Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparate radio tranzistorizate dinainte de anii 90

doru3160

Postări Recomandate

N-am vrut sa aduc vreo ofensa sau altceva, dimpotriva apreciez si respect munca de restaurare pe care o depuneti si pentru care va felicit.Ca o parere personala, nu am agreat niciodata niciun fel de aparat produs de Tehnoton Iasi, fie el radioreceptor sau casetofon, chiar si pick-up.Toate aveau o finisare si un design execrabile si in plus, ca sa aduca pe deplin un feedback negativ si o functionare slab calitativa si de scurta durata.Mi-a ramas adanc intiparita in minte auditia casetofoanelor Dana sau Star. Toate din cele ascultate pe la prieteni nu avea auditia stralucita, se auzeau infundat, fara inalte si bas.Iar aparatele de radio aveau selectivitatea redusa si se defectau f repede (parca erau facute cu tranzistoare cu germaniu nemarcate de la casa pionierilor... :rade: ).Din produsele electronice romanesti, cele mai reusite erau in opinia mea cele produse de Electromures si Electronica Industriala.Am avut un amplificator de 2x15W din acela cu vu-metru pe leduri produs de Electromures care se auzea extraordinar si a functionat vreo 5 ani l-a mine impecabil, apoi l-am facut cadou. E posibil totusi ca la impecabilitatea auditiei sa-si fi adus aportul si boxele pe care canta si anume RFT-urile de 15W de la pick-up-ul Concert, produs in fosta DDR...In rest, numai bine, Dl. Cristian si spor pe mai departe!

Link spre comentariu

Mi-ar place sa postati si voi aparate restaurate de voi, aici. :rade:

Si mie mi-ar place...sper sa restaurez in viitor un RX2001 din colectia proprie . Vazut prin prisma lui @Cristian74 se pare ca RX2001 este un deck :) stereo :) ?Sper ca stiti de gluma !Promit sa fac poze cu diversele faze de restaurare , chiar daca nu o particip la niciun concurs cu acele poze si nu se ofera niciun premiu pentru acest lucru :) .Are cineva disponibil in forma electronica ( scanata ) caietul service de la RX2001 oricare varianta , casnica sau navala ? Mi-ar fi de mare folos...Multumesc anticipat , Victor
Link spre comentariu

Un radiocasetofon bun (la vremea de atunci) ,care se vindea pe verzisori ,este SANYO M2402.Cine a avut stie despre acest aparat,Are UM si FM ,,scala se roteste.alimentare de la priza si baterii...un radio nostalgic pentru mine.I-am schimbat cureaua rupta de la casetofon si a inceput sa redea caseta (bine di tot) .regret ca nu mai are usa de la caseta fapt ce-i scade din valoare....Acum e la proprietar care e din nou multumit de el ...(asculta la casete) ,de asa sant cei ce s-au nascut mai devreme...

post-49091-139829659623_thumb.jpg

post-49091-139829659647_thumb.jpg

post-49091-13982965967_thumb.jpg

post-49091-139829659693_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Raspuns exact "mai demult",santem cei care am trait tineretea ascultand la banda magnetica,casetofon,magnetofon si tanjeam dupa un radiocasetofon care costa atunci 10.000lei iar un salariu bun era cam 3ooo lei.Acum un asemenea aparat se gaseste la suma de maxim 80roni cu radiodigital,memorii,compact disc MP3,si un compartgiment de casetofon sau doua compartimente...asta la mana a doua sau a treia.. :rade:

Link spre comentariu

Am primit cadou un KENWOOD AM-FM Stereo Tuner KT-900 in stare excelenta.Aparut in 1981, in seria "Audio Purist", in vremurile trecerii de la tunere analogice la tunere digitale, este prevazut cu scala analogica, dublata insa de un frecventmetru digital cu afisaj LED. Circuitele de semnal sunt analogice, totusi demodularea FM se face digital (pulse count detector), ceea ce asigura o fidelitate buna ceruta de "puristi". Tot pentru ei, dubla schimbare de frecventa in FM, condensator variabil cu 4 sectiuni in FM, 4 filtre de banda (larga, ingusta), sensibilitate utila 1,9uV etc. De obicei, partea de AM la tunere era lasata de izbeliste, mai mult pentru posturi locale... De data aceasta, au imbunatatit si acesta parte, sensibilitate utila 13uV, antena loop externa. Intradevar, receptia pe AM este grozava, in conditiile zgomotelor care sunt astazi de la utilitatile digitale din jur. Eu nu am primit antena loop originala (un cadru din plastic cu cateva spire), dar am improvizat o solutie: o bara de ferita cu o bobina de unde medii (Gloria), fara condensator variabil (adica neacordata manual pe fiecare frecventa, ci acordata fix la mijlocul benzii AM prin capacitatea interna de intrare).

post-28085-139829670619_thumb.jpg

post-28085-139829670625_thumb.jpg

Link spre comentariu

Reusite ambele aparate,si se aud si f.bine asa cum isi doresc si posesorii lor..Multumiri d-lui Selena pentru precizarile facute in legatura cu antena facuta aparatului :aplauze Interesant si Grundig-ul d-lui Cristian cu tranzistoare in loc de integrate,asa vintage tranzistorizat :aplauze :nas: La mai multe.....d-lor !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări