viopa Postat Iulie 5, 2011 Partajează Postat Iulie 5, 2011 Asa arata radio DUNAREA. Mai am de facut capacul din spate. Link spre comentariu
albasete Postat Iulie 6, 2011 Partajează Postat Iulie 6, 2011 Felicitari d-le viopa, a iesit super aparatul. Daca functioneaza la fel cum arata, aveti o adevarata piesa de colectie! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 6, 2011 Partajează Postat Iulie 6, 2011 S-a umplut sectiunea asta de tot felul de plastice noi.Cu ce rost?se gasesc pe toate drumurile...puneti oamenilor aparate vechi...adevarate"Plasticul" prezentat (yacht boy 215) are peste 25 de ani... Tu ce varsta ai? Daca ai cumva 12-13ani cred ca parerea ta nici nu prea conteaza......daca totusi te intereseaza domeniul, mai bine sa-ti scanez ceva din revista "Start spre viitor". E pentru copii Link spre comentariu
viopa Postat Iulie 6, 2011 Partajează Postat Iulie 6, 2011 Pentru "albasete", Dunarea este FUNCTIONAL !! Link spre comentariu
albasete Postat Iulie 6, 2011 Partajează Postat Iulie 6, 2011 Ma bucur pentru dvs., era si pacat sa nu fie readus la viata. Am vazut aici multe radiouri "resuscitate" de iubitorii de tehnica vintage si nu numai. Link spre comentariu
blazeu Postat Iulie 14, 2011 Partajează Postat Iulie 14, 2011 De-a lungul timpului in familie au existat cateva radioreceptoare:Incepand cu aparatele bunicilor (nu retin numele lor, erau genul stationar cu lampi, cu 3 game MA (UL, UM, US); pe la inceputul anilor '60 ai mei au cumparat un radio "fitzos" (in epoca): ModernAsta avea UL, UM, 3 game de US dar si gama FM (UUS)! Alte "dotari": final contratimp de 5W (cu EL84) si 4 difuzoare!La inceputul anilor '70 s-a trecut la "portabil" cu achizitia unui "Zefir", asimilatul indigen al modelului original S631T; in cursul anilor '70 se practicau excursiile in URSS, si Romania a fost "invadata" de "tranzistoarele" sovietice. Desi in tara receptoarele radio-tv au fost initial sub licenta japoneza, modelele "asimilate" au cunoscut o rapida degradare, ca urmare a trecerii pe componente si materiale de o calitate...indoielnica. Aparatele "rusesti" erau de fapt construite in "tarile baltice" (Estonia, Lituania, Letonia) Marcile consacrate cu lampi (Estonia, Riga) au fost urmate de inegalabila serie VEF. Caracteristica lor esentiala era extensia benzilor de radiodifuziune in US, ceea ce asigura acordul usor si stabilitate suficienta pentru receptionarea Europei Libere & comp.Executia robusta le-a asigurat comutatoare functionale (desi si alea oxidau ca dracu'), si probabil ca economiile au avut niste limite, spre deosebire de produsele romanesti care au depasit toate limitele tehnice dar si de bun-simt ale rabatului calitativ la materiale.In familie am facut "upgrade" cu achizitia unui Gloria din primele serii (fabricat la Electronica in capitala, cu masca peste difuzor din tabla perforata de aluminiu); apoi un VEF (parca 213), pentru posturile mentionate; un Selga, care a fost cumparat in una din primele "iesiri" in "tara fratilor de la rasarit"....Ce mi-a placut mie la aparatele rusesti a fost utilizarea perseverenta a amplificatorului audio cu trafo defazor, de iesire si final push-pull.Aceasta solutie asigura cel mai redus curent de mers in gol, si eficienta maxima de utilizare a bateriilor; accept greutatea un pic mai mare, limitarea benzii audio (pana la urma nu astept HI-FI de la un aparat portabil!) si costuri tehnologice mai mari atasate realizarii acelor trafuri.Din pacate, eu nu vad utilitatea practica a functionalitatii unor asemenea aparate: receptia AM nu ma prea intereseaza, posturile in unde scurte au fost dezafectate in majoritate...Singura chestie e nostalgia tineretii..Spor! Link spre comentariu
viopa Postat Iulie 16, 2011 Partajează Postat Iulie 16, 2011 Am terminat si capacul la Dunarea S 662 TA2, dar si prima varianta de Dunarea, respectiv S 662 T.Ambele sunt functionale , dar au lipsa capacul de la baterii. Link spre comentariu
Vizitator coric66 Postat Iulie 17, 2011 Partajează Postat Iulie 17, 2011 Felicitari d-le viopa, au iesit exact asa cum ma asteptam sa iasa, ca noi , nu v-ati dezmintit nici de data asta. Si ca sa nu raman offtopic , un Selga 405 , din '78 : Link spre comentariu
adi1967 Postat Iulie 17, 2011 Partajează Postat Iulie 17, 2011 SABA Ultra Clock T ,fabricat probabil in 1979.Are senzor pentru reglarea intensitatii luminoase a afisajului in functie de iluminarea ambientala. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 21, 2011 Partajează Postat Iulie 21, 2011 SABA Ultra Clock T ,fabricat probabil in 1979.Are senzor pentru reglarea intensitatii luminoase a afisajului in functie de iluminarea ambientala.Seamana foarte mult cu cel postat de mine, am o rugaminte daca se poate sa-mi spui ce circuit integrat are pentru ceas...Al meu a fost defect pe aceasta sectiune de clock dar am reusit sa-l repar insa am observat ca circuitul fusese inlocuit, neavand schema nu stiu daca este integratul original sau unul echivalent.VdL7oWR-6sc 83eyHXOlnVY Cristian Link spre comentariu
adi1967 Postat Iulie 22, 2011 Partajează Postat Iulie 22, 2011 Integratul pentru ceas este MK 50366N dupa cum se poate vedea si in poze.Apropo ,ce integrat ai folosit? Link spre comentariu
radiot Postat Iulie 23, 2011 Partajează Postat Iulie 23, 2011 http://www.radiomuseum.org/r/saba_computer_clock_p.html pentru d-ul Cristian,ceva date tehnice la radioreceptorul saba ,daca acesta e modelul pe care il are... Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 23, 2011 Partajează Postat Iulie 23, 2011 Integratul pentru ceas este MK 50366N dupa cum se poate vedea si in poze.Apropo ,ce integrat ai folosit?Da este acelasi integrat, fusese inlocuit inainte de a-l achizitiona.Defectul a fost legat de ruperea firelor spre alimentare si afisaj. Link spre comentariu
nooob64 Postat Iulie 25, 2011 Partajează Postat Iulie 25, 2011 TELEFUNKEN TRAMP101Functioneaza ireprosabil pe FM Link spre comentariu
radiot Postat Iulie 25, 2011 Partajează Postat Iulie 25, 2011 Acum pot sa prezint si fata la Silvano sa ne aducem aminte de aparat..si inca ceva ! L-am cantarit si acul s-a dus numai pana la 3,5 Kg, As vrea totusi sa intreb ceva.Indicatorul de tuning si de baterie sta permanent la maxim in stanga cand aparatul este in functiune,si nu se misca atunci cand se cauta posturi,ori la Selena acest indicator se misca in functie de cat de bine e acordul pe post,deplasandu-se la maxim in cazul unui acord perfect.Oare trebuie legat in alta parte pe placa acest indicator?Sau asa trebuie sa stea..la maxim.Ridic acum pozele aparatului Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum