kripton Postat Iulie 25, 2011 Partajează Postat Iulie 25, 2011 Va salut ,Acel indicator nu este pentru acord . Arata starea bateriilor atata timp cat aparatul functioneaza pe " radio " ( indiferent pe ce gama ) si pe " redare" . Se misca numai la imprimare ( indicator de nivel ) cand trebuie reglat in asa fel incat sa nu ajunga in zona de limitare . Este recomandabil sa nu demontati inutil aparatul , iar daca este strict necesar acest lucru , sa aveti mai intai schema acestuia . Link spre comentariu
madkat Postat Iulie 26, 2011 Partajează Postat Iulie 26, 2011 Teoretic indicatorul ar trebui pe baterii sa indice starea lor, pe retea - pe radio sa indice puterea semnalului, iar pe cass nivelul de inregistrare Link spre comentariu
kripton Postat Iulie 26, 2011 Partajează Postat Iulie 26, 2011 Salut , La majoritatea aparatelor din acea generatie , si pe retea , indicatorul arata prezenta tensiunii de alimentare ( aparatul nu are bec , iar LED-ul inca nu aparuse ). Cred ca folosirea acestuia si ca indicator de acord ar fi complicat montajul si asa destul de complex intrucat la " autoimprimare " ( imprimare din propriul aparat ) exista un compresor de dinamica , reglajul nivelului de inregietrare se face manual numai la folosirea unei surse externe de semnal ( eventual si pe microfonul incorporat ). Legat de greutatea sporita a aparatului , la acea vreme s-a tinut cont de fiabilitate ; mecanismul casetofonului fiind aproape in intregime din metal . Totusi aparatul in discutie este destul de evoluat ,din cate se vede , are stabilizator de turatie electronic . Au existat aparate si cu stabilizator centrifugal . Cred ca acesta e fabricat undeva prin anii '70 .Mentionez ca nu am acest tip de aparat , ceea ce am scris este informativ si comparabil cu alte aparate asemanatoare , cu siguranta ,pot exista si unele exceptii . Link spre comentariu
radiot Postat Iulie 26, 2011 Partajează Postat Iulie 26, 2011 Daca ar avea cineva schema acestui SILVANO s-ar putea vedea unde e legat acest indicator,Tot teoretic faptul ca deasupra lui scrie TUNING ar trebui sa arate nivelul semnalului radio,iar sub indicator scrie REC/BATT,ar trebui sa arate nivelul senalului la inregistrare,si starea de incarcare a bateriilor cand acesta e alimentat din baterii.Acum l-am probat pe casetofon si redare si inregistrare si indicatorul nu mai arata .acul este in dreapta ca si cum aparatul nu ar fi in stare de functionare.Cand comutatorul de sus din dreapta este in pozitie Off, indicatorul nu mai arata,acul in dreapta.Numai in pozitia On,acul se duce la maxim in stanga..Nu ma deranjeaza pozitia acului eram curios sa stiu daca era si indicator de acord..poate are cineva un aparat la fel si poate sa ne spuna cum e cu acest indicator... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 28, 2011 Partajează Postat Iulie 28, 2011 Noutati vintage de duminica-interiorul radiocasetofonului japonez Silvano MK-4015,are 4 lungimi de unda L,M,S,FM. si o greutate apreciabila. L-am desfacut cu mare grija sa nu rup din fire ca nu cred ca le mai puteam aseza la loc..Oare cam prin ce an o fi fabricat?Pare destul de vechi..si e ceva electronica mai de mult in el..Judecand dupa partea electronica, aparatul a fost fabricat intre anii '72-'76.Prin anii '75 s-au inlocuit tranzistorii cu CI... Este un RC destul de rar nu am gasit schema sau informatii pe net...Mai cautam nu ne dam batuti asa usor Link spre comentariu
ctepeo Postat Iulie 28, 2011 Partajează Postat Iulie 28, 2011 Daca ar avea cineva schema acestui SILVANO s-ar putea vedea unde e legat acest indicator,Tot teoretic faptul ca deasupra lui scrie TUNING ar trebui sa arate nivelul semnalului radio,iar sub indicator scrie REC/BATT,ar trebui sa arate nivelul senalului la inregistrare,si starea de incarcare a bateriilor cand acesta e alimentat din baterii.Acum l-am probat pe casetofon si redare si inregistrare si indicatorul nu mai arata .acul este in dreapta ca si cum aparatul nu ar fi in stare de functionare.Cand comutatorul de sus din dreapta este in pozitie Off, indicatorul nu mai arata,acul in dreapta.Numai in pozitia On,acul se duce la maxim in stanga..Nu ma deranjeaza pozitia acului eram curios sa stiu daca era si indicator de acord..poate are cineva un aparat la fel si poate sa ne spuna cum e cu acest indicator...Cred că e şi pentru acord, şi pentru baterii. Un indicator de genul am şi eu la radioul meu "National-Pansonic" DR28 (RF 2800-B) (aparatul e "Mitsubishi" pe dinăuntru). Sincer, nu i-am pus niciodată baterii [aş avea nevoie de 6 R20 (D) ] ca să văd dacă indică ceva pentru baterii. Sigur nu e iluminat indicatorul cu ac? Link spre comentariu
radiot Postat Iulie 28, 2011 Partajează Postat Iulie 28, 2011 Acul indicatorului nu are lumina.Intradevar am observat ca tranzistoarele au marcat pe ele semnul de la Mitsubishi.Acul se duce la maxim in stanga numai pe radio cand e alimentat de la retea.La baterii nu l-am probat pentru ca firele de la compartimentul bateriilor nu sant legate la placa cu piese si nu sant interesat sa le leg.Este dificil de umblat in aparat datorita multimii de fire care fac legaturile intre placi,si un fir rupt duce la iesirea din functiune a aparatului...Nu cautati schema special,numai daca dati peste ea intamplator...Aparatul e pus deja la colectie si nu mai umblu in interior...Radioul se aude surprinzator de bine pe toate lungimile si in special pe medii si uus..Clar si Tare..Potentiometrii originali liniari au fost schimbati cu cei logaritmici cu ax..cu potcoava,iar cel de ton nu este legat in montaj... Link spre comentariu
viopa Postat Iulie 29, 2011 Partajează Postat Iulie 29, 2011 Si o noua achizitie, bun pentru colectie, BLAUPUNKT RIVIERA OMINMAT, functional, restaurata caseta, doua antene telescopice, memorie mecanica la FM. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 30, 2011 Partajează Postat Iulie 30, 2011 Excelent aparat, felicitari pentru achizitie si la mai multe... Cred ca cele doua antene au utilizari diferite: una pentru FM si cealalta pentru US. Tot in cartea tehnica am gasit ca are si posibilitatea conectarii unei antene auto. Fabricat in anul 1965! PS:pentru cei interesati de amanunte aici cartea tehnica Link spre comentariu
radiot Postat Iulie 30, 2011 Partajează Postat Iulie 30, 2011 Va salut, Interesanta cartea tehnica.Multumim d-le Workatube si bine ati venit pe Forum.. am ramas dator cu un videoclip la Gloria franceza pe care am readus-o la viata datorita inimosilor electronisti de pe acest forum... sant doar la inceput asa ca scuza-ti stangaciile daca sant deosebit aparatul d-lui Viopa,felicitari si asteptam si altele... Link spre comentariu
viopa Postat Iulie 31, 2011 Partajează Postat Iulie 31, 2011 Multumesc pentru aprecieri si cartea tehnica ! Va doresc succes ! Link spre comentariu
mila Postat Iulie 31, 2011 Partajează Postat Iulie 31, 2011 A venit la reconditionare un aparat Schaub-Lorenz JUNIOR S.Construit in 1968 are MW si UKW de la 88 la 104Mhz.Functioneaza dar cu distorsiuni si intreruperi.Are cineva schema? Link spre comentariu
mila Postat Iulie 31, 2011 Partajează Postat Iulie 31, 2011 Pun mai jos link spre poze aparat Schaube-Lorenz JUNIOR S Aparatul are 12 tranzistori si 3 diode din cate am observat, model mai ciudat (pentru mine) S-a intervenit in aparat in viata lui...un traseu de circuit e taiat!Dar in general arata bine.Ca marime seamana cu Zefirul nostru, poate un pic mai mare dar nu cu mult. Se alimenteaza cu 4 baterii R6 si are iesire de casti. http://tinypic.com/usermedia.php?uo=kl2 ... h4l5k2TGxc http://tinypic.com/usermedia.php?uo=kl2 ... h4l5k2TGxc http://tinypic.com/usermedia.php?uo=kl2 ... h4l5k2TGxc Link spre comentariu
radiot Postat August 4, 2011 Partajează Postat August 4, 2011 Schema radioreceptorului Schaub Lorenz junior S se gaseste pe Radiomuseum,dar este neclara,cu putin efort se poate folosi la depanare daca inca nu ati rezolvat..sau cineva cu cont acolo ... Link spre comentariu
radianr Postat August 4, 2011 Partajează Postat August 4, 2011 S-ar putea sa te ajute: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum