Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparate radio tranzistorizate dinainte de anii 90

Postări Recomandate

La 10.08.2023 la 15:07, ctepeo a spus:

D-le Sorin Viorel Mareş, felicitări pentru ceea ce faceţi. Pe lângă pasiune şi salvarea trecutului, cred că sunteţi una dintre puţinele persoane care oferă anumite informaţii în Română.

Mie îmi plac aparatele vechi, din varii motive, dar nu mă pricep la electronică...

Va mulțumesc... cand voi mai avea timp voi mai posta din ele. Acum cu munca mai greu. Poate prin iarnă. Mai am și multe receivere frumoase de le-am strans de-a lungul anilor...cu povești de depanat și pe acolo. Visez să deschid un topic și cu ele cand voi avea timp. De obicei, dacă nu uit, scriu și  obstacolele de care m-am lovit pe parcurs...E pacat să nu rămână pe internet și pentru alții o parte din experiență pentru ajutor în posibile alte depanări.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Am gasit si eu in targ un radio tranzistorizat, IMPEX 7080-E. Nu stiu nimic despre el, nu l-am gasit pe nicaieri pe internet!  Are 2 lungimi de unda, UL si FM, e stereo pe FM, alimentare baterii+priza. E functional pe ambele game, doar ca pe FM nu i se aprinde ledul care indica receptia stereofonica, desi receptia este foarte buna!

Butonul de on/off este la potentiometrul din dreapta, cele doua potentiometre regleaza volumul independent pe fiecare canal.

E facut pt francezi, ca scrie in franceza pe el, dar e made in Hong Kong. Stie cineva ceva despre acest radio?? Mi se pare foarte curios ca nu-l gasesc pe net, doar n-o fi vreun prototip care nu a iesit pe piata...

Imagine WhatsApp 2023-11-05 la 16.09.07_0749104e.jpg

Imagine WhatsApp 2023-11-05 la 16.10.27_29dd26e8.jpg

Imagine WhatsApp 2023-11-05 la 16.10.44_8eb14d90.jpg

Editat de Untold
Link spre comentariu

• Year
  • 1990 ??
  • Category
  • Broadcast Receiver - or past WW2 Tuner
  • Radiomuseum.org ID
  • 254863

Fashion Stereo Radio 7080; Yoko Electronics, (ID = 1695510) Radio
Yoko Electronics, Fashion Stereo Radio 7080 (2)
Ebay auction by user sanzibar01 141344323128
PreviousNext

Technical Specifications

• Number of Transistors
  • Semiconductors present.
  • Semiconductors
  •  
  • Main principle
  • Superheterodyne (common)
  • Wave bands
  • Broadcast (BC) and FM or UHF.
  • Power type and voltage
  • Line / Batteries (any type) / 220 / 4 x 1,5 Volt
  • Loudspeaker
  • 2 Loudspeakers
  • Material
  • Plastics (no bakelite or catalin)
  • from Radiomuseum.org
  • Model: Fashion Stereo Radio 7080 - Yoko Electronics, Allied
  • Shape
  • Portable set > 8 inch (also usable without mains)
  • Dimensions (WHD)
  • 330 x 0 x 0 mm / 13 x 0 x 0 inch
  • Notes
  • AM / FM Stereo Kofferradio, rotes Plastikgehäuse.

Made in China.

• Author
  • Model page created by a member from A. See "Data change" for further contributors.

Link spre comentariu

SAU ASA

Proposez un logoMarque : Oshiwa   HK.gif 
Modèle : 7080-YE.
Année : 1970s
Caractéristiquesradio
Fonctions : radio à semi-conducteurs
Type de montage : Superhétérodyne
2 gammes : GO FM - caractéristiques tirées de : https://www.doctsf.com -
Dimensions : L: 335     H: 120     P: 85 (mm)
Alimentation : Secteur alternatif AC 110V - DC 6V.
Matière : Plastique
Couleurs : Rouge
Haut-parleur : 2 HP 65 mm aimant permanent.
Prises : Ecouteurs.
Commentaires : Récepteur audio à C.I. unique AM/FM fabriqué à Hong-Kong.

Il n'y a pas encore de schémas ou documents techniques (notices) disponibles pour le modèle 7080-YE. Oshiwa. Voir ci-contre pour en ajouter
 Dans la collection de jfgarenne
oshiwa-7080-ye_i43286F1
43286V2.jpg 43286V3.jpg 43286V4.jpg 43286V5.jpg 43286V6.jpg 43286V7.jpg 43286V8.jpg 43286V9.jpg 43286V10.jpg
Link spre comentariu

Va multumesc mult pentru informatii.

E un gunoi chinezesc care nici macar stereo nu este...

Si uitasem sa mentionez ca pe FM nu are sunetul acela cristalin tipic modulatiei in frecventa..se aude la fel aproape ca si pe UL. Noroc ca n-am dat multi bani pe el, doar 35 de lei.

Va multumesc inca o data, stima!

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

Salut!

Am achiziționat din talcioc un radio UL/UM (PO/GO), o marcă necunoscută. Pot să spun că are carcasa din carton (ca la Turist), tranzistori cu germaniu producție SESCO, condensator variabil aer, difuzor AUDAX FRANCE 25 ohmi și bara de ferită trasă într-un plastic rigid.

Nu l-am probat, se observă piese depreciate care trebuie înlocuite. Posibilă producție franceză anii 60

PCB1.jpg

PCB2.jpg

PCB3.jpg

Carcasa de carton trebuie întărită și recondiționată. Voi vedea cum (?).

Are cunoștință cineva de acest model? Iată și carcasa.

PCB4.jpg

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Dezbracă-l sa-i vedem și maruntaiele... 

Edit- frumos, final cu traf, consum mic, 3 filtre fi, cred ca merge bine dacă nu au fost învârtite... și par sigilate. Acum cu modelul cam greu o sa fie. Nu au avut răspândire prea mare la noi. Cine știe ce vaporean l-a adus și s-a rătăcit pe piața noastră. Poate pe radiomuseum întâmplător sa dam de el. O să-l țin minte... poate căutând altele să dau și peste modelul ăsta . 

Link spre comentariu

Multumesc. Interesant site-ul ,dar din pacate nu ma ajuta. De fapt nici google sau bing nu m-au ajutat. In schimb am primit un raspuns interesant de la inteligenta artificiala la cautarea dupa poza.Raspunsul era cam asa : In poza este un peisaj urban prezentat intr-o lumina calda linistitoare. (!?)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări