Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparate radio tranzistorizate dinainte de anii 90

doru3160

Postări Recomandate

Aparatul d-voastra este varianta Anita Kansai WE-101 (Germania):

http://www.radiomuseum.org/r/kansai_anita_we_101.html

Cu aceasta ocazie, am reusit, dupa ce mult timp fara succes am tot cautat pe net informatii, identificarea familiei din care face parte si radioul meu: pe partea de sus, suplimentar, este un logo cu litere ronde stilizate, de genul TCA sau ICA (are un punct deasupra primei litere), urmat de ceva din care cu greu disting SHARP si un indicativ numeric. Este prea sters...

Antena nu este cea originala.

post-28085-139829500415_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator coric66

Un Blaupunkt Amazonas 7628770 din 1970 , ce mi-a dat ceva dureri de cap , in special mecanica de la pick-up. Dar a meritat. Finali pe germaniu , difuzoare cu SPL generos , sunet pe masura. Sa-mi iertati interventiile prin cadru dar e mare si n-am reusit sa ma ascund .

cVhNZ9q_CqA

Posted Image , Posted Image , Posted Image , Posted Image ,

Posted Image , Posted Image , Posted Image , Posted Image

Link spre comentariu

Felicitari pentru aparat si pentru restaurare!Inelele rosii de la bara de ferita, sa nu ajunga spire in scurtcircuit, vad ca sunt rasucite cu patentul. Mai bine ar fi fost niste fire de ata.

Link spre comentariu
Vizitator coric66

Va multumesc pentru aprecieri si pentru sfat .Aspectul optic e dat de crema de ghete , care face minuni. :rade: Treaba cu sarmele (colierul romanesc) e de acum vre-o doua saptamani , cand eram in faza ca nimic nu mergea , a fost o carpeala de moment :jytuiyu , ca sa fixez provizoriu bara de ferita inlocuita (originala era rupta)Momentan bara de ferita e prinsa cu elastice , dar mi-a fost lene sa mai pozez. O sa sterg acele poze si o sa le inlocuiesc zilele urmatoare ca ma fac de rasul curcilor. Multumesc de atentionare.

Link spre comentariu

Din câte vad, antena de ferita este pozitionata fix. Au existat aparate Saba (pe tuburi) la care antena de ferita se putea roti în plan orizontal prin intermediul unui buton. La nevoie se poate adauga un asemenea mecanism, butonul având loc lânga pick-up (modificarea nefiind vizibila din exterior) sau pe panoul posterior.

Link spre comentariu
Vizitator coric66

Da , e pozitionata fix. Nu vreau sa-i aduc modificari , trebuie sa ramana asa cum l-au facut nemtii. Desi e posibil sa trebuiasca sa mai intervin candva in acea zona , si suportul din plastic al antenei de ferita, (partea unde sunt cosele de legaturi) a fost rupt , o sa vad cat tine lipitura ce i-am tras-o. Teoretic ar trebui sa tina ca n-o misca nimeni dar nu se stie.

Link spre comentariu

Da, la aparatele cu tuburi, stationare, cam dificil de mutat oriunde in camera. Dupa ce le gaseai un loc in sufragerie (dar nu intre pereti de beton), roteai ferita, sa fie pe pozitia dorita. La cele cu antena fixa, mare minune sa coincida pozitia impusa de pereti si mobila cu pozitia optima a feritei!Actual, la mine pe balcon, pozitia buna este cu axa antenei pe directia NE-SV, adica prind bine Europa de Vest. Dar sunt cateva frecvente pe unde medii care receptioneaza un puternic parazit sub forma de oscilatii permanente, pe care il atenuez prin rotirea doar cu cateva grade a barei de ferita (cand ma joc, verificand propagarea de seara), dupa care iar le receptionez daca continui rotirea . Asadar, daca acum 50 de ani ferita rotitoare era mai mult pentru a intari posturile departate, actual ar folosi mai mult pentru eliminarea parazitilor cauzati de alimentatoare in comutatie, modemuri etc.

Link spre comentariu

Da ideea era buna.Sa vedem cum rotesti prin camera un Bucur, Maestro, Pacific , Bucium , Royal sau Olimpic.Povestea cu brumul o patesc si eu de la un vecin...rotesc 15 grade si mai atenuez din el...asta la portabile :rade:

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Un aparat VEF 242 ,se poate observa modul de conectare la schimbatorul de game,un alt sistem fata de selena,sau alte vefuri..Aparatul este foarte greu,dar se aude pe masura..Are leduri care se sting la un acord maxim,are butoane on-off,de lumina,de bass,de volum,de acord,si comutator (rotractor)de game,UL,UM,US 13-60M (7 scurte)..facut pentru europa,scrisul in engleza,se putea face haltere cu el,are si o toarta adevarata..la vremea lui era APARAT..se alimenteaza numai de la baterii 9V(6baterii r20)

post-49091-139829511383_thumb.jpg

post-49091-139829511405_thumb.jpg

post-49091-139829511429_thumb.jpg

post-49091-139829511452_thumb.jpg

post-49091-139829511475_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări