radiot Postat Februarie 10, 2012 Partajează Postat Februarie 10, 2012 Cu siguranta ,zgomotul pe UM.UL apare datorita retelei de alimentare,aparatul fiind probat de la un alimentator extern ce prindea parazitii retelei.Daca puneam mana pe masa aparatului,zgomotul scadea considerabil.Multumesc frumos pentru lamuriri,ramane sa-l incerc si la un acumulator de masina,in ciuda varstei blaupunkt-ul se aude bine la un difuzor cu impedanta 4 ohmi si puterea de 4wati pe care l-am avut la indemana luat de la un radio cu lampi... Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 17, 2012 Partajează Postat Februarie 17, 2012 Am achizitionat de curand un radio fabricat prin anii 70, alimentat cu tensiune redusa la 1.5V, se numeste Mini Master of Sound (Hong Kong).De conceptie superheterodina poate receptiona gama de unde medii 525Khz-1625Khz este foarte sensibil si se aude destul de puternic pentru dimensiunile lui. Etajul final este cu tranzistori cu germaniu.Un videoclip cu prezentarea acestui mini-radioreceptor:ys8hkHtCThE Link spre comentariu
radiot Postat Februarie 19, 2012 Partajează Postat Februarie 19, 2012 Am achizitionat de curand un radio fabricat prin anii 70, alimentat cu tensiune redusa la 1.5V, se numeste Mini Master of Sound (Hong Kong). De conceptie superheterodina poate receptiona gama de unde medii 525Khz-1625Khz este foarte sensibil si se aude destul de puternic pentru dimensiunile lui. Etajul final este cu tranzistori cu germaniu. Aparatele ce sant lucrate la Hong Kong au o auditie foarte buna chiar daca sant gen miniatura.Ati vazut asemenea aparate care receptioneaza si banda FM?alimentate tot cu 1,5V...? Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 Am unul tot micut donat de userul Den dar alimentat la 6V, nu stiu daca s-au facut cu banda FM sub 3V.Si tot la categoria aparate cu germaniu am gasit ieri pe o taraba plina cu zapada un radio rusesc,defect, nu stiu ce marca. Are doua benzi de receptie UL/UM, daca il recunoaste cineva sa-i gasesc schema, mi-ar fi de ajutor ca sa-l reconditionez. Link spre comentariu
adi1967 Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 Cred ca "iunga" se numeste. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 Cred ca "iunga" se numeste.Da! L-am gasit in detaliu aici: http://www.rw6ase.narod.ru/000/rprl_p1/junga.html Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 L-am gasit in detaliu aici: http://www.rw6ase.narod.ru/000/rprl_p1/junga.html Acesta este varianta cu tranzistoare cu siliciu, aparatul tau este pe germaniu, s-ar putea sa fie unele diferente. Oricum, tari sunt rusii astia, foarte ingrijit si frumos lucrat aparatul ! Link spre comentariu
Vizitator abarth_mcm Postat Februarie 21, 2012 Partajează Postat Februarie 21, 2012 Va salut,Eu m-am apucat de curand de colectionat radio-uri si detin cam asa:-radio SELENA: impecabil, functioneaza bine, estetic 10/10 fara nicio zgarietura sau urma de a fi folosit. E practic nou-nout.-radio CRONOS, functioneaza ok, estetic mici urme de uzura, lipseste un mic buton de la ceas-radio COSMOS, functioneaza, nu mai are antena, estetic mici urme se uzura-radio INTERSON - ELECTRONICA, functioneaza bine, aproape impecabil, estetic 9/10. -radio nemtesc de birou cu ceas analogic ( nu i-am identificat marca), functioneaza f bine si il folosesc zilnic pt ca in FM prinde fff mult si cred ca aproape orice + ca se aude fff tare desi e mic ca dimensiuni.Toate le-am cumparat in principiu pt ca aratau f bine si au fost la pret mic dupa parerea mea. (nu stiu care e piata lor sincer sa fiu)La cerere, pot face si pozePe langa cele de mai sus, mai am si aproape 20 de aparate de radio pentru masina: facute intre 1966 si 1986 Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 22, 2012 Partajează Postat Februarie 22, 2012 L-am gasit in detaliu aici: http://www.rw6ase.narod.ru/000/rprl_p1/junga.html Acesta este varianta cu tranzistoare cu siliciu, aparatul tau este pe germaniu, s-ar putea sa fie unele diferente. Oricum, tari sunt rusii astia, foarte ingrijit si frumos lucrat aparatul !Gata domnilor, dupa o seara plina de activitate, inarmat cu un pistol de lipit si ceva piese marunte, l-am reconditionat.Mai intai l-am facut sa arate asa cum a fost initial, sa se vada ca e un "ЮНГА'' (junga) Si acum un videoclip cu aparatul dupa reconditionare.pcJd6yrGGJ4 Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Februarie 22, 2012 Partajează Postat Februarie 22, 2012 Foarte reusita reconditionarea pe partea estetica dar si functionala, felicitari ! Sunt un mare admirator al aparatelor vintage sovietice. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 Saptamana asta a fost dedicata unor aparate rusesti asa ca am sa incep prezentarea cu cel mai mic Olimpic 402: Videoclip: KbqqqxL-Wt8 Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 19, 2012 Partajează Postat Martie 19, 2012 Pentru cei interesati am urcat schema acestui aparat.Circuitul integrat K174XA2 este echivalent cu : A244D sau TCA440. Link spre comentariu
radiot Postat Martie 20, 2012 Partajează Postat Martie 20, 2012 [url=http Cateva poze ale aparatului olimpic" mai dezbracat".Este un aparat care functioneaza bine pe UM si US1,US2,si cred ca isi merita numele de Olimpic... Link spre comentariu
madkat Postat Martie 21, 2012 Partajează Postat Martie 21, 2012 Rotita mica dintata angrenata cu roata de acord ce face? e un fel de frana? Link spre comentariu
Vizitator vdrapaca Postat Martie 21, 2012 Partajează Postat Martie 21, 2012 Rotita mica dintata angrenata cu roata de acord ce face? e un fel de frana?Salutare!Este un fel de acord fin. Cand se doreste acordul rapid pe un post se manevreaza roata cu diametrul mare (care este montata direct pe CV). In momentul in care s-a ajuns pe postul dorit se manevreaza rotita mica (de multiplicare) pentru acord cat mai exact. Sunt totusi probleme de joc specifice rotilor dintate. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum