Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Universum V4682B

Postări Recomandate

• Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sla

6

• sesebe

3

• catalin004

3

• Cojocea Aurel

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 3 ani mai târziu...

Buna...caut si eu schema acestui amplificator, am varianta fara B, dar nu seamana cu goldstarul...am traful mic de st-by ars...

Multumesc

Link spre comentariu

Acest amplificator vandut de Quelle este produs de Samsung, este model Samsung K600AR. Din pacate nici pentru el nu se gaseste schema (eu n-am gasit).

Editat de sla
Link spre comentariu

Se poate deduce tensiunea secundară după cea de lucru a condensatorului de filtraj, eventualul stabilizator serie...deci nu e musai nevoie de schemă pentru atâta lucru.

Dacă ai traful ars, se poate demonta şi număra spirele secundarului, apoi din secţiunea miezului se deduce prin calcul ce număr de spire/Volt are, şi deci tensiunea secundară.

Link spre comentariu
Acum 8 ore, validae a spus:

Se poate deduce tensiunea secundară după cea de lucru a condensatorului de filtraj, eventualul stabilizator serie...deci nu e musai nevoie de schemă pentru atâta lucru.

Dacă ai traful ars, se poate demonta şi număra spirele secundarului, apoi din secţiunea miezului se deduce prin calcul ce număr de spire/Volt are, şi deci tensiunea secundară.

Sa numeri 4-5000 de spire manual, nu-i chiar asa de simplu, dar trafuri le pt stand-by nu sint chiar asa de complicat de înlocuit. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Acum 12 minute, sesebe a spus:

Sa numeri 4-5000 de spire manual, nu-i chiar asa de simplu, dar trafuri le pt stand-by nu sint chiar asa de complicat de înlocuit. 

Stimabile, ați făcut eroare,n-ați luat seama bine.Se numără spirele din secundar.

Link spre comentariu

Posibil, dar eu tot consider ca-I o pierdere de timp. 

Stand-by-ul are ori doar 5V (după stabilizator și deci traful trebuie sa scoată minim 7Vac) ori mai are și o tensiune de 12V pt ceva releie, tensiune stabilizat sau nu. 

În max 10 minute de studiat placa trebuie sa se poată afla ce tensiune trebuie sa scoată traful. Sînt și unele cazuri cind sint mai multe tensiuni de ieșire dar sint rare astfel de cazuri. 

Link spre comentariu
Acum 12 minute, sesebe a spus:

Posibil, dar eu tot consider ca-I o pierdere de timp. 

Stand-by-ul are ori doar 5V (după stabilizator și deci traful trebuie sa scoată minim 7Vac) ori mai are și o tensiune de 12V pt ceva releie, tensiune stabilizat sau nu. 

În max 10 minute de studiat placa trebuie sa se poată afla ce tensiune trebuie sa scoată traful. Sînt și unele cazuri cind sint mai multe tensiuni de ieșire dar sint rare astfel de cazuri. 

Total de acord. Daca traful mic este ars si nu se gasesc alte piese din partea de St-By arse ( punte, condensator, stabilizator, etc), se poate deduce relativ simplu schema acestei parti, se citeste marcajul cu tensiunea releului si  a condensatorul de filtraj de dupa punte, eventual in locul secundarului ( se scoate taful mic) se poate incerca cu o tensiune continua externa de o valoare egala cu tensiunea releului.

Link spre comentariu

Releul este alimentat la 24V...ma gandeam ca o schema este mai comoda, aveam si alte probleme prin amp. A suferit o supratensiune, dar se pare ca traful mare este bun. Multumesc pentru ajutor

Link spre comentariu

Mi-este greu sa cred ca releul de ST-BY este alimentat la 24V, este o tensiune prea mare si nu se foloseste la sursele de ST-BY ( eu n-am gasit asa ceva). Nu cumva este releul de iesire boxe cel la 24V?

Cred ca n-ar fi rau sa ne faci o poza cu aceasta parte a montajului, sa vedem traful mic, puntea, condensatorul de filtraj si releul (sa se vada marcajele de pe ele). Este pe placa separata sau pe placa de baza?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări