albasete Postat Aprilie 3, 2011 Partajează Postat Aprilie 3, 2011 O achizitie recenta, o Gloria dar nu stiu care... Link spre comentariu
radiot Postat Aprilie 3, 2011 Partajează Postat Aprilie 3, 2011 Este GLORIA primele aparate care merg si la auto cu 12v,cordonul de alimentare vine direct de la aparat de la transformatorul de retea .sunt aparate foarte bune facute dupa o schema nemteasca.ca sa functioneze de la baterii trebuie sa introduci stecherul cordonului de alimentare 220v in locasul din aparat ,face un contact acolo.Am unul si sant foarte multumit de el.Merge si pe UUS cateva posturi ,radio zu,radio cafe,magic fm,radio 21,etc.prinde bine toate gamele mai ales US.finalii sant AC180K.merita aparatul sa asculti la el.se aude bine.bine..are si mufe difuzor suplimentar,casetofon.Marfa aparatul.. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 3, 2011 Partajează Postat Aprilie 3, 2011 A iesit super aparatul,e deosebit de design,placut ochiului unui pasionat de aparate (ca mine),am o intrebare,ce e cu cele 3 butoane pe UKW?sunt posturi fixe?au legatura si cu comutatorul de game?de la un singur buton ce posturi se receptioneaza?toata gama de ultrascurte?felicitari pentru rabdarea restaurarii! este o reusita si o frumoasa prezentare Acordurile sunt separate: unul pentru gamele UL/UM/US si 3 separate pentru FM gama 88-104Mhz.In momentul selectiei se aprinde scala respectiva. Butonul central (cel mare) actioneaza un condensator variabil pentru gama MA, in timp ce pe UUS fiecare buton actioneaza un potentiometru independent cu variatie pe diode varicap (in genul selectoarelor de canal TV Lux, Diamant etc).Antena am cumparat-o de la DP Star (actualmente in faliment...de! criza de care am ajuns sa scriem cu necaz si aici in topic), de ceva timp si o aveam printr-un sertar pastrata parca pentru Simonetta...Pentru Tudor, antena pe care mi-ai trimis-o bonus anul trecut este mai micuta are un Ф5mm; Insa pentru Simonetta am folosit una de Ф8mm fiind necesara una cam de 9-10mm diametru.Simonetta are dimensiunile aproximative cat un Gloria, insa se aude exceptional bass/inalte. Efectiv se simte efectul etajului final cu Germaniu.Si arata mult mai bine decat cea expusa pe radiomuseum Link spre comentariu
viopa Postat Aprilie 4, 2011 Partajează Postat Aprilie 4, 2011 Da, arata mult mai bine decat la inceput.Se vede ca ai rabdare si te pricepi.Felicitari! Link spre comentariu
albasete Postat Aprilie 4, 2011 Partajează Postat Aprilie 4, 2011 Intr-adevar arata super bine fata de cea de pe radiomuseum . De unde ai procurat bijuteria ? Pana acum nu am vazut RR portabile in carcasa de lemn. Este super ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 4, 2011 Partajează Postat Aprilie 4, 2011 Intr-adevar arata super bine fata de cea de pe radiomuseum . De unde ai procurat bijuteria ? Pana acum nu am vazut RR portabile in carcasa de lemn. Este super !A fost si un pic de munca, insa l-am curatat cu diverse solutii si spray-uri pentru lemn, cel de pe radiomuseum se poate aranja cu pic de efort...Aparatul a fost achizitionat de la dl Viorel (@viopa) Link spre comentariu
albasete Postat Aprilie 4, 2011 Partajează Postat Aprilie 4, 2011 Da, frumos. Degeaba functioneaza impecabil daca nu are si estetica. Eu i-mi doresc un radio stereo in carcasa de lemn. Avea o fosta prietena asa ceva, acum 19-20 de ani, dar daca eu am plecat din Pitesti nu stiu ce a facut cu el, la un moment dat am vrut sa-l cumpar dar nu la vandut. Era super aparatul, avea balans si indicator de acord, scotea 2x5w daca nu ma insel,(boxele erau independente de aparat) iar ca dimensiune nu era foarte mare. Nu stiu daca era cu tuburi . Aveti idee ce RR era din sumara descriere ? Link spre comentariu
radiot Postat Aprilie 4, 2011 Partajează Postat Aprilie 4, 2011 pare sa fie un radio BUCUR ,daca avea ac la indicatorul de acord este bun aparatul,dar daca nu functioneaza un timp indelungat,are probleme cu comutatorul de game si altele.. Link spre comentariu
albasete Postat Aprilie 4, 2011 Partajează Postat Aprilie 4, 2011 Da, parca cu ac era, asemanator cu un vu-meter de la casetofoanele rusesti Electronika. Tipa spunea (la vremea respectiva) ca are componente japoneze ? Nu stiu.... Link spre comentariu
radiot Postat Aprilie 4, 2011 Partajează Postat Aprilie 4, 2011 daca va uitati pe pagina 1 la vintage este topicul radio bucur si la pagina 2 este o poza cu aparatul si cele 2 boxe asezate pe radio,vede-ti daca seamana.. Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 4, 2011 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2011 Era super aparatul, avea balans si indicator de acord, scotea 2x5w daca nu ma insel,(boxele erau independente de aparat) iar ca dimensiune nu era foarte mare. Nu stiu daca era cu tuburi . Aveti idee ce RR era din sumara descriere ?Cel mai probabil Maestro Stereo(daca era romanesc...) Link spre comentariu
albasete Postat Aprilie 5, 2011 Partajează Postat Aprilie 5, 2011 Multumesc ! Cred ca Maestro Stereo era.Am vazut fotografiile. Super aparatul ! Apropo, (nu cred ca postez bine, dar incerc, scuze) o doza pentru un pik-up stereo -face parte dintr-o combina muzicala romaneasca ( 2x40w cred) radio-casetofon-pik-up produsa de Electronica prin anii "80- are cineva de vanzare ? Cand merg la tara, o sa-i fac poze sa vedeti despre ce este vorba. Multumesc! Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 7, 2011 Partajează Postat Aprilie 7, 2011 Lucrez la un radio Telefunken Caprice 101:Detalii tehnice:Principle Super-Heterodyne (Super in general); IF-Freq 460/10700 kHz Tuned circuits 5 AM circuit(s) 7 FM-circuit(s) Wave bands Broadcast (BC) and FM. Power type and voltage Alternating Current supply (AC) / 110-127; 220 Volt Loudspeaker Permanent Magnet Dynamic (PDyn) Loudspeaker (moving coil) / Ø 10 cm = 3.9 inch Power out 1.1 W Material Modern plastics (no Bakelite or Catalin) Shape Tablemodel with Push Buttons. Dimensions (WHD) 370 x 140 x 120 mm / 14.6 x 5.5 x 4.7 inch Notes Transistoren: AC122, BC148, AC178, AC179, 4× BF222 (185 or 173).In prezent l-am desfacut pentru reparatii, nu functioneaza pe partea de FM (primul etaj cu BF222 nu amplifica) Tranzistorul este ok are un factor beta 278;Becul de scala este ars si mai necesita cateva reparati pe exteriorul carcasei: Link spre comentariu
radianr Postat Aprilie 7, 2011 Partajează Postat Aprilie 7, 2011 Poate va este de folos: Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 7, 2011 Partajează Postat Aprilie 7, 2011 Da, am masurat tensiunile in circuit si sunt ok (conform schemei), problema este din comutator, pe circuitul de intrare 7,8,9 sectiunea G.Pentru gama UM comutatorul pune in scurt bobina circuitului de intrare iar condensatorul de 47nF este cuplat in serie cu bobina secundara la masa; La comutare pe FM nu decupleaza bobina primara T1, practic are o intrerupere de semnal sau scurtcircuit pana in condensatorul de 47nF.Cu antena direct pe condensator amplifica si se aude bine. Circuitul de intrare este un transformator balun (adaptare pentru cablu bifilar de 300Ω). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum