radiot Postat Martie 10, 2014 Partajează Postat Martie 10, 2014 Schimbarea rolei presoare e importanta pentru a nu incetini redarea,dar si schimbarea curelei volantului este la fel de importanta,pentru ca sant piese in miscare si se uzeaza cu timpul...Azi tocmai am schimbat rola presoare la un radiocasetofon JVC-636 L (putere 15W) cateva poze din timpul lucrului.. Link spre comentariu
radiot Postat Martie 10, 2014 Partajează Postat Martie 10, 2014 Si inca cateva imagini..cu JVC RC-636 L este indicat ca rola presoare sa fie inlocuita cu una noua,avand rol important in tragerea benzii casetei ..si la aparatul dvs. (fain) nu se face sa aveti asa o improvizatie.....Operatiunea este destul de simpla daca aveti o rola noua si se merita a o face!La mine se aude foarte bine casetofonul dupa operatie.. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 11, 2014 Partajează Postat Martie 11, 2014 Si inca cateva imagini..cu JVC RC-636 L este indicat ca rola presoare sa fie inlocuita cu una noua,avand rol important in tragerea benzii casetei ..si la aparatul dvs. (fain) nu se face sa aveti asa o improvizatie.....Operatiunea este destul de simpla daca aveti o rola noua si se merita a o face!La mine se aude foarte bine casetofonul dupa operatie..Curele noi se gasesc la magazinul din centru.Au de toate diametrele.(vb pe mp)Prima operatie este de fapt curatarea rolei presoare cu alcool... Daca totusi dupa curatare face "scandal" sau agata banda trebuie schimbata.Revenirea la dimensiunile initiale (strangerea) curelei se face relativ simplu, se tine cureaua respectiva in otet cam 2-3zile daca totusi pe lungimea curelei sunt fisuri nu avem alta solutie decat schimbarea ei.(La faza cu otetul se pot intampla la unele curele ceva chestii legate de polimerizarea cauciucului deci un risc micut tot exista.) Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 17, 2014 Partajează Postat Martie 17, 2014 Telefunken Bajazzo Sport. http://www.kofferradios.de/tr/te/te007.html Al meu arata nou nout (impresionant avand in vedere ca a fost fabricat din 1966). Trebuie sa-i iau baterii 6XR14, apoi urc toate cele poze si videoclip... Are doua scale de acord AM si FM iar pe unde scurte(KW), acordul de FM devine acord fin. E superfain. PS: Am gasit pe netuletz si manualul service: http://freeservicemanuals.info/en/servi ... SPORT101L/ Link spre comentariu
radiot Postat Martie 17, 2014 Partajează Postat Martie 17, 2014 Telefunken Bajazzo Sport. http://www.kofferradios.de/tr/te/te007.htm Asteptam sa vedem aparatul...dupa descriere pare ca e asa cum ati spus..am rezolvat cu JVS-ul era de vina rola presoare..pana atunci va prezint un SHARP GF-4646 la care am schimbat cureaua de la casetofon fisurata de vreme..se aude f.bine partea de radio si mai ales cea de casetofon dupa interventie..am butonul de la comutatorul de game rupt si trebuie sa-i fac o prelungire sa ajung la el,dar piesa e buna schimba gamele fara probleme..in rest e deosebit aparatul acces facil la piese si piese putine,transformator mic..suficiente integrate, mi-a placut mult aspectul si marca, am avut surprize placute Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 17, 2014 Partajează Postat Martie 17, 2014 Mi-a murit contul de pe PHOTOBUCKET, cica vor $... o sa caut un alt site sa urc pozele cu Telefunkenul. Link spre comentariu
marik2500 Postat Martie 18, 2014 Partajează Postat Martie 18, 2014 Si eu am avut aceeasi surpriza sa constat ca nu mai pot uploada pe IMAGESHACK numai pe bani. Am gasit un site acuma folosesc http://imgur.com/ Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 18, 2014 Partajează Postat Martie 18, 2014 Poze cu Telefunken_Bajazzo_Sport ts 101: Videoclip: http://youtu.be/xs-31ddHCUI xs-31ddHCUI Link spre comentariu
goguboeru Postat Martie 19, 2014 Partajează Postat Martie 19, 2014 Scriu acum pt ca acum am vazut. NU !! la alcool de nici un fel pe cauciucarie. Curatare doar cu neofalina ca sa nu se intareasca cauciucul sau sa nu devina pasta mai repede la aparate Philips.Alcoolul intareste cauciucul in scule cantatoare. Pe cuvant Si se poate strunjii cauciucul cu o piatra de polizor cu granulatie medie invartita invers fata de rotatia cauciucului ce trebuie transformat in rola presoare. Iese perfect. Trebuie doar incercate diferite pietre de poliozor pana ce suprafata cauciucului iese mata si fara mare porozitate. Iar Sharpul 8585 suna si trage excelent pt o scula portabila .Nu ai diferente audibile la copiile facute pe el .Trebuie salvat si pastrat e pacat sa fie lasat sa moara este una din sculele care merita pastrate pt ca nu te fac de ras cand vrei sa faci o copie de pe o caseta. 15.000 lei costa cand o Dacia 1300 era 70000. Si chiar suna bine si tare ampliful lor. Link spre comentariu
goguboeru Postat Martie 19, 2014 Partajează Postat Martie 19, 2014 La toate casetofoanele care au presoarea obosita sau chiar daca nu este inca , merita sa face-ti un tratament cu :un "bat de urechi" imuiat in clorura ferica .Cu acest bat cu grija sa nu intre in lagar clorura sterge-ti axul cabestan al volantului pe suprafata pe care calca banda cateva secunde pana devine din lucios mat. Dupa aceea cu capatul opus al batului(economie) stergeti bine axul. Iar ca sa fiti mai Catolici decat Papa stergeti si cu alcool axul.( degeaba dupa parerea mea )Astfel o sa dispara multe dintre problemele de mecanica : miorlaieli sau "plimbarea"benzii in fata capului la inceput de caseta ,autostop cu palpator pe banda care nu mai functiona ,etc.Nu va ingrijorati nu stricati nimic. Multe din casetofoanele Deck care costa o caruta de bani au axul cabestan matuit in zona benzii de fabrica (pt care v-au taxat la portofel) iar magurile adevarate chiar il au randalinat, la fel cu bani mai multi ca de au muncit la mecanica. Credeti-ma ca nu spun prostii si nu va invat sa stricati scula.Tratamentul trebuie repetat cand matuirea dispare.Deckul meu Technics 273 este la fel tratat cu toate ca are rola presoare super moale si aderenta ca de .. e al meu.Ganditi un pic : matuirea este sub suprafata cu magnet a benzii . Nu deranjaza cu nimic doar elimina o parte din Wow and Flutter-ul aparatului. Link spre comentariu
suat Postat Martie 19, 2014 Partajează Postat Martie 19, 2014 Am inceput, printre picaturi sa intervin in casetofon.Diagnostice: A fost umblat in reglajele tunerului , receptiona pe FM doar mono, am identificat si sucit dintr-un trimer pana si-a revenit la receptia stereo. Are bobinele deformate cam toate, nu receptioneaza nimic pe celelalte benzi in afara de FM, desi bobina de ferita e conectata [ am sa consult schema sa vad cat de bine e conectata ]. Deh, tatal prietenei mele a fost "electronist" si a adus probabil "imbunatatiri" aparatului. Butonul de stop al casetofonului nu facea nimic, absolut nimic, avea un pivot rupt, pivot ce actiona pe o panta a unei tijece retine restul butoanelor. Am folosit o minifreza, am pilit "ciotul" ce a mai ramas din pivot, am dat gaura si am introdus in gaura fortat o bucata de otel recuperata din axul unui ceas, stiind ca e vorba de un otel foarte dur, am fixat axul unei roti dintate in gaura, am taiat si pilit in asa fel incat butonul stop functioneaza acum iar pivotul nou creeat se aseamana cu cel original. Rola presoare am gasit alta noua, am extras guma de pe axul ei si am montat-o pe axul original, functioneaza excelent Capul de redare are uzura, dar reda excelent, nu stiu daca s-ar merita sa inlocuiesc capul cu unul nou Axul cabestan are uzura in zoina de contact dintre cauciucul rolei presoare si el. in locul rin care a trecut banda nu are uzura, are uzura pe lateralul benzii, fix acolo unde era cauciucul pe cabestan, functioneaza si asa vad destul de bine. curelele au fost inlocuite toate. Mai am un limitator la partea mecanica, cel ce activa functia de "stop" dupa ce trecea deruland peste un numar de melodii[ 1 - 2 - 4,a etc. Mai am un pinion de plastic ce angreneaza roata pentru derulare inapoi, are toti dintii lipsa si lipseste si 1/4 din ea. Si cam atat cu partea mecanica.La partea electronica, driverele TWEETER aveau ambele bornele smulse, le-am demontat cu grija pe amandoua, am reusit sa il restabilesc pe unul incat sa si cante, sa-i lipesc si borna, la cel de-al 2-lea tweeter am probleme intrucat borna deasemenei era rupta in 2. Prefer sa ii confectionez alta de la 0 pe care sa prind litele.Nu premagnetizeaza banda si inregistreaza distorsionat.Daca dau pe inregistrare si apoi dau pe caseta, imi tiuie sau imi bazaie cand canalul stang, cand canalul drept, cand ambele, iri revine la usoare socuriVolumul nu se da la minim nici pe un canal, nici pe celalalt, se regleaza corect dar nu se poate asculta in surdina intrucat nu se da mai incet.Am de verificat comutatorul de REC/PLAY, ceva acolo sigur nu este in regula, studiat intreaga placa electronica cu lupa, sigur exista vreo fisura/lipitura rece. Link spre comentariu
franzm Postat Martie 20, 2014 Partajează Postat Martie 20, 2014 Azi tocmai am schimbat rola presoare la un radiocasetofon JVC-636 L...Vad ca foloseste cap universal Philips (sau vice-versa, Philips folosea capete japoneze). Am câteva bucati nefolosite. Acum stiu la ce-s bune.axul cabestan matuit in zona benzii de fabrica (pt care v-au taxat la portofel) iar magurile adevarate chiar il au randalinatPuteti sa ne puneti o poza cu un ax randalinat, sau macar un desen? Sau macar sa ne dezvaluiti care modele folosesc asa ceva? Link spre comentariu
radiot Postat Martie 20, 2014 Partajează Postat Martie 20, 2014 Azi tocmai am schimbat rola presoare la un radiocasetofon JVC-636 L...Vad ca foloseste cap universal Philips (sau vice-versa, Philips folosea capete japoneze). Am câteva bucati nefolosite. Acum stiu la ce-s bune. Va salut,la radiocasetofonul JVC ,capul a fost schimbat de altcineva,cu acel cap universal....casetofonul a fost folosit mult si probabil s-a tocit acela cu care a venit din fabrica si pe care nu l-am vazut..dar functioneaza bine si acest cap Philips Acum va prezint un radio romanesc solo 100,cu 3v alimentare si UM si UL,care au fost bune prin calitatea si volumul auditiei.se oxida suportul bateriilor si era nevoie de inlocuirea lui ca aparatul sa functioneze in continuare...La acest aparat am ascultat evenimentele din '89...si a functionat nu gluma! Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 23, 2014 Partajează Postat Martie 23, 2014 Ce sa fac? Imi plac apartele Telefunken, si azi m-am ales cu un Telefunken Opus Hi-Fi 301 (Bucur-ul nemtilor! ); E foarte mare si greu, am cărat la el de mi-au iesit peri albi.Ce naiv am crezut ca il duc sub brat Ce sa zic e din 1971 are amplif la 35W e o bestie de aparat cu n'şpe butoane... http://www.radiomuseum.org/r/telefunken ... i_301.html Poze cu bestia mai tarziu, acum ascult pe niste boxe Thomson. Sunt niste butoane care nu stiu la ce servesc, am sa studiez caietul service. Asta e mereu ivatam cate ceva nou chiar si pe aparate de 43 de ani... Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 5, 2014 Partajează Postat Aprilie 5, 2014 Radio RFT Stern Automatic 1421 cu doua scale FM /AM si 3 memorii FM, facut in DDR cam prin 1974... poze: videoclip: http://youtu.be/jp8YsewSwPE jp8YsewSwPE Detali tehnice: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum