Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparate radio tranzistorizate dinainte de anii 90

doru3160

Postări Recomandate

estetic.....nu as fi dat banii pe el, insa dupa ce l-am auzit functionand merita chiar mai mult...clar..lacrima pe FM testat la subsol sub pamant, fara antena extinsa, si este original in banda vest....daca aveti ceva mudule (de comanda sau doar potentiometru de volum, capac spate, buton acord)sa-l aduc la starea initiala rog sa ma contactati, multumesc anticipat !

Link spre comentariu

@ ,Aparatul d-vs. nu este "Mangalia Z ". Este radioreceptorul "Mangalia 2-Tehnoton", preluat de la "Electronica" si unde a avut aceeasi denumire : "Mangalia 2" S 682 TA1 asa cum se vede si pe capacul spate la varianta ieseana.In principiu, este radioreceptorul "Albatros" in format stationar la care s-a adaugat un etaj audio si alimentarea s-a marit la 9V. Se poate observa modulul FI care este plantat in intregime pe placa de baza , strict identic cu acela de "Albatros". Modelul de baza a fost "Mangalia" S-682 TA , si "Select T 68 " ( S-682 TA ) , cu schemele identice .Pozitia orizontala a claviaturii si actionarea acesteia indirect , prin clape , s-a materializat printr-o mare fiabilitate a acesteia comparabil cu aparatele portabile ( inclusiv "Nordic") care folosesc aceeasi claviatura vertical , deoarece , astfel, s-a redus patrunderea impuritatilor si implicit uzura prematura a contactelor , problema majora la aparatele din aceasta familie .

Link spre comentariu

In seara asta am finalizat lucrul la un radio rar Philips Passat de Luxe;

Am urcat o serie de poze din interior:

1)Carcasa la interior:

Posted Image

Posted Image

2)Blocul redresor/stabilizator:

Posted Image

3)Circuitul radioreceptorului:

Posted Image

4)Difuzorul eliptic care se aude excelent:

Posted Image

5)Condensatorul variabil:

Posted Image

6)Bobina de acord fin:

Posted Image

7)Cele doua scale AM/FM

Posted Image

Imagini cu aparatul reasamblat:

Posted Image

Posted Image

Si mai sunt multe alte imagini in dosarul de pe photobucket...

Un videoclip:

http://www.youtube.com/watch?v=jV2toazE ... e=youtu.be

Link spre comentariu

frumoasa melodia cu ABBA(si aparatul).

Multumesc pentru aprecieri; acum lucrez la un radio Grundig defect, sper sa-l repar si apoi cu placere voi posta poze pentru cei pasionati.Cristian
Link spre comentariu

Pun poze si cu interiorul radioului Telefunken Bajazzo TS101. Am uitat sa spun ca desi in caietul de service arata ca are finali AD155, si chiar prezinta unde sunt montati, in realitate are niste AC177.

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Universum KRN 3365,functionare foarte buna avand in etajul final tranzistoare cu germaniu .Ca dimensiuni este putin mai mare decat radioreceptorul romanesc Cosmos .

post-49814-139829438185_thumb.jpg

post-49814-139829438196_thumb.jpg

post-49814-139829438202_thumb.jpg

post-49814-139829438211_thumb.jpg

Link spre comentariu

[attachment=0]IMG0273.jpg[/attachment]Radio FM cu...peste care vorbeste.(misca limba pus pe motion)

Si videoclipul cu aparatul de radio care la fascinat pe Mihaita;_CtGE4Ts_rA PS: Mihaita este bucuros si va multumeste foarte mult pentru gestul dvs.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări