Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparate radio tranzistorizate dinainte de anii 90

doru3160

Postări Recomandate

Pozele cu Cora sunt bune... Mi le trimiteti si mie pentru revista Pro Radio Antic numar dedicat Tehnoton? (visky[@]superplast.ro sau fvisky[@]yahoo.com voi preciza de la cine provin...Astept si alte poze Tehnoton/Electronica, adica productia de tranzitie... pentru acelas scop...

Link spre comentariu

Interesant e ca la cel de elctronica - scrie 7 tranzistori - la cel de tehnoton - 6. Deci si schema este diferita.Intai a fost fabricat la Electronica, apoi ca sa dea de mancare si la Iasi - au mutat acolo productia?

Link spre comentariu

Pozele cu Cora sunt bune... Mi le trimiteti si mie pentru revista Pro Radio Antic numar dedicat Tehnoton? (visky[@]superplast.ro sau fvisky[@]yahoo.com voi preciza de la cine provin...Astept si alte poze Tehnoton/Electronica, adica productia de tranzitie... pentru acelas scop...

Buna dimineata Domnul Feri Visky,Poza pe care am inserat-o pe forum este de pe site-ul Pro Radio Antic. Chiar inainte de poza, am pus un link care face trimiterea catre site. Este o mica problema in ceea ce priveste codul php in care este scris site-ul. Si anume, in momentul cand se da click pe butonul "marire", apare poza si cu notificarea speciala: "Asociatia Pro Radio Antic". Dar daca eu dau click pe imaginea cea mica din site (http://www.proradioantic.ro/index.php?x=item&id_p=8797), imi apare un Pop-UP, iar daca dau click dreapta in/pe acel pop-up si selectez "View Image, imi apare imaginea intreaga fara "Asociatia Pro Radio Antic".Este un site foarte bine gandit si plin de aparate de legenda. :aplauze Daca se va da click dreapta pe poza pusa pe forum, in adresa va scrie asa: http://www.proradioantic.ro/produse/1327994294_poza.jpgImi cer scuze ca am deviat putin de la subiectul principal.O zi buna.
Link spre comentariu

Un radio cu ceas Skyton. E japonez, cred ca de la mijlocul anilor `70. Ceasul functioneaza. Avea un final ars. I-am colat partea de sus cu folie pt mobilier...

Posted Image

Link spre comentariu

Buna dimineata Domnul Feri Visky,Poza pe care am inserat-o pe forum este de pe site-ul Pro Radio Antic. Chiar inainte de poza, am pus un link care face trimiterea catre site. Este o mica problema in ceea ce priveste codul php in care este scris site-ul. Si anume, in momentul cand se da click pe butonul "marire", apare poza si cu notificarea speciala: "Asociatia Pro Radio Antic". Dar daca eu dau click pe imaginea cea mica din site (http://www.proradioantic.ro/index.php?x=item&id_p=8797), imi apare un Pop-UP, iar daca dau click dreapta in/pe acel pop-up si selectez "View Image, imi apare imaginea intreaga fara "Asociatia Pro Radio Antic".Este un site foarte bine gandit si plin de aparate de legenda. :aplauze Daca se va da click dreapta pe poza pusa pe forum, in adresa va scrie asa: http://www.proradioantic.ro/produse/1327994294_poza.jpgImi cer scuze ca am deviat putin de la subiectul principal.

Multimesc pentru ajutor incercam sa schimbam... Si multumesc pentru aprecieri!O zi buna.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator

Un weekend plin de satisfactii pentru ca am avut de reparat un radio exceptional Siemens Club Special RK320;

Un sunet cristalin, nu am cum sa-l compar cu alte aparate pentru ca este unic, probabil datorat etajului final pe tranzistori cu Ge.

Aparatul are toate benzile de unda UL/UM/US/UUS (88-104Mhz)

Am urcat o serie de poze in diferite stadii de lucru (pentru incantarea celor pasionati de radio vintage rare).

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Videoclip:

-GXIS9mHPKQ

Datele tehnice ale acestui aparat:

Manufacturer/Brand: Siemens; D (S.& Halske / S. Electrogeräte)

Year: 1970–1972 Type: Radio - or past WW2 tuner

Semiconductors (the count is only for transistors) 12:

Principle Super-Heterodyne (Super in general); IF-Freq 460/10700 kHz

Tuned circuits 7 AM circuit(s) 11 FM circuit(s)

Wave bands Broadcast, Long Wave, Short Wave plus FM.

Details :

Power type and voltage Line / Batteries (any type) / 220 / 6×1,5; 2×4,5 Volt

Loudspeaker Permanent Magnet Dynamic (PDyn) Loudspeaker (moving coil) / Ø 10 cm = 3.9 inch

Power out 1.5 W

Material Modern plastics (no Bakelite or Catalin)

Shape Portable, e.g. Portable Radio (with or without mains > 8 inch).

Dimensions (WHD) 295 x 168 x 74 mm / 11.6 x 6.6 x 2.9 inch

Link spre comentariu

Un weekend plin de satisfactii pentru ca am avut de reparat un radio exceptional Siemens Club Special RK320;Un sunet cristalin, nu am cum sa-l compar cu alte aparate pentru ca este unic, probabil datorat etajului final pe tranzistori cu Ge.Aparatul are toate benzile de unda UL/UM/US/UUS (88-104Mhz)Am urcat o serie de poze in diferite stadii de lucru (pentru incantarea celor pasionati de radio vintage rare).

Arata fenomenal si banuiesc ca asemenea si merge. Seamana izbitor de mult cu o Glorie. Sper ca am zis bine. Daca nu reformulez si spun ca Gloria seamana cu el. Sa-l pastrati cu grija. Felicitari :aplauze Am vazut si videoclipul, interesant este efectul filmarii, am mai vazut undeva, parca ar fi derulare cu incetinitorul (sau slow motion).
Link spre comentariu
Vizitator

Multumesc pentru aprecieri.Filmarea este corectata prin eliminarea trepidatiilor care apar la un operator amator care nu tine ferm camera :rade:

Link spre comentariu

Radio de buzunar Pocketmate GT-733

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Ambele nefunctionale. Cel rosu il am de prin '82 - '83 sau mai devreme si a fost functional. Cel maro l-am achizitionat dupa '90.

Mi-ar prinde bine o schema.

Link spre comentariu

Radioul Telefunken Bajazzo TS, an fabricatie aprox 1968. Are toti tranzistorii cu germaniu. Un sunet excelent pe UUS. Are un difuzor dreptunghiular, destul de mic, cam 10 cm x 4 cm. Nu l-am masurat exact. Are un consum mic. Am baterii in el (Carrefour Discount Alcaline) din decembrie si au fost momente cand am ascultat destul de tare la el...

Posted Image

Posted Image

Apoi am facut rost de un Telefunken Bajazzo 201 de Luxe. Are 3 memorii pe FM si un difuzor mult mai mare. Asa arata cand am facut rost de el, foarte soios:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Se auzea destul de incet si daca il dadeam mai tare, distorsiona, asa ca m-am gandit ca e vorba de finali. Problema era de la doi condensatori electrolitici uscati (pe capacimetru nu aratau nimic, parca nu ar fi fost conectati) si de la un fir dezlipit de la unul dintre tranzistori ( se rupsese chiar de langa izolatie si statea asa fara sa-ti dai seama)... Am mai gasit un electrolitic care in loc de 50 uF avea 90 uF. Am masurat factorul de amplificare al finalilor. Sunt imperecheati. Unul are 231 iar celalalt 232 :101 Acum se aude excelent. Corectorul de ton functioneaza foarte bine, tipic pt radiourile germane. Are sensibilitate foarte buna :101 Sper sa aiba tot consum mic...

Pot sa spun ca e o bijuterie de radio. E lucrat foarte ingrijit, parca l-ar fi facut un amator care are grija de toate detaliile: sa faca un traseu frumos al firelor, sa poata fi demontat usor.

Panza de la difuzor era terminata, asa ca am luat niste voal alb simplu pe care l-am colorat cu cerneala neagra :ras: :ras: (2 lei calimara de cerneala HERO, chinezeasca :)

Am schimbat si arcurile de la baterii cu ce am gasit la indemana...

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

http://s16.postimage.org/wt0vyno5d/100_5819.jpg

http://s12.postimage.org/3knp62cvt/100_5824.jpg

Link spre comentariu

Un radio foarte cunoscut este si Mangalia Z, realizat pe tranzistori cu germaniu, se aude foarte bine si este foarte sensibil.

Are 4 lungimi de unda UL/UM/US1/US2

L-am luat defect si i-am schimbat condensatorii din etajul final (fiind mult prea uscati) iar acum functioneaza ca nou.

cateva poze:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

un videoclip:

LmEgF1I4Hs4

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări