Vizitator Postat Iulie 14, 2012 Partajează Postat Iulie 14, 2012 Din cauza formei de cilindru crestat a acestora, a plasticului folosit si desigur a timpului trecut peste ele...In plus, fiind un radio portabil, este posibil ca la trasport sa se loveasca butoanele printre alte bagaje ( eu cand il transport cu masina il pun pe bancheta din spate cu fata in sus ). Din punctul asta de vedere vechile Glorii stateau mai bine cu butoanele lor situate sus si prin forma lor "plina" . Incearca sa dai o spira-doua de banda izolatoare peste cilindrul crestat al butoanelor, le mai protejezi cat de cat. Link spre comentariu
adi1967 Postat Iulie 15, 2012 Partajează Postat Iulie 15, 2012 Twen-Tone fabricat in anii "60 in Japonia,este construit cu tranzistoare cu germaniu si este perfect functional. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 17, 2012 Partajează Postat Iulie 17, 2012 A avut si o reparatie in blocul stabilizator cred, acolo e un BD137 l-am incercuit in poza. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 17, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2012 Din cauza formei de cilindru crestat a acestora, a plasticului folosit si desigur a timpului trecut peste ele...In plus, fiind un radio portabil, este posibil ca la trasport sa se loveasca butoanele printre alte bagaje ( eu cand il transport cu masina il pun pe bancheta din spate cu fata in sus ). Din punctul asta de vedere vechile Glorii stateau mai bine cu butoanele lor situate sus si prin forma lor "plina" . Incearca sa dai o spira-doua de banda izolatoare peste cilindrul crestat al butoanelor, le mai protejezi cat de cat.As completa si din cauza ca axul nu depaseste nivelul carcasei,si prelungirea pana la interior se face cu acel plastic crestat,care e destul de casant si in conditii normale,fara a fi solicitat,dar la felul cum sunt amplasate,orice soc,dupa cum bine s-a spus,le scoate din uz.In cazul cand se pot recupera ornamentele exterioare,partea de la interior am inlocuit-o cu alta de la butoanele autohtone,care o vreme au fost mai bune decat ce-au reusit rusii la selena.Dupa ce se "olaresc"butoanele vechi de resturi,se aduc la lungimea potrivita noile butoane si se fixeaza cu rasina epoxi.Treaba cu banda izolatoare pe langa ca nu e prea eleganta,nici nu prea e de durata...dar de moment e buna,ca sa nu se piarda restul. Link spre comentariu
augustin87r Postat Iulie 17, 2012 Partajează Postat Iulie 17, 2012 Da, e schimbat un tranzistor. Am observat si eu, dar in rest nu e umblat in el...M-am gandit si eu sa le inlocuiesc interiorul cu ceva de la butoanele romanesti, dar nu am gasit asa lungi. Mai caut. Oricum, am vazut ca axul potentiometrelor rusesti este foarte putin taiat. Cel putin la cele de ton parca ar fi pilit putin, 1mm. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iulie 17, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2012 Am folosit pt axul de 4mm butoane de la tv sport,si cele de 6mm sunt de la vechile tv an.Tesitura la axul rusesc este mai mica,dar cele folosite de mine au miezul moale si intra fara probleme si pe axul rusesc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 17, 2012 Partajează Postat Iulie 17, 2012 Revin la colectia Grundig si prezint in seara asta un aparat mai rar Grundig SIGNAL700 videoclip: zSyGLj678hw Link spre comentariu
radiot Postat Iulie 18, 2012 Partajează Postat Iulie 18, 2012 Un model cum nu am mai vazut.Este cu ac indicator ce arata cand postul este prins corect,sensibile aceste aparate.Original Germania sau ceva Korea?Am auzit ca se fac si in Korea,cu circuite integrate,si se aud la fel de bine ca cele originale,si asiaticii au difuzoare bune.Acesta este cu tranzistoare sau cu integrate?In orice caz este un aparat rar,si deosebit,sa tot asculti la el!!Merita pastrat in colectie... Link spre comentariu
Flor Postat Iulie 19, 2012 Partajează Postat Iulie 19, 2012 ...Am auzit ca se fac si in Korea,cu circuite integrate si se aud la fel de bine ca cele originale..Corect Anul trecut la targul radioamatoricesc de la Kazanlak, in centrul Bulgariei, am vazut niste aparate care aratau ca cele din 1930 dimineata. Cand m-am apropiat am fost socat de calitea sunetului.Iar mana mea, care a ciocanit usor, apoi vanzatorul mi-au confirmat ca exista matrite in care se poate injecta plasticul. Si cu o mana de tranzistoare, integrate, etc, poti face usor un aparat de radio...De fapt si pretul era adecvat ..Adica nu de tuburi..O sa caut pozele.. Link spre comentariu
Flor Postat Iulie 20, 2012 Partajează Postat Iulie 20, 2012 Prima data felicitari ...,nu pot sa aproximez anul...Pe condesatori dupa capaciate, tensiune temperatura si producator, ar trebui sa scrie ceva de genul 6712 sau 8825.Primele cifre indica anul iar ultimele 2 sapatamana. Primul condul a fost realizat in 1967, sapatama a 12-a, adica prin luna aprilie..Iar al doilea in 1988, prin luna 25/4=8 deci prima sapatamana din septembrieE clar exemplul meu? Link spre comentariu
radiot Postat Iulie 20, 2012 Partajează Postat Iulie 20, 2012 Da,am inteles si multumesc,acum sa va spun si anul 1978, saptamana nu mai conteaza,deja am dat aparatul...Acum doresc sa va arat si radiocasetofonul Grundig 445 cu 4 benzi AM-FM,la care am din nou defect la casetofon pe care sper sa il rezolv dupa ce am sa gasesc o rotita sau o rondea de cauciuc pe care sa o inlocuiesc Si daca imi mai ramane timp sa incerc un clip..Aparatul se aude bine pe radio..si acum va las sa ghiciti unde este lucrat ??!!!...i Link spre comentariu
radiot Postat Iulie 21, 2012 Partajează Postat Iulie 21, 2012 Am facut un clip pentru partea de radio.pentru casetofon mai caut rotita... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 21, 2012 Partajează Postat Iulie 21, 2012 Un raspuns: aparatul este original din Germania si a costat 85lei http://www.radiomuseum.org/r/grundig_signal_700.html Si datele sumare de pe radiomuseum Grundig SIGNAL700 Country: Germany Manufacturer/Brand: Grundig (Radio-Vertrieb, RVF, Radiowerke) alternative name Grundig Portugal || Grundig USA / Lextronix Year: 1974–1976 Semiconductors (the count is only for transistors) 12: Principle Super-Heterodyne (Super in general); IF-Freq 460/10700 kHz Tuned circuits 5 AM circuit(s) 8 FM circuit(s) Wave bands Broadcast, (BC) Long Wave (LW), 2 x SW and FM. Details Power type and voltage Line / Batteries (any type) / 110; 220; (4 × 1,5) Volt Loudspeaker Permanent Magnet Dynamic (PDyn) Loudspeaker (moving coil) Power out 1.5 W Shape Portable, e.g. Portable Radio (with or without mains > 8 inch). Dimensions (WHD) 260 x 210 x 70 mm / 10.2 x 8.3 x 2.8 inch Notes NF-Ausgangsleistung bei Netzbetrieb: 1,8 W. Net weight (2.2 lb = 1 kg) 2.2 kg / 4 lb 13.5 oz (4.846 lb) Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 21, 2012 Partajează Postat Iulie 21, 2012 Si in continuare un radio Philips 90 RL 412 ,fabricat in Spania, in anul 1972. Contine tranzistori , etajul final cu celebrii tranzistori cu germaniu AC188/187, se aud exceptional mai ales in FM; Poze: Videoclip: ZYByS0QmfbI Link spre comentariu
radiot Postat Iulie 22, 2012 Partajează Postat Iulie 22, 2012 Si in continuare un radio Philips 90 RL 412 ,fabricat in Spania, in anul 1972.UContine tranzistori , etajul final cu celebrii tranzistori cu germaniu AC188/187, se aud exceptional mai ales in FM; Deosebit aparatul,toate calitatile aspect,montaj, functionabilitate,etc.Un philips de nota 10..Se vede ochiul format in alegerea si prezentarea aparatelor vintage.. Ati ales bine grundig signal 700...Al meu e facut in Korea,dupa cum se observa in clip http://www.radiomuseum.org/r/grundig_rr445.html Felicitari d-le Cristian si la mai multe... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum