madkat Postat Martie 21, 2012 Partajează Postat Martie 21, 2012 Interesant - acord fin exclusiv mecanic - folosind acelas CV Link spre comentariu
radiot Postat Martie 21, 2012 Partajează Postat Martie 21, 2012 Va salut, Din rotita mica se face acordul pe post,ea antrenand roata mare care la randul ei roteste condensatorul variabil.Datorita rotii mici, roata mare se misca destul de incet ca la un acord fin,aparatul avand 2 benzi de scurte care se receptioneaza neasteptat de bine(ca la un olimpic),multe posturi cu o buna auditie,care se selecteaza bine datorita celor 2 roti dintate.Rotita mica se introduce intr-un orificiu,apoi se impinge pentru a se cupla cu cea mare,in poza se vede un arc care impinge pentru un cuplaj bun fara probleme la rotire...Difuzorul e mai deosebit avand impedanta de 50 ohmi.La fel de bine se aude si pe UM.Comutatorul de jos alege UM si US,iar cel de sus alege cele 2 benzi de scurte...in intervalul 31-49 m.Se merita sa probezi un asa aparat,numai ca alimentarea se face cu 9v.. Asa arata rotita mica..care iese mai mult in afara astfel ca degetul o misca intai pe ea Link spre comentariu
Vizitator argova Postat Martie 21, 2012 Partajează Postat Martie 21, 2012 Stie cineva unde pot gasi un rr Cosmos,Cosmos m sau Orlenok? Caut de mult timp asa ceva. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 22, 2012 Partajează Postat Martie 22, 2012 Din seria aparatelor rusesti bine facute cu 8 game este si OKEAN 222, desi au banda est 64-76Mhz sunt totusi destul de avansate ca solutii tehnice apropiindu-se de cele din vest. Dupa ce fac prezentarea acestui aparat am sa fac comparatia cu un Grundig realizat cam in aceiasi perioada. poze: Cei 4 potentiometri din imagine sunt pentru memorarea posturilor din banda UUS, acordul pe frecventa se face prin diode varicap : C= f(U) Videoclip: kYf5rv4v_e8 Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 Un radio ceva mai vechi (anul 1965) fabricat in Japonia este si Wilco. Are 3 game de unda LW/MW/SW. Functioneaza ireprosabil cu piesele lui chiar si dupa 47 de ani... poze: videoclip: 5ba2gyTxp20 Link spre comentariu
gigiones Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 este un selena B216 cu bloc ykw- 2-01C identic cu cel de la Okean 214schema trimisa de @adi1967 cred k e buna pt alte blocuri ykw (2-01E1 sau 2-01E2),.....functioneaza doar pana la 87,5 - 96 mhz, stiu k umblau mai multe scheme care au disparut de pe forum......va trebui sa reiau operatia dupa ce o gasesc sau mi-o trimite cineva pe cea buna !! Link spre comentariu
Vizitator Cataliniv Postat Martie 30, 2012 Partajează Postat Martie 30, 2012 Vef 206, merge perfect il am de la un user de pe forum Link spre comentariu
augustin87r Postat Martie 31, 2012 Partajează Postat Martie 31, 2012 Se discuta mai devreme de radiourile Cora. Vad ca pe ebay se spune ca sutn fabricate in DDR http://www.ebay.de/sch/i.html?_nkw=cora ... 86.c0.m359 Si e un radio destul de cautat din moment ce e salvata cautarea ` Cora radio ' Link spre comentariu
zal Postat Martie 31, 2012 Partajează Postat Martie 31, 2012 Cine ştie cum a ajuns un tăntălău la concluzia asta şi s-au luat şi alţii după el, sau cineva are mai multe şi încearcă să obţină un preţ mai mare astfel. E posibilă o confuzie între emblema Tehnoton şi cea care apare pe multe piese, în special tranzistori fabricaţi în fosta RDG.Eu nu le-aş lua nici dacă le-aş primi cadou. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 Se discuta mai devreme de radiourile Cora. Vad ca pe ebay se spune ca sutn fabricate in DDR http://www.ebay.de/sch/i.html?_nkw=cora ... 86.c0.m359Si e un radio destul de cautat din moment ce e salvata cautarea ` Cora radio ' La a treia postare pe link-ul de mai sus este un radio Cora cu specificatii corecte fabricat la Tehnoton,etc, dar pretul este de 1euro spre deosebire de cel "fabricat in DDR" care costa 15euro Link spre comentariu
kripton Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 Va salut , "Cora -Tehnoton " s-a fabricat si s-a exportat in DDR sub denumirea "Cora 08000" : http://www.radiomuseum.org/r/tehnoton_cora.html Link spre comentariu
ChRS Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 Si mai este si vesiunea de la Electronica: http://www.radiomuseum.org/r/electronic_cora.html Link spre comentariu
Spitfire Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 Pai, cum de la "Electronica"?! Vad ca are sigla "Tehnoton" Iasi... Tot de la "Tehnoton", iata varianta mai simpla constructiv(carcasa mai ieftina), pe siliciu(cea cu panou frontal din tabla cred ca e varianta mai veche, pe germaniu).: Link spre comentariu
gigiones Postat Aprilie 4, 2012 Partajează Postat Aprilie 4, 2012 stie cineva ceva despre acest aparat !....gogul..... nu vrea...!!!!!!!! Link spre comentariu
ChRS Postat Aprilie 4, 2012 Partajează Postat Aprilie 4, 2012 Pai, cum de la "Electronica"?! Vad ca are sigla "Tehnoton" Iasi... Tot de la "Tehnoton", iata varianta mai simpla constructiv(carcasa mai ieftina), pe siliciu(cea cu panou frontal din tabla cred ca e varianta mai veche, pe germaniu).: In linkul mentionat, sunt doua poze. Prima este cu sigla Tehnoton, iar a doua poza nu mai are Tehnoton pe ea. Iata modelul produs de Electronica: http://www.proradioantic.ro/index.php?x=item&id_p=8797 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum