Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparate radio tranzistorizate dinainte de anii 90

doru3160

Postări Recomandate

Dupa ceva timp si multa munca va prezint un radio Electronica Nordic restaurat.

Frumos si ingrijit lucrat aparatul!Ne aduce-ti aminte de vremurile bune ale uzinei Electronica,de aparatul Mamaia,care a fost si este un aparat bun de ascultat in orice vreme..mai are cateva piese japoneze sau e total asimilat de I.P.R.S.Baneasa.??.Felicitari pentru efortul depus si va lasam sa va luati un scurt respiro.

Link spre comentariu

Are si componente japoneze si tranzistori de tip 2SA/2SB; Blocul redresor este insa 100%romanesc :rade:Selectorul este fabricat cu tranzistori tip germaniu de IF japonezi l-am tras in banda cu usurinta avand doua bobine acordate pe CV. Am scos exact 1spira din 3 existente si am refacut reglajul trimerilor pentru maxim de semnal si minimul de scala (88Mhz>>64Mhz).Interesant este ca cei doi tranzistori cu germaniu din selector lucreaza bine si la 108Mhz. :rade:

Link spre comentariu

Si sigur ii place doar a ascultat emisiunea radioclubului din Moldova in banda de 80m... :limb: Eu nu l-am receptionat :cry: o sa incerc saptamana asta...cu un radio Siemens RK661apoi cu radio Sony ICF - SW35 apoi... sper sa-l receptionez cumva :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări