Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparate radio tranzistorizate dinainte de anii 90

doru3160

Postări Recomandate

Buna seara,

Va prezint un aparat de radio lucrat la Tehnoton Iasi NOVA - cu 5 lungimi MW,SW1,SW2,FM1,FM2,pe care l-am repus in functiune,fara defecte majore,comutatoarele de gama curatate,suportul antenei de ferita din plastic rupt,legaturi la mufa de alimentare la retea dezlipite,Si curatenia de rigoare fiind plin de paianjeni si praf,carcasa insa nu s-a curatat ramanand pete de culoare,dupa cum se observa,cu toate ca am spalat-o cu sapun si apa ,apoi cu spirt medicinal.Se aude bine pe FM,lucru important pentru mine pentru ca de aceea l am luat,pretul fiind modic,proba facand-o insa acasa,putand sa nu se auda deloc..acest tip de aparat a mai fost prezentat de forum si nu stiu daca mai prezinta interes...nu am date despre istoria lui....daca vrea cineva sa intervina ....?? multumesc de acum..

Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image http://%20img841.imageshack.us/img841/3822/sta60494.th.jpg

Posted Image Posted Image

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Va prezint un aparat PHILIPS-AE 3205 cu 9 lungimi de unda,care se aude foarte CLAR,pe care l-am procurat din Targul de vechituri de la noi ,adus de departe.are lipsa capacul de la baterii si butonul de acord scazand ceva din valoarea lui,compensata prin celelalte calitati..

Posted Image

Posted Image

Posted Image Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Am sa postez in acest thread si un mic reportofon Philips ca sa fiu in ton cu marca preferata a d-lui profesor;

Este vorba de Philips Automatic Data Recorder D6600 /30P, functioneaza bine si pot sa-l numesc mai in gluma mai in serios stramosul Voice Recorder Flash Disk-ului;

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Multumesc pentru completare,si carte.Dragut,REPORTOFONUL philips Are si mufa pentru alimentare de la curent sau de la un alimentator extern?si caseta are dimensiuni clasice sau este mai mica?Poate arata-ti si compartimentul casetei de inregistrare,si un scurt video sa vedem cum se aude..cum ne-ati obisnuit! :hello

Link spre comentariu

Solo 100, un radio micut cu doua lungimi de unda UM/UL de culoare rosu (pentru domnisoare), aparut in Romania la inceputul anilor '80. Mi-a facut placere sa-l reconditionez, era defect blocul audio cu finalii AC "dusi" , prin supravoltare cred si nu avea scala.Un videoclip pentru domnul profesor: x1A9Plbwsu0 Si poze:

post-36350-139829308013_thumb.jpg

post-36350-139829308032_thumb.jpg

post-36350-139829308046_thumb.jpg

post-36350-139829308058_thumb.jpg

Link spre comentariu
Solo 100, un radio micut cu doua lungimi de unda UM/UL de culoare rosu (pentru domnisoare), aparut in Romania la inceputul anilor '80.

Mi-a facut placere sa-l reconditionez, era defect blocul audio cu finalii AC "dusi" , prin supravoltare cred si nu avea scala.

Un videoclip pentru domnul profesor:

Multumesc pentru atentie,stiu aparatul solo 100,imi amintesc ca la el am ascultat evenimentele din '89.este un aparat reusit care se aude foarte bine pe cele 2 lungimi pe care le are,am avut un aparat asemanator de culoare alba..Ma bucur ca ati inceput sa mai mesteriti..dar va trebuie un aparat mai mare ..mai pe masura dvs. astept sa ma contactati cand sante-ti dispus la alte rezolvari de situatii.. :freaza:

Mi-a placut mult si radiocasetofonul Tellefunken CR 100 ,un aparat deosebit la vremurile acelea,cred ca se aude super la asa difuzoare mari .Curelele de la casetofon se mai lungesc si trebuiesc inlocuite daca le are..era grozav daca d-ul mila reusea sa ne arate un scurt clip... :da

Link spre comentariu

Dragut aparatul Graetz are o infatisare placuta ochiului,diferita de cea a aparatului Cora,care nu are transformatoare de iesire,iar alimentarea se face cu 3v,si care totusi a fost un tranzistor reusit la acea vreme,numai la infatisare era oricum modest...sa-l ascultati sanatos..si sa va aduca numai stiri bune...

Va prezint radioreceptorul portabil Sony ICF-390,cu 2 lungimi de unda AM,FM.care se alimenteaza de la 2 baterii R6 ,avand un indicator de acord,care lumineaza la acordul corect pe post...un mic videoclip..

Link spre comentariu

Nordmende Windsor functioneaza foarte bine avand tranzistori cu siliciu pe partea de radiofrecventa si tranzistori cu germaniu pe partea audio,etaj final cu transformator defazor.

post-49814-139829313415_thumb.jpg

post-49814-139829313432_thumb.jpg

Link spre comentariu

Excelent aparat ! Simplu, frumos si practic. Ce dimensiuni/greutate are ? Astfel de aparate i-mi incanta privirea ! (Cred ca nu numai mie !). :aplauze

Cateva detalii despre acest aparat fain:Year: 1972/1973 Semiconductors (the count is only for transistors) 10: Principle Super-Heterodyne (Super in general); IF-Freq 460/10700 kHz Tuned circuits 5 AM circuit(s) / 8 FM-circuit(s) Wave bands Broadcast (BC) and FM. Power type and voltage Line / Batteries (any type) / 220 / 4 × 1,5 Volt Loudspeaker Permanent Magnet Dynamic (PDyn) Loudspeaker (moving coil) - elliptical Power out 0.5 W Material Modern plastics (no Bakelite or Catalin) Shape Portable, e.g. Portable Radio (with or without mains > 8 inch). Dimensions (WHD) 181 x 106 x 54 mm / 7 x 4 x 2.2 inch
Link spre comentariu

Va salut ,@ < coric 66 > , Felicitari inca o data . Iata si pe " fratele " acestui aparat : " ITT Schaub-Lorenz Junior 23 " fabricat prin anii '72-'73 . Caracteristicile elctrice , interiorul aparatului si dimensiunile sunt aceleasi , difera doar domeniul de frecventa din gama UUS . Consider excelenta fiabilitata acestor aparate . (singurul regret este acela ca poza nu e prea reusita , in realitate aparatul arata mai bine ) .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări