radiot Postat Februarie 11, 2013 Partajează Postat Februarie 11, 2013 Deosebit Panasonicul ..Aparat de clasa .ca si d-ul Cristian am apreciat video.. http://www.radiomuseum.org/r/panasonic_ ... rfb65.html Asteptam si altele.... Link spre comentariu
paul_ral Postat Februarie 12, 2013 Partajează Postat Februarie 12, 2013 Va multumesc, este un aparat solid, cu o receptie foarte buna, pe toate benzile. Cel mai impresionant este sunetul. Receptionat SW Europa FM pe 22.500MHzDate despre aparat:FM/LW/MW/SWSW 1615 - 29999 kHzAM Mode : Normal/SSBcautarea posturilor: 2 moduriAcces direct cu ajutorul tastelor: frecventa/banda36 posturi memorateceas, dual time, programare oprireAlimentare externa: 6 V cc.Alimentare interna: 4x1,5V AA-LR6Alimentare backup ceas: 2×1,5 V AA-LR6Comutator DX/LocalIesire castiComutator setare tuning: Lock/Slow/FastTon: Low/HighPosibilitatea blocarii tastelor Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 14, 2013 Partajează Postat Februarie 14, 2013 Va multumesc, este un aparat solid, cu o receptie foarte buna, pe toate benzile. Cel mai impresionant este sunetul. Receptionat SW Europa FM pe 22.500MHz.....Interesant ca se receptioneaza Europa FM pe US s-ar prea putea sa fie o retransmisie pirat sau poate o armonica, sunteti in zona proxima transmitatorului Europa FM Link spre comentariu
paul_ral Postat Februarie 15, 2013 Partajează Postat Februarie 15, 2013 Daca emitatorul este in Bucuresti, sunt la 120km de el. Ma gandeam si eu la o armonica, dar nu cred. Fiindca am vazut ca pot posta si tunere, vin cu ultima achizitie, Marantz 115b, 1974: Am ceva de lucru la el, am deschis un topic pe aceasta arie Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 16, 2013 Partajează Postat Februarie 16, 2013 Radioreceptorul KD-MA1 Hong-Kong fabricat in 1978, nu am gasit detalii pe internet (deci in premiera pe elforum): Videoclip: qXlsYl_J71g Link spre comentariu
jorj2010 Postat Februarie 27, 2013 Partajează Postat Februarie 27, 2013 M-am pricopsit cu un radio cu ceas, Universum UR2931, functioneaza ok, dar la care nu am gasit inca schema, daca o are cineva, rog sa ma ajute, m-ar interesa si schema de montaj pentru ata de la scala, e simpla cu 3 puncte, dar am eu un dubiu ca ceva nu e in regula la sfoara gasita, rotita se misca prea greu. Nu stiu anul de fabricatie dar matritele de injectie mi se par cam complicate, dar probabil ca sunt specifice anilor de fabricatie, iar pentru blocarea firului de alimentare s-au folosit nu mai putin de 3 suruburi!!!Pe indicatorul de scala este pozitionat un led, o raritate as zice!O sa revin cu el asamblat cand rezolv cu scala! Link spre comentariu
mila Postat Martie 3, 2013 Partajează Postat Martie 3, 2013 Un mic aparat Universum TR2325.Aparat fabricat in Japonia pentru Quelle Germania.Caracteristica interesanta este ca are 2 condensatoare variabile, unul pentru MA si unul pentru FM. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 4, 2013 Partajează Postat Martie 4, 2013 Un mic aparat Universum TR2325.Aparat fabricat in Japonia pentru Quelle Germania.Caracteristica interesanta este ca are 2 condensatoare variabile, unul pentru MA si unul pentru FM.Chiar e fain, imi place.Felicitari pentru achizitie. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 4, 2013 Partajează Postat Martie 4, 2013 Un radio receptor cu televizor alb-negru marca "Universum" fabricat pt nemti in Japonia de catre firma Crown in 1968Televizorul are rotactor pe partea stanga si are raglaj fin al canalului.Aparatul de radio are doua lungimi de unda (UM si MF in banda vest)Aparatul este functional pe partea de radio si tv.Constructia este foarte solida,carcasa si structura moduelor partii electronice este metalica,aparatul fiind integral tranzistorizat (tranzistori Hitachi).Capacul spate este din material pastic si se poate scoate usor pentru inclocirea ransformatorului (incasetat intr-o cutiuta) cu un acumulator (care imi lipseste) A fost cumparat la un pret simbolic din targul de vechituri Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 5, 2013 Partajează Postat Martie 5, 2013 O mica erata (din pacate nu pot edita)...rotactorul si acordul fin este pe partea dreapta,nu pe stanga cum am scris Denumirea aparatului este Universum FK-100R Toti electroliticii sunt cei originali.Mai atasez cateva poze.In ultima poza mai apar doua aparate frumoase care s-ar incadra in acest topic....in partea dreapta-ultima poza radioreceptorul stationar cu pick-up Olimpic fabricat in 1982: Link spre comentariu
jorj2010 Postat Martie 6, 2013 Partajează Postat Martie 6, 2013 Un mic aparat Universum TR2325.Aparat fabricat in Japonia pentru Quelle Germania.Caracteristica interesanta este ca are 2 condensatoare variabile, unul pentru MA si unul pentru FM.Interesanta si compacta realizare acest micut aparat!Poate ca si aparatul meu Universum UR2931 a fost facut in Japonia, oricum pe el scrie Quelle International.Pun cateva poze cu el asamblat, cu scala am rezolvat, inca mai caut o schema! Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 5, 2013 Partajează Postat Aprilie 5, 2013 Nu de mult am primit o donatie de la Dl marius_3004 care mi-a trimis acest aparat de radio S631T Tin sa ii multumesc pentru acest gest frumos ! Aparatul are componete japoneze cu exceptia tranzistorilor care sunt EFT-uri Link spre comentariu
kripton Postat Aprilie 5, 2013 Partajează Postat Aprilie 5, 2013 O poza cu interiorul poate clarifica subvarianta aparatului . Daca tranzistoarele sunt montate de producator, aparatul este S-631TN , aspect mentionat pe partea placata a placii imprimate dar si uneori pe interiorul capacului -spate. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 6, 2013 Partajează Postat Aprilie 6, 2013 Aveti dreptate,este S631TN cu toate ca pe eticheta din hartie lipita in capac scrie doar S631T.Un alt indiciu asupra faptului ca este varianta a doua este si capacul - as fi de parere.Daca la primele S631T,tipul aparatului si emblema uzinei erau inscriptionate pe suport de aluminiu si lipite mai apoi pe capac,in cazul celui primit de mine capacul le are gata turnate... Aparatul functioneaza foarte bine,din pacate imi lipseste suportul original al bateriilor R6 asa ca am ascultat la el folosind o baterie tip 6F22 Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 6, 2013 Partajează Postat Aprilie 6, 2013 Radioreceptorul International (Hong Kong) fabricat in 1984, receptioneaza AM/FM construit cu tranzistori , alimentare : 4 baterii (1,5V) sau retea 220V.Are locas pentru cablul de retea si cordon pentru transport pe umar. Poze: Demo: CZzHuH9WDgA Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum