adi1967 Postat Aprilie 28, 2013 Partajează Postat Aprilie 28, 2013 Radio Isis model 20-1,functional atat pe AM cat si pe FM.Lipseste antena telescopica,capacul de la baterii si suportul de la baterii care nu este original. Link spre comentariu
feri.visky Postat Aprilie 30, 2013 Partajează Postat Aprilie 30, 2013 Si eu am un aparat asemanator cumparat in Germania (viewtopic.php?t=79297)... acum constat ca este patent UK... Link spre comentariu
Flor Postat Mai 2, 2013 Partajează Postat Mai 2, 2013 Stimati forumisti Mi-a venit la tras in banda vest un radio Fisher PH-W804RLO, care conform etichetei de pe fund mergea doar 65-74. Initial am crezut ca daca umblu la bobine si scad spire, ma scot rapid. Dar, ghiciti, nu-i asa... Practic tunerul FM este construit in jurul lui BA4412, al carui data shett l-am gasit pe net. Desi am pus doar 3.5 sp pe 4mm cu 0.8 la bobina oscilatorului vad ca frecventmetru aparatului nu merge decat intre 65-74 MHz. Si normal, nu prind nimic.. Schema pe care o am eu, dincolo ca este practic ilizibila, imi arata un TP7 care pe cablaj nu exista, asa ca am deja dubii cu ea.. Ca bomboana sa fie pusa si mai bine pe coliva, sunt constient ca e posibil si ca uP sa ii dea doar o excursie redusa de tensiune.. Morala. Apelez la bunavointa celui care are o schema citibila, sau a mai lucrat asemenea aparat, ca sa ma ajuta si pe mine.. Normal ca inainte sa scriu aici am tot "batut" netul.. Si da, evident ca filtrul ceramic de la intrare, un BPCB2 SE R a fost scos si inlocuit cu o sarma, pana gasesc unul ceramic de 88-108 MHz sau contruiesc eu unul LC....Deocamdata sa il fac sa cante si dupa umblu la fineturi.. Va multumesc anticipat pt bunavointa. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 2, 2013 Partajează Postat Mai 2, 2013 Recomand un convertor CCIR/OIRT,o solutie mult mai simpla... Umbland la circuitele IF /oscilator poti sa-i reduci sensibilitatea, chiar daca cat de cat il "tragi in banda". circuitul cu BA4412 pt 88-108Mhz http://www.kn34pc.com/construct/v_terziev_ukw.html http://www.kn34pc.com/construct/v_terzi ... ba4412.pdf Link spre comentariu
Flor Postat Mai 2, 2013 Partajează Postat Mai 2, 2013 Desi aveam ambele scheme, iti multumesc pt ca ai incercat sa ma ajuti.Din pacate nu reusesc sa masor frecventa oscilatorului, desi am un aparat (VC3165) care masoara si in banda asta...Am facut mai multe tentative, cu o spira, cat sa nu dezacordez sau chiar capacitiv, 1nF, dar nu l-am agatat.. Ma gandeam sa imi construiesc un mic preamplificator cu un BF 961 care sa ma ajute, fdar ara sa imi sunteze circuitul acordat..O sa pun convertorul doar daca nu reusesc altfel.. 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 3, 2013 Partajează Postat Mai 3, 2013 Desi aveam ambele scheme, iti multumesc pt ca ai incercat sa ma ajuti.Din pacate nu reusesc sa masor frecventa oscilatorului, desi am un aparat (VC3165) care masoara si in banda asta...Am facut mai multe tentative, cu o spira, cat sa nu dezacordez sau chiar capacitiv, 1nF, dar nu l-am agatat.. Ma gandeam sa imi construiesc un mic preamplificator cu un BF 961 care sa ma ajute, fdar ara sa imi sunteze circuitul acordat..O sa pun convertorul doar daca nu reusesc altfel..Un convertor cu CI SO42(UL1042)http://mihalcz.ingyenweb.hu/keret.cgi?/ ... Tconv.html Link spre comentariu
franzm Postat Mai 3, 2013 Partajează Postat Mai 3, 2013 ... vad ca frecventmetru aparatului nu merge decat intre 65-74 MHz...Nu-i un simplu frecventmetru ci un circuit PLL. Si pe asta nu-l pacaliti asa de usor. Cautati varianta vest al aparatului si efectuati un "transplant de creier". Ce integrate se gasesc prin partea de RF? În general procesorul PLL se poate reconfigura usor pentru banda vest. Link spre comentariu
Flor Postat Mai 3, 2013 Partajează Postat Mai 3, 2013 franzm Prima data va salut si va multumesc pt raspuns. Cam asa banuiam si eu... Stiam ca la unele televizoare selectorul de canale desi poate si benzile FIF si cele UHF, este blocat hard, prin niste diode, strapuri, sau soft, si de aia "canta" doar in UHF..... Daca le scoti/strapezi, etc, sau schimbi niste biti prin memoria externa, -evident prin reprogramare- va merge si si in FIF. Din pacate nu am aparatul langa mine si nici schema aia neclara, ca sa spun ce PLL e inuntru. Despre gasitul variantei vest, sincer, ma indoiesc sa am atata bafta. Va mai tin la curent... Cristian74 Daca nu si nu, o sa fac convertorul ala. Asa ca va multumesc si dvoastra pt schema data. Dvoastra sau alt forumist l-ati incercat? Cum merge? Altfel, sarbatori fericite tuturor. Link spre comentariu
Flor Postat Mai 3, 2013 Partajează Postat Mai 3, 2013 Am gasit schemele aparatului.Dupa cum vedeti, nu se prea vad, hi, hi..Adica mai mult pipai, uff..Ma intereseaza in mod special daca cineva a mai lucrat cu acest procesor si stie reteta de "mutat" in vest". Link spre comentariu
franzm Postat Mai 3, 2013 Partajează Postat Mai 3, 2013 Reteta e în datasheet. Ne puteti dezvalui ce scrie pe procesor (pe schema si în realitate)? Link spre comentariu
Quant Postat Mai 5, 2013 Partajează Postat Mai 5, 2013 Procesorul este, conform schemei, UPD 1715G-626-24 (fabricatie NEC).Schema a fost tiparita pe prospectul in limba poloneza ce insotea radiocasetofonul Fisher PH-W804RLO (banda est).De asemenea, exista si prospectul pentru aparatul destinat vestului Europei, avand denumirea Fisher PH-W804L (banda vest), prospect care din pacate nu continea nici o schema. Din schema nu se observa nici un element care sa sugereze modificarea functionarii procesorului dintr-o banda in alta (strapuri care sa fie facute/desfacute, componente care sa fie adaugate/scoase etc), simpla modificare a bobinei oscilatorului local in blocul FM (notata pe schema L2) nerezolvand problema (tunerul este cu sinteza de frecventa). Detalii despre procesorul UPD 1715G nu am gasit aproape nimic pe net. Nu ar fi imposibil ca procesorul UPD 1715G sa fi fost fabricat in mai multe versiuni dedicate, in functie de standardele de radiodifuziune existente pe glob (cifrele 626-24 din denumirea procesorului ar putea insemna ceva in acest sens) , si sa nu existe o versiune universala, configurabila de catre fabricantul radiocasetofonului. In acest caz, ar fi imposibil sa realizam conversia OIRT-CCIR la radiocasetofonul Fisher PH-W804RLO (aparatul ar fi echipat cu un procesor dedicat exclusiv functionarii in banda est). Aceasta este insa o simpla presupunere, pe care forumistii mai avansati o pot confirma sau nu. O schema a radiocasetofonului cu banda vest sau un radiocasetofon cu banda vest (din fabrica) in care sa ne uitam ar fi de un real folos, dar probabilitatea da a le gasi este redusa. upd1715.pdf Link spre comentariu
franzm Postat Mai 6, 2013 Partajează Postat Mai 6, 2013 La nevoie se interpune un divizor m/n între oscilator si procesor. Pe schema am vazut niste diode. Presupun ca în felul acesta se realizeaza configuratiile: banda, pasii oscilatorului (de ex 9/10 kHz pt UM). Link spre comentariu
Flor Postat Mai 6, 2013 Partajează Postat Mai 6, 2013 Intors acum 3 ore in Bucuresti, le multumesc celor care au incercat sa ma ajute.Daca o sa reusesc ceva, o sa va scriu. Link spre comentariu
Flor Postat Mai 9, 2013 Partajează Postat Mai 9, 2013 Datorita crizei de timp, nu am mai reusit sa ma lupt la la modul serios cu aparatul....Dar pt ca totusi am prins o jumatate de ora libera, am inceput sa desfac strapurile care mergeau spre cele 3 diode de langa uP, cum ma gandeam si eu si mi-a indicat un coleg, caruia nu vreau sa uit sa ii multumesc... Spre placuta mea surprindere am vazut cifra 108 pe afisaj si cand am apasat butonul de cautarea pe frecventmetru am citit 107,95, 107,9 , samdp, apoi s-a oprit singur pe primul post de radio pe care l-a gasit.Atunci si-a aprins ledul de stereo si in casti am auzit un semnal curat, cristal, fara fasaieturi...Asta desi pe post de antena am un fir de doar circa 60cm, si masa la care muncesc este la cam 6m de geam..Dar din faptul ca se opreste singur din cautare rezulta ca tunerul ofera suficient semnal. Deci bobinele pe care i le-am pus nu i-au afectat sensibilitatea.Dovada e ca am prins Europa FM, Radio Romania Muzical, GOLD FM si alte posturi stereo, fara fasait..Deci sunt pe drumul cel bun.Partea proasta e ca banda nu se opreste la cei 88MHz, ci coboara pana la 65MHzDar daca o sa ma joc, cu cele 8 combinatii posibilile, poate reusesc..Oricum sub 88MHz nu mai sunt posturi comerciale..Later edit Culmea e ca acum cateva minute, mergand la cineva, am vazut acelasi model de aparat, dar fara curele la casetofon.O sa vad daca ii merge radioul si cum sunt strapurile, cate spire au bobinele, etc.Nu credeam sa am o asemenea bafta.. Link spre comentariu
franzm Postat Mai 9, 2013 Partajează Postat Mai 9, 2013 Never say never.Masurati limitele în care poate varia tensiunea de comanda a varicapurilor si vedeti daca sunt suficiente pt oscilator (daca poate acoperi capetele benzii). De regula bucla PLL are banda de captura mai mica decât banda de urmarire. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum