radiot Postat Decembrie 13, 2011 Partajează Postat Decembrie 13, 2011 Va salut , Am vazut aparatele din targ duminica aceasta si cea trecuta,si arata neasteptat de bine,unele s-ar putea sa nu fie functionale,dar cred ca se pot repune in functiune,dar ce ne facem cu preturile?Numai negociat saptamana de saptamana,si s-ar putea obtine un pret acceptabil...Aparatele noi nu au acel farmec ca cele vintage din targ..Mai erau si niste radiouri grundig cu coroana regala ,pe masa ,m-am uitat la unul care avea dimensiuni mari si era foarte greu de parca avea plumb in interior ,la vremea lor aparate serioase ce impun un anumit respect prin infatisare si auditie...Lumea se uita dar nimeni nu cumpara...iar vanzatorul nu garanta pentru ele ca functioneaza ,dar tinea la pret..Asa este cand se apropie sarbatorile preturile cresc si in targ si peste tot..M-au impresionat aparatele din targ,si daca cadeam la invoiala mai ,mai ca as fi luat unul.. :lurk: Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 18, 2011 Partajează Postat Decembrie 18, 2011 Buna seara, un radio foarte cunoscut este și SANYO RP1250 date tehnice: SCHEMA Country: Japan Manufacturer/Brand: Sanyo Electric Co. Ltd.; Moriguchi (Osaka) Year: 1970 Semiconductors (the count is only for transistors) 6: CS9011 CS9011 CS9011 CS9014 CS9013 CS9013 CDG24 CDG24 Principle: Super-Heterodyne (Super in general); IF-Freq 460 kHz; 2 AF stage(s) Tuned circuits: 4 AM circuit(s) Wave bands: Broadcast only (MW). Power type and voltage Dry Batteries / 2 × 1,5 Volt Loudspeaker: Permanent Magnet Dynamic (PDyn) Loudspeaker (moving coil) / Ø 6 cm = 2.4 inch Power out: 0.08 W Material: Modern plastics (no Bakelite or Catalin) Shape: Very small Portable or Pocket-Set (Handheld) < 8 inch. Dimensions (WHD): 100 x 70 x 30 mm / 3.9 x 2.8 x 1.2 inch Net weight: 0.2 kg / 0 lb 7 oz (0.441 lb) câteva poze: Link spre comentariu
radiot Postat Decembrie 19, 2011 Partajează Postat Decembrie 19, 2011 Buna seara, dragut aparatul SANYO RP 1250,si prinde posturile clar,cu toate ca e asa micut.Am vazut unul asemanator la baiatul de unde a-ti '' arestat'' aparatul digital NOKIA.Mai avea si un aparat tot pe UM,care se alimenta cu una baterie R6,care era mai vechi si care avea oarecum aceeasi schema.Multe multumiri pentru schema aparatului Sanyo,de mult imi doream sa vad ce schema are aparatul prezentat.Videoclipurile fac deosebit de interesante posturile dvs.Acestea sant adevaratele aparate vintage..si care functioneaza si astazi,datorita modului reusit de realizare a componentelor,piese de calitate,cat si priceperii dvs.in a le face sa functioneze.. Link spre comentariu
viopa Postat Decembrie 22, 2011 Partajează Postat Decembrie 22, 2011 Am reusit restaurarea si repararea radioreceptorului DELTA. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 22, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2011 Felicitari,arata foarte bine,e varianta cu caseta neagra,eu inca mai caut un exemplar(rosu,alb sau negru,dar o sa incerc sa gasesc unul alb),desi au fost scoase dupa Dunarea,deci sunt mai "noi" (si cu aceeasi schema,dar fara alimentare retea),au avut o raspandire mai mica,si nu am reusit sa gasesc un exemplar,fata de Dunarea,din care am gasit pt colectie,si am mai vazut si prin targ de vanzare,Delta inca nu a aparut...dar nu e timpul pierdut Link spre comentariu
viopa Postat Decembrie 23, 2011 Partajează Postat Decembrie 23, 2011 Multumesc!Daca au fost construite cu carcasa din plastic , nu au rezistat in timp si cred ca din acest motiv sunt rare . Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 10, 2012 Partajează Postat Ianuarie 10, 2012 Va amintiti de Meridian Kp310 un aparat care se vindea pe tarabele rusilor la inceputul anilor 90? O scurta prezentare: Are doua lungimi de unda UL (2020.2m-1058.2m) UUS 65.8-74Mhz (Norma OIRT) Tensiunea de alimentare 4.5V Dimensiuni 77x27x151 (gabarit cum zic si rusii) Poze: Videoclip: XM7BcFjeoIA meridiam_rp310instr[1].zip Link spre comentariu
radiot Postat Ianuarie 15, 2012 Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 Va salut, Va prezint aparatul de radio cu galenele originale,fabricat de Radio Popular,care receptioneaza UM,UL.cu o antena exterioara de 20m.Din pacate nu mai gasesc detectorul original care consta dintr-o bucata de roca speciala pentru detectie si o bucata de sarma ce se plimba pe ea pentru receptionarea posturilor.Aparatul are si o bobina ,in interior miscandu-se o bara .... Cateva poze.. Link spre comentariu
radiot Postat Ianuarie 19, 2012 Partajează Postat Ianuarie 19, 2012 Va salut, Un aparat mai aparte Telefunkenul se aude clar si tare,lucru de la germani,mare si ceasul se vede de departe.Felicitari d-le Cristian, prezint mai jos castile aparatului cu galena... Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 5, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2012 Uite si unul la care nu trebuie sa ai unghii ca sa-l butonesti...l-am scos azi de sub zapada pe o taraba,inca nu misca,dar promite :rade:S-a produs incepand cu anul 1960,pe al meu am gasit 1964,are UL,UM,si 5 subgame US,asa cum ne-au obisnuit sovieticii la aparatele lor,si in mod sigur a fost pt export,pt ca tot ce e scris pe caseta si nu numai,nu e cu litere rusesti. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 5, 2012 Partajează Postat Februarie 5, 2012 inca nu misca,dar promiteAici ai schema, datele bobinelor, montarea firului de scala si citeva cuvinte despre exploatarea aparatului. Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 6, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2012 Multumesc,tura asta am gasit la rusi schema,si din cate am vazut,amplificatorul inca merge,scala e ok,si pe RF a scos ceva zgomot de banda dar intrerupt,probabil dupa ce o sa curat contactele de la rotactor(deja am schimbat arcul de la cama,ca era slab si nu oprea fix pe pozitie) o sa trebuiasca de luat cablajul la bani marunti,pt ca am observat ca la flambarea usoara a placii incepe sa mestece,mai mult ca sigur ori cablajul e crapat(de ciuda) pe undeva,ori ceva lipituri reci...de asta am zis ca promite,daca mergea din prima parca nu avea farmec Link spre comentariu
radiot Postat Februarie 9, 2012 Partajează Postat Februarie 9, 2012 Va salut, Va prezint un radio de masina Blaupunkt,functional,cu UL,UM,UUS .cu finalii AD156,157. Cred ca ar trebui schimbati ceva condensatori ? deoarece cam baraie pe UL si UM....??? daca se mai doreste sa se asculte in continuare la o eventuala masina de epoca???...!!!!Are iesire doar pentru un singur difuzor,fara a se specifica impedanta??ori puterea..??? Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 9, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2012 Fiind mono e normal sa aiba doar o iesire de difuzor.De regula,pe acei finali nu se poate "stoarce" mai mult de 6W,uzual 4W,iar impedanta e 4 ohmi(cu auditie mai slaba,normal ca merge si de 8 ohmi).Cat despre baraiala,incercati sa alimentati de la un acumulator,si pe urma vedeti daca intr-adevar trebuie umblat pe cablaj sau nu,eventual decuplati puntea redresoare cu ceva capacitati de ordinul nano(fiecare dioda in parte)...posibil sa intre de pe retea zgomot. Link spre comentariu
nichishoru Postat Februarie 9, 2012 Partajează Postat Februarie 9, 2012 Cat despre baraiala,incercati sa alimentati de la un acumulator,si pe urma vedeti daca intr-adevar trebuie umblat pe cablaj sau nu,eventual decuplati puntea redresoare cu ceva capacitati de ordinul nano(fiecare dioda in parte)...posibil sa intre de pe retea zgomot.E zgomotul indus prin retea de consumatorii cu surse in comutatie si/sau becurile economice.Aplica sfaturile lui Doru si foloseste o antena exterioara cladirii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum