Sorin - Viorel Mares Postat Septembrie 20, 2023 Partajează Postat Septembrie 20, 2023 La 10.08.2023 la 15:07, ctepeo a spus: D-le Sorin Viorel Mareş, felicitări pentru ceea ce faceţi. Pe lângă pasiune şi salvarea trecutului, cred că sunteţi una dintre puţinele persoane care oferă anumite informaţii în Română. Mie îmi plac aparatele vechi, din varii motive, dar nu mă pricep la electronică... Va mulțumesc... cand voi mai avea timp voi mai posta din ele. Acum cu munca mai greu. Poate prin iarnă. Mai am și multe receivere frumoase de le-am strans de-a lungul anilor...cu povești de depanat și pe acolo. Visez să deschid un topic și cu ele cand voi avea timp. De obicei, dacă nu uit, scriu și obstacolele de care m-am lovit pe parcurs...E pacat să nu rămână pe internet și pentru alții o parte din experiență pentru ajutor în posibile alte depanări. Link spre comentariu
Untold Postat Noiembrie 6, 2023 Partajează Postat Noiembrie 6, 2023 (editat) Am gasit si eu in targ un radio tranzistorizat, IMPEX 7080-E. Nu stiu nimic despre el, nu l-am gasit pe nicaieri pe internet! Are 2 lungimi de unda, UL si FM, e stereo pe FM, alimentare baterii+priza. E functional pe ambele game, doar ca pe FM nu i se aprinde ledul care indica receptia stereofonica, desi receptia este foarte buna! Butonul de on/off este la potentiometrul din dreapta, cele doua potentiometre regleaza volumul independent pe fiecare canal. E facut pt francezi, ca scrie in franceza pe el, dar e made in Hong Kong. Stie cineva ceva despre acest radio?? Mi se pare foarte curios ca nu-l gasesc pe net, doar n-o fi vreun prototip care nu a iesit pe piata... Editat Noiembrie 6, 2023 de Untold Link spre comentariu
vasile barsan Postat Noiembrie 6, 2023 Partajează Postat Noiembrie 6, 2023 ashion Stereo Radio 7080 Yoko Electronics, Allied Electronics; Halfweg, Oosthuizen DATA FORUM PICTURES COLLECTIONS Country Netherlands Manufacturer / Brand Yoko Electronics, Allied Electronics; Halfweg, Oosthuizen Year 1990 ?? Category Broadcast Receiver - or past WW2 Tuner Radiomuseum.org ID 254863 PICTURE SCHEMATICS Yoko Electronics, Fashion Stereo Radio 7080 (2) Ebay auction by user sanzibar01 141344323128 PreviousNext Technical Specifications Number of Transistors Semiconductors present. Semiconductors Main principle Superheterodyne (common) Wave bands Broadcast (BC) and FM or UHF. Power type and voltage Line / Batteries (any type) / 220 / 4 x 1,5 Volt Loudspeaker 2 Loudspeakers Material Plastics (no bakelite or catalin) from Radiomuseum.org Model: Fashion Stereo Radio 7080 - Yoko Electronics, Allied Shape Portable set > 8 inch (also usable without mains) Dimensions (WHD) 330 x 0 x 0 mm / 13 x 0 x 0 inch Notes AM / FM Stereo Kofferradio, rotes Plastikgehäuse. Made in China. Author Model page created by a member from A. See "Data change" for further contributors. Other Models Here you find 45 models, 44 with images and 1 with schematics for wireless sets etc. In French: TSF for Télégraphie sans fil. ALL LISTED RADIOS ETC. FROM YOKO ELECTRONICS, ALLIED ELECTRONICS; HALFWEG, OOSTHUIZEN Link spre comentariu
vasile barsan Postat Noiembrie 6, 2023 Partajează Postat Noiembrie 6, 2023 SAU ASA Marque : Oshiwa Modèle : 7080-YE. Année : 1970s Caractéristiquesradio Fonctions : radio à semi-conducteurs Type de montage : Superhétérodyne 2 gammes : GO FM - caractéristiques tirées de : https://www.doctsf.com - Dimensions : L: 335 H: 120 P: 85 (mm) Alimentation : Secteur alternatif AC 110V - DC 6V. Matière : Plastique Couleurs : Rouge Haut-parleur : 2 HP 65 mm aimant permanent. Prises : Ecouteurs. Commentaires : Récepteur audio à C.I. unique AM/FM fabriqué à Hong-Kong. Il n'y a pas encore de schémas ou documents techniques (notices) disponibles pour le modèle 7080-YE. Oshiwa. Voir ci-contre pour en ajouter Dans la collection de jfgarenne Voir l'historique Signaler un contenu erroné, un dysfonctionnement Link spre comentariu
Untold Postat Noiembrie 6, 2023 Partajează Postat Noiembrie 6, 2023 Va multumesc mult pentru informatii. E un gunoi chinezesc care nici macar stereo nu este... Si uitasem sa mentionez ca pe FM nu are sunetul acela cristalin tipic modulatiei in frecventa..se aude la fel aproape ca si pe UL. Noroc ca n-am dat multi bani pe el, doar 35 de lei. Va multumesc inca o data, stima! Link spre comentariu
VioCas Postat August 5 Partajează Postat August 5 Salut! Am achiziționat din talcioc un radio UL/UM (PO/GO), o marcă necunoscută. Pot să spun că are carcasa din carton (ca la Turist), tranzistori cu germaniu producție SESCO, condensator variabil aer, difuzor AUDAX FRANCE 25 ohmi și bara de ferită trasă într-un plastic rigid. Nu l-am probat, se observă piese depreciate care trebuie înlocuite. Posibilă producție franceză anii 60 Carcasa de carton trebuie întărită și recondiționată. Voi vedea cum (?). Are cunoștință cineva de acest model? Iată și carcasa. Link spre comentariu
adi1967 Postat Octombrie 20 Partajează Postat Octombrie 20 (editat) Gasit azi in targ. Functional dar cu probleme la potentiometru de volum si condensatorii electrolitici care ar trebui inlocuiti. Poate stie cineva ce model este, pe capacul spate scrie made in japan. https://u.pcloud.link/publink/show?code=kZwXuo0ZCRNswhDqzqJbGXLXXEtRkQTIEMEk Am schimbat linkul, sper sa mearga de data asta. Editat Octombrie 20 de adi1967 Link spre comentariu
yo9hrb Postat Octombrie 20 Partajează Postat Octombrie 20 La mine nu mere link-ul. Eroare 404. Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 20 Autor Partajează Postat Octombrie 20 Dezbracă-l sa-i vedem și maruntaiele... Edit- frumos, final cu traf, consum mic, 3 filtre fi, cred ca merge bine dacă nu au fost învârtite... și par sigilate. Acum cu modelul cam greu o sa fie. Nu au avut răspândire prea mare la noi. Cine știe ce vaporean l-a adus și s-a rătăcit pe piața noastră. Poate pe radiomuseum întâmplător sa dam de el. O să-l țin minte... poate căutând altele să dau și peste modelul ăsta . Link spre comentariu
Tanase Ion Postat Octombrie 20 Partajează Postat Octombrie 20 (editat) Incercati pe acest link: https://www.herocomm.com/PartsAndPlans/MicGrill.htm poate va ajuta sa-l identificati. Editat Octombrie 20 de Tanase Ion Link spre comentariu
adi1967 Postat Octombrie 21 Partajează Postat Octombrie 21 Multumesc. Interesant site-ul ,dar din pacate nu ma ajuta. De fapt nici google sau bing nu m-au ajutat. In schimb am primit un raspuns interesant de la inteligenta artificiala la cautarea dupa poza.Raspunsul era cam asa : In poza este un peisaj urban prezentat intr-o lumina calda linistitoare. (!?) Link spre comentariu
UDAR Postat Octombrie 21 Partajează Postat Octombrie 21 O fi ăsta? https://www.radiomuseum.org/r/unknown_republic_6_transistor.html Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 21 Autor Partajează Postat Octombrie 21 Asa pare, asemănarea e izbitoare atât la exterior, cât și la cablaj. Link spre comentariu
adi1967 Postat Octombrie 22 Partajează Postat Octombrie 22 (editat) Acesta este.Multumesc colegului Radu pentru link.Doar husa este diferita in rest este identic cu cel din link. Editat Octombrie 22 de adi1967 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum