80937800-1416852157_thumb.jpg

Link spre comentariu

http://rw6ase.narod.ru/000/rprl_p/rossija303.html

Ati lucrat ceva la rossija....E un aparat bun cu UL,UM,si 2 K1si K2,reglaj fin pentru scurte...complicat este la comutatorul de game daca are ceva fire rupte sau dezlipite (de pus la loc) Oricum se merita efortul de a-l face sa functioneze....felicitari pentru achizitie :31  Aparatele astea  rusesti in general au un sunet placut dupa mine, fapt ce te face sa le repui in functiune, cu un maxim de satisfactie...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Va prezint doua aparate, cu toate ca nu sunt colectionar si nici nu voi fi,care au ajuns prin anii 90 la mine.

Primul e un Blaupunkt Derby din 1960 care are antena orizontala si merge atat cu baterii cat si la masina.Nu s-a pastrat prea bine cu toate ca este functional pe toate gamele.Cred ca o persoana indragostita de vintage ar fi o mai buna gazda ca mine asa ca l-am daruit unui colectionar si restaurator din Timisoara,un meserias deosebit ,dedicat total care m-a convins vazand realizarile si este membru forum.Aparatul are contactele de baterii corodate asa ca i-am pus in locul acestora un redresor Poza de mai jos nu este ce-a originala ca donandu-l nu l-am mai fotografiat.

Al doilea e un superb Philips Turismo International functional care arata bine dupa aproape 50 de ani,fabricatie 1967.Ii lipseste doar capacul de baterii.

Are markeri mecanici pentru ukw,acord fin pe kw,mufa pentru amplificare,acord separat pentru ukw.Nu l-am desfacut pt poze ca oricum totul e original.

post-175499-0-71873200-1418897423_thumb.jpg

post-175499-0-45053000-1418897599_thumb.jpg

post-175499-0-55457200-1418897933_thumb.jpg

Editat de NICA
Link spre comentariu

Felicitari pentru decizie!... Omul chiar ca merita!

P.S. Inteleg ca nu vreti sa deveniti colectionar, dar de unde truda.... va pica in brat asa relicve (cu majuscule. desogur)!

In anul 1990,imediat dupa revolta am avut un prieten din Chisoda care mergea saptamanal in Germania si aducea cu remorcuta televizoare.In anii aceia i-am reparat foarte multe,tonuri,le-a vandut si astfel de aparate au ajuns la mine.Necazul meu acuma este ca atunci am aruncat multe aparate,eu neavand acest cult pentru lucrul de calitate.Multe au fost in carcase din carton cam cum era Miorita(nu am o poza dar dvs precis stiti).Am aruncat o gramada de astfel de aparate,din cele cu alimentare la retea am scos transformatoarele care le-am pus la alte aparate.Ce mai,lucram doar pentru bani si romanul nu era interesat de vechituri.Unele au supravietuit doar ca le-am dat unora mai amarati sa aibe si ei un radio si acum le-am recuperat si inca merg dupa 25 de ani.Acum la batranete privesc si eu cu nostalgie aceste bijuterii tehnice.Nu le pot colectiona pentru-ca nu am casa,stau la bloc si am o camaruta in subsol unde mai surubaresc cate ceva,abia incap eu si o masa daramite o colectie de nostalgie.

Intr-o zi voi mai face cateva poze cu amplitunere romanesti si statii de amplificare pe care intentionez sa le instrainez ca nu am loc de ele.Poate dl Harfa va fi interesat de cate ceva.

Sunt incantat ca pot sa vad pe aici oameni care mai au suflet pentru asa ceva,eu... :84 :26

Link spre comentariu

Intr-o zi voi mai face cateva poze cu amplitunere romanesti si statii de amplificare pe care intentionez sa le instrainez ca nu am loc de ele.Poate dl Harfa va fi interesat de cate ceva.

Sunt incantat ca pot sa vad pe aici oameni care mai au suflet pentru asa ceva,eu... :84 :26

Domnule, sunteti aur pentru mine !

Am o colectie de aproape 300 de piese:televizoare,radiouri,casetofoane,combine,pick-upuri si chiar calculatoare ,o colectie axata ingeneral pe electronica romaneasca.

O voi expune intr-un muzeu,gratis desigur, pentru a demonstra capacitatea de creatie si productie tehnica romaneasca de-a lungul timpu;lui, alaturi avand si produse din alte tari pt comparatie.

Vreti sa ne dam o intalnire si poate sa ajutati la acest proiect?

Cateva piese le puteti cedea aici:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări