Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparate radio tranzistorizate dinainte de anii 90

doru3160

Postări Recomandate

Si radioreceptorul Albatros este un aparat care a functionat bine la vremea lui si mai functioneaza si azi ,insa nu are banda de fm,dar US se aud mai bine avand extensie de banda,aparate robuste care ingrijite te mai servesc si acum.

Radio Milcov aparat de uz popular cu UM si UL,este la fel un radio care a avut priza si multa lume se servea de el pentru Antena Satelor si Romania Actualitati....Ce vremuri...Amintiri,Amintiri  Multumim ca mai inviorati topicul.. :ewryt45w

Simt lipsa d-lui Cristian 74 care avea frumoase   si  complete postari..Va astept sa reveniti pe acest forum iar pana atunci numai bine!

Link spre comentariu

Am descoperit mai zilele trecute de vânzare un modul >>MP3 player si FM radio<< care face minuni. Am reusit sa-i conving pe mai multi prieteni si vecini sa dea jos din podul casei acele aparate de radio cu lampi care nimeni nu este sa nu aibă macar unul. Dupa putin șmotru la ele si cu conditia sa fie difuzoarele bune am reusit sa le readuc la viata in locuinta unde cu cativa zeci de ani in urma mai fusesera ele ,,vedete,,. Posted Image

Link spre comentariu

Iata alte cateva radiouri clasice...

Ar mai fi amplitunerele mele: un Rotel excelent, un Scott, un Philips, un Telefunken... nu le pot avea pe toate...

post-212023-0-92730900-1403633700_thumb.jpg

post-212023-0-03301300-1403633756_thumb.jpg

post-212023-0-52227600-1403633938_thumb.jpg

post-212023-0-51779200-1403634060_thumb.jpg

post-212023-0-70004600-1403634185_thumb.jpg

post-212023-0-79603200-1403634261_thumb.jpg

post-212023-0-59321900-1403634404_thumb.jpg

post-212023-0-84322600-1403634459_thumb.jpg

post-212023-0-18842500-1403634691_thumb.jpg

post-212023-0-32383800-1403634834_thumb.jpg

post-212023-0-82940400-1403635188_thumb.jpg

post-212023-0-22874700-1403635351_thumb.jpg

post-212023-0-24277000-1403635489_thumb.jpg

Editat de rhythmkim
Link spre comentariu

Iata alte cateva radiouri clasice...

Ar mai fi amplitunerele mele: un Rotel excelent, un Scott, un Philips, un Telefunken... nu le pot avea pe toate...

Apreciez aparatele,bine intretinute,se vede ca va plac radiourile....felicitari pentru prezentare :aplauze

Din caznele mele va prezint " lucrarea mea " Am repus in functie,asa pentru a vedea daca mai sant in stare.un radio VEF 12,care avea placa crapata in zona bobinei....pozele cred ca arata cam cat am mesterit....partea mai dificila a fost refacerea bobinei cate avea 2 legaturi desprinse de  pe cablaj...imi cer scuze pentru plasticul din fata care este spart..am sa caut sa-l inlocuiesc cand voi gasi..

Posted Image Posted Image  Posted Image  http://s29.postimg.org/4fl1rbg5z/STA62802_Copie.jpg http://s30.postimg.org/5r05lj2fl/STA62808.jpg

Link spre comentariu

Am mai pus azi mana pe un Orion pe tuburi, e in stare perfecta...

Cineva îmi spune, pe mp:

"Aparatul postat este un R 4322 . Nu este pe tuburi ci functioneaza cu tuburi ( acest aspect a fost mentionat si pe site-ul "Proradioantic" de colegii moderatori ) In alta ordine, sectiunea unde s-a postat aparatul este " vintage tranzistorizat " ori aparatul trebuia postat in sectiuinea aparatelor cu tuburi. Pe viitor, mai multa atentie , in rest, aparatele adunate arata bine .P.S. Trebuie vazut precis pe capac care este producatorul intrucat R 4322 este produs si la VT ( "Videoton" )"

Răspunsul meu este:

"1. Greşit. Este 101% Orion model R4400, nu pentru că aşa vreau eu, ci pentru că aşa l-a botezat producătorul a long time ago, nu e primul radio pe care îl văd, mai ales că este original pînă la detaliu, ce să mai vorbim de capac şi scală. Ca o observaţie personală, e prima oară cînd mi se spune că nu ştiu să citesc, şi nu pot să nu mă întreb pe ce bază sau în ce calitate. Pozele de mai jos pot aduce puţină lumină, dacă nu, ar mai fi posibil să te invit la mine să-l studiezi de aproape, dar acesta nu este un motiv serios pentru o invitaţie.

2. Anunţul meu nu conţine greşeli gramaticale. E posibil să fie şi ca tine, adică da, nu e radio "pe tuburi", ci pe un blat de marmură. Diferenţă de sintaxă, eu am considerat "pe tuburi" ca atribut (ce fel de...), dar tu îl vezi complement circumstanţial de loc (unde) - clasa a IV-a. Singurele sale elemente active sunt cele 5 tuburi, aşa că da, funcţionează cu tuburi, dar asta e o chestie de semantică forţată (nod în papură, pe scurt). Nu cred că e prima oară cînd întîlneşti una din expresiile: "pe baterii", "pe benzină", "pe tranzistori" etc, fără a exista în asta o greşeală. Dar dacă nu-ţi place cum sună, nu-ţi pot eu impune să-ţi placă. Eu îmi menţin exprimarea iniţială.

3. Ca să nu mai existe atîta deranj, şterge-mi postarea "profund eronată", nu e nici o problemă. Dar de dorit ar fi fost ca mesajul intern pe care mi l-ai trimis să fi fost pe forumul public, numai aşa, de dragul arbitrajului..."

Eu luasem în calcul topicul "Ce aparate de radio, produse pana in `90, detineti ?", am uitat cu desăvîrşire de "Vintage tranzistorizat". E asta o crimă?!

Am postat asta aici pentru a nu exista dubii în caz de întristare a cui mi-a scris.

post-212023-0-50651700-1404060007_thumb.jpg

post-212023-0-90235700-1404060017_thumb.jpg

post-212023-0-49212200-1404060027_thumb.jpg

Editat de rhythmkim
Link spre comentariu

Salut,Iata care-i treaba :Acel "cineva" sunt eu . Ideea era ca acest aparat ( e drept ca scrisesem gresit cifrele ; este R 4400 , mai gresim ca tot era pe privat ) exista fabricat si de "Videoton" . Apoi ceea ce am scris este pe mesaj privat deci confidential si nu am acuzat prin mesajul respectiv ci am aratat ca asupra expresiei "Orion pe tuburi" s-au facut observatii de catre colegi si pe site-ul "Proradioantic". Daca era sa caut noduri in papura scriam direct pe forum . Nu scrie ca am considerat pe cineva analfabet ci am aratat ca aparatele adunate arata bine. Ori, consider ca o observatie pe privat este oarecum ( mai) amicala si raspunsul trebuia dat tot acolo . Corect ? ( cat despre restul, zic sa nu ne laudam).http://www.radiomuseum.org/r/videoton_r_4400r440.html

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator skodaru

Buna ziua.Sunt nou pe aici,asa ca daca am postat in loc gresit,vs rog sa mutati unde trebuie postarea.Deci pe o Dacie care o restaurez am un radio tare interesant.Mai degraba e un radiocasetofon.Am cautat peste tot documentatie despre el,dar n-am gasit,si nici poze.Asa ca soer sa ma ajutati voi sa identific acestradiocasetofon.In interior scrie ca e din iunie 1978.PS.Radio-ul este pus intrr-un suport.Poze(imi cer scuze de calitatea lor,dar maine fac poze cu aparatul foto,daca e nevoie)

post-234668-0-56664800-1405020885_thumb.jpg

post-234668-0-48642500-1405020918_thumb.jpg

Editat de skodaru
Link spre comentariu

am 3 bucati radio ZEFIR, din care unul are in coltul din dreapta jos al husei o fereastra unde scrie ZEFIR; banuiesc ca este un model mai rar sau ma insel? inca nu l-am desfacut sa vad cum se prezinta la interior, exteriorul aratand destul de bine...

Link spre comentariu

Va salut,Intr-adevar exista varianta respectiva , este un ecuson negru pe care scrie "ZEFIR" cu litere verzi. Este probabil prima varianta a aparatului montat in aceeasi caseta cu S-631T , radioreceptor importat , de origine nipona si fabricat apoi in tara. Acel ecuson este montat exact pe fanta corespunzatoare butonului comutatorului de unde, al modelului amintit (S-631T) . La "Zefir" , comutatorul este in spatele casetei . Modelul cu ecuson, printre altele, are toate tranzistoarele ( daca nu sunt inlocuiri) in culoare neagra , cu exceptia tranzistorului SFT 373 aflat in coltul din stanga jos a placii imprimate. Desigur ca niste poze cu toate aparatele, sunt mai mult decat binevenite.

Link spre comentariu

Va salut,Aici este modelul:http://i57.tinypic.com/nv9zko.jpgIn aceasta poza, culoarea literelor este aparent mai deschisa ( spre galben ) Sunt usor translucide si probabil asta este motivul pentru care apar asa.Aici se poate vedea mai bine culoarea reala :http://i62.tinypic.com/ajqw7m.jpgMai adaug ca scala este cu frecventele minime din game spre stanga, asa cum este si la radioreceptoarele S-631T si S-631T(N). Dupa acest model, "Zefir" S-631TN2 , a fost echipat cu scala marcata invers, la majoritatea variantelor.Aparatul poate fi intalnit in aceasta varianta, cu ecusonul doar negru si fara litere deoarece sunt sensibile, in sensul ca se sterg relativ usor, mai ales daca receptorul a fost folosit fara husa.

Link spre comentariu

Asta este modelul, dar la mine nu are  buzunarasul de pe curea, tranzistoarele sunt negre cum a specificat dl. kripton si are lipsa suportul pentru baterii dar cum am 3 aparate o sa reconditionez doua complet!

am mai facut rost de un SELGA tot in husa de piele, functional, alimentare cu baterie de 9v.

colectia personala creste...

Link spre comentariu

Va salut,Propun sa vedem cele 3 aparate "Zefir" ( poze fara capacele-spate ) deoarece este posibil sa fie tot atatea variante sporind astfel atat colectia cat si valoarea acesteia, mai ales daca sunt ( aproape ) complete.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări