kripton Postat Februarie 11, 2011 Partajează Postat Februarie 11, 2011 Salut,Aparatul este foarte bine pastrat si are toate componentele originale . Se gaseste mai rar si asta din cauza fragilitatii sale . Se alimenteaza cu 5 elemente R 20 ( 7,5V ) . Caseta s-a fabricat in mai multe culori : negru , alb,gri sau conbinatii intre acestea . Primele tipuri s-au fabricat cu tranzistoare cu germaniu apoi cu siliciu , afara de finale si prefinale ( Neptun 2 ) .Felicitari pentru acest aparat,la vremea lui a fost cautat si apreciat de tineret . Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 11, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2011 De multe ori m-am intrebat daca nu cumva schema de Neptun a stat la baza proiectarii aparatului Gloria...Cu acelasi sasiu a mai fost echipat Mondial si Select T72,de aceasta data stationar,acelasi bloc UUS pe cablajul mare,nu modul separat montat pe CV.Le detin pe ambele(dar nu am Neptun ),si se remarca si acum prin buna functionare pe toate gamele. Link spre comentariu
mila Postat Februarie 11, 2011 Partajează Postat Februarie 11, 2011 Am un Neptun2, l-am cumparat sh in 1975 cand nu aveam bani de Gloria...am zis ca mere si Neptunul! Si a mers exceptional si merge si astazi. E aparatul meu de suflet. Link spre comentariu
nichishoru Postat Februarie 11, 2011 Partajează Postat Februarie 11, 2011 Am un Neptun2, l-am cumparat sh in 1975 cand nu aveam bani de Gloria...am zis ca mere si Neptunul! Si a mers exceptional si merge si astazi. E aparatul meu de suflet.Si eu am primit unul similar prin 1976 (varianta S - siliciu) faramat prin aruncare de la etaj si sortit gunoiului.Am gasit carcasa noua si l-am carpacit dar nu foarte reusit asa ca prin 1978 am "facut rost" prin colegii de la Electronica de o placa noua si am purces la replantarea ei folosind schema si desenele din cartea de scheme albastra. Deoarece tocmai aparusera pe la noi prin fabrica vopsele pentru plastic i-am tras si o culoare noua...............orange.L-am folosit intens pana prin anii 90 mai ales pe FM (programul 3) dar prindea multumitor si "Europa Libera" pe scurte.Daca-l gasesc o sa-i fac niste poze. Link spre comentariu
kripton Postat Februarie 11, 2011 Partajează Postat Februarie 11, 2011 Salut,Mi se pare normal sa fie asa ,( unele sa functioneze si acum ) era vremea cand se se fabricau aparate fiabile . La " Neptun " s-a folosit noul tip de comutator ( pe atunci ) in locul celui cu " pastile " folosit la aparatele precedente ( si care a ramas la aparatul "Albatros" in toate variantele acestuia ). Acest tip de comutator a fost utilizat la majoritatea aparatelor tranzistorizate ,portabile si stationare fiind mai fiabil , evident, pana la inlocuirea reperelor din metal cu cele din plastic . Acelasi tip de comutator s-a folosit si la programatoarele receptoarelor TV , avand si acolo aceeasi soarta o data cu modificarea mentionata care a dus la prabusirea calitatii aparatelor . Link spre comentariu
Depanatorul Postat Februarie 11, 2011 Partajează Postat Februarie 11, 2011 Pentru "viopa" Daca mai gaseam tuburi electronice pentru el poate era pastrat si astazi intact. Nu gasesem tuburi noi, doar second-hand de la dezmembrarea altor radiouri. Erau tuburi greu de gasit (vezi schema electronica atasata): EZ80 (1 buc.) tub redresor pe care l-am schimbat din start cu o dioda de redresare de la tv (de tip Fxx) de 2-3A; EM80 (1 buc.) indicator optic de acord, il schimbasem de 2 ori; EL84 (1 buc.) amplif. AAF, lampa deseori schimbata, in ultimul faza am adaptat soclul pentru un PL84 iar filamentul l-am alimentat cu cateva spire trase peste tolele trafului de alimentare (depanatori stiu cum se face asta); ECH81 (2 buc.) ptr. circuitele de RF/FI, in ultimul timp nu le mai gasisem noi, aveam receptia din ce in ce mai slaba pe RF ceea ce m-a facut sa schimb placa electronica. ..............sa nu luati somnifere si laxative in acelasi timp. Cu stima, dar...Atunci aparatul nu se mai numeste Carmen, ci poate Carmeton...Straluceste doar daca are tot ce-i al lui. Link spre comentariu
mila Postat Februarie 11, 2011 Partajează Postat Februarie 11, 2011 Si cand se intampla chestia asta cu nu mai gaseam ECH81 si EL84?In ce epoca?oarece 6I1P sau 6P14P oarecum echivalente nu se gaseau?AZI costa 6-8Ron!Deteriorarea rapida a lampilor sugerata de dvs. e cred cauzata de un depanator fara experienta si nu de calitatea lor!A schimba lampi uzate una dupa alta rapid fara sa ne intrebam daca nu cumva e si alta cauza e lipsa de ....experienta.Majoritatea lampilor suporta peste 1000ore de functionare adica cel putin 4ani in mod normal.Oricum pare prea tarziu. Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 11, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2011 Sunt tuburi uzuale,se gasesc destul de usor,si cu putin noroc,chiar noi,dar daca ai fi avut de gasit de ex un UEL51,inseamna ca il defrisai din prima...e pacat sa se dezmembreze astfel de aparate,macar daca pastrai interiorul pt eventualitatea ca se gasesc lampile originale si atunci modificarea era doar ceva temporar...dar ma tem ca ai pierdut o bijuterie de aparat...e doar un punct de vedere,al unuia care aduna smelturi din astea,dar doar pt a le reconditiona,up-grade cu siliciu in carcasa de lampi inca nu am facut,si sper sa nu fiu nevoit s-o fac vreodata,desi dupa cum ai observat,nu am nimic impotriva semiconductorilor,am aparate si cu asa ceva. Link spre comentariu
mila Postat Februarie 11, 2011 Partajează Postat Februarie 11, 2011 Si eu care vreau sa folosesc o carcasa de Gloria pentru un radio cu reactie bazat pe 12J1L Link spre comentariu
viopa Postat Februarie 11, 2011 Partajează Postat Februarie 11, 2011 Nu am zis ca sa ma aflu in treaba, dar unii [poate si eu] , cauta sa fie , pe cat posibil, toate piesele originale intr-o caseta/carcasa de aparat.Daca scrie Carmen, sa fie Carmen, sau orice aparat. Nu am nimic impotriva aparatelor cu tranzistoare, dovada sunt cele din colectia personala.Poate era mai bine sa fi fost dat un anunt, ca se cauta un sasiu de Carmen. Si rezultatul era altul. Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 11, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2011 Si eu care vreau sa folosesc o carcasa de Gloria pentru un radio cu reactie bazat pe 12J1L :Poate ar iesi ceva interesant,dar asocierea lampilor as face-o mai bine cu lemnul decat cu plasticul... Link spre comentariu
radiot Postat Februarie 12, 2011 Partajează Postat Februarie 12, 2011 Am placerea sa va prezint radioreceptorul stationar de prin 1968? cu tranzistoare ,cu cateva piese straine model SELECT T68 S682TA lucrat la electronica,care e functional,UL,UM,US1,US2,asemanator cu albatrosul portabil...[attachment=3]STA60055.JPG[/attachment][attachment=2]STA60051.JPG[/attachment][attachment=1]STA60056.JPG[/attachment][attachment=0]STA60058.JPG[/attachment] Link spre comentariu
radiot Postat Februarie 12, 2011 Partajează Postat Februarie 12, 2011 [attachment=3]STA60060.JPG[/attachment][attachment=2]STA60068.JPG[/attachment][attachment=1]STA60069.JPG[/attachment]continuarea SELECT T68 partea de alimentare si o eticheta... Link spre comentariu
MirceaM Postat Februarie 12, 2011 Partajează Postat Februarie 12, 2011 Sangean ATS 909. http://www.dxradio.co.uk/sangean/ats909.php Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 12, 2011 Partajează Postat Februarie 12, 2011 Sangean ATS909 se mai produce si in prezent, se poate cumpara de la magazine on-line din RO, nou-nout, la pretul de 990 lei. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum