Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparate radio tranzistorizate dinainte de anii 90

doru3160

Postări Recomandate

Frumos kit. Pacat ca astazi nu se mai gasesc. Sunt cele de la Conrad.de, dar alea au carcasa de carton...Ar fi fost interesant ca rusii sa fi pus unui radui numele Mecanik

Link spre comentariu

Graetz Flirt 302.Are o constructie mai deosebita cu doua condensatoare variabile.Al doilea condensator este folosit pentru setarea unui post de radio cu ajutorul butonului din spatele aparatului in plaja 1000-1620 KHz.

post-49814-139829460012_thumb.jpg

post-49814-139829460026_thumb.jpg

Link spre comentariu

ITT Schaub-Lorenz Touring International 103. Am reusit sa imi procur unul care avea probleme mai mult la partea estetica. Avea condensatorul variabil pt MA blocat. L-am facut ca nou.

Radioul venea colantat din fabrica. Era trentuita rau colantarea asa ca i-am pus alta moderna. Acum arata foarte bine si se aude excelent. E cel mai HI FI radio pe care il am desi are un etaj final foarte simplu...

Posted Image

Am luat contact cu un astfel de radio acum 2 sau 3 ani. Acela nu era al meu, a fost repus pe picioare de dl. Doru. Am fost chiar impresionat de sunetul scos...Ale noastre romanesti, cu etaj final mai complicat, din pacate nu se apropie deloc de calitatea ITT-ului :((((

Aici e un blog despre radio:

http://radiojayallen.com/itt-schaub-lorenz-touring-103/

Cica in 1972 costa 272 Deutsche Marks, adica $200 US. Un Grundig Satellit 6001 costa DM 798. Deci considera el ca ITT-ul era pentru folosire zilnic, nimic de lux...

Link spre comentariu

si un fratior al excelentului ITT Schaub-Lorenz - Golf Europa 100 an 1969trebuie doar un capacel la comutatorul CAF, in rest ,,excelent'' este putin spus !

Link spre comentariu

Elektronik este un radio de fabricatie ruseasca are doua lungimi de unda UM/UL alimentat la 9V.

Pare mai degraba sa fi fost kit, nu aparat complet asamblat. Nu e superheterodina, ci cu amplificare directa.
Da este un kit, l-am luat gata asamblat.Informatii despre aparat inclusiv schema aici :da
Link spre comentariu

:d tare ...comentariul tau...ne-ai lasat in ceata!...ce sa intelegem ! ca depanarea te-a extenuat fizic ! sau suma primita este suficienta pentru c.o. :85 :85

M-am intors din (marele) concediu de 5 zile lucratoare+ 2*2 de wekend..Stiu ca mai trebuie sa si radem, ca oameni suntem, nu roboti..Sincer, regret ca depanarile radiourilor ale caror poze le-am pus anterior, nu mi-au asigurat nici macar o parte mai consistenta din biletul de avion.Adevarul adevarat e ca imi doream sa zbor singur, la cls "de afaceri", cu stewardese din Thailanda...Si atunci cand cobor sa ma sui intr-un RR...Dar cum lucurile au stau altfel, am mers cu familia, adica plodul, sotia si mama mea.. Si chiar si pe jos, sa imi fac piciorul frumos...Ideea e ca m-am simtit exceptional. Am vazut chiar mai mult decat imi propusesem, m-am relaxat.. Desi berea de 2.5% e ca o apa...Asa ca de maine, marti, hi, ma reasez la masa de lucru..."Planet"-a ma asteapta..Dar o sa incep cu altele...Inainte de plecare, sapand dupa ceva mai adand printr-un fund de sertar, am dat peste un Junost, care asa sta de singur....Are si carcasa, dar fara difuzor original.. Ma rog, e imposibil sa nu gasesc unul de 8 Ohmi, care sa intre acolo.Placa e integral plantata, am si ferita cu bobina pe ea...Mi-am adus aminte ce probleme am avut vre-o 33 de ani cu el,...Sunt curios daca azi, ma rog, dupa atatia ani in electronica, avand chiar si osciloscop, hi, hi, o sa fiu in stare sa il re/fac, hi, hi..Sper ca sesizati umorul..
Link spre comentariu

Aoleu. imi pare rau. Sincer, nu am vrut sa enervez pe nimeni, pt ca toti au fost foarte draguti cu mine..Oricum, iti multumesc frumos pt cuvintele tale..Desi puteam, in concediu nu am vrut sa intru pe net...Asa ca nu stiu faza cu piratul..

Link spre comentariu

Am sa fac o recapitulare cu aparatele kit "cdelano b CCCP" pe care le am in colectie...Insa nu am terminat cu aparatele Grundig, cred ca e momentul sa continui cu aparatele care nu au fost prezentate, asta pentru ca momentan nu am alte achizitii vintage... :rade:

Link spre comentariu
Vizitator electrofriciu

Receptor 'Zefir'. Acum, la sedinta foto am constatat ca este incomplet, fara capac baterie si difuzor.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Husa nu e originala, cea ptr Zefir nu are decupajul in dreapta jos la selectorul de game originala se afla cu decupajul in spate.

Link spre comentariu

Domnilor, sunt singurul nebun care sustine ca e mai frumos si practic pt un radio tranzistorizat de mici dimensiuni sa aiba o husa? Am zis util pt ca daca scapa din mana, de', oameni suntem si mai gresim, iar atunci husa mai atenueaza din soc...Oricum felicitari pt aparat. Canta?De luni ma reapuc si eu. Gata cu concediul..

Link spre comentariu

Frumos radio. Am vazut la cineva conservat perfect. Am incercat sa gasesc si eu un `exemplar` care sa nu fie uzat. Din pacate, la noi se gasesc foarte greu radiouri ingrijite bine. Nu stiu de ce toate pe care le gasesc sunt fie topite, fie zgariate, fie taiate, cu butoanele pierdute, cu ornamentele lipsa, scala sparta.

Link spre comentariu

Am reusit sa gasesc un radio Selena B 216 in stare foarte buna. Nu e atins in exterior deloc.

Am o dilema: de ce se gasesc foarte putine radiouri Selena cu butoanele intacte? Uitati-va pe orice site de vanzari si o sa vedeti ca au tot felul de improvizatii in loc de butoane. Nu stiu ce se intampla cu ele...Mai ales ca pe cele de ton nu le folosesti mereu...

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări