Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum se controleaza un motor pas cu pas?

Patefon

Postări Recomandate

Va salut,

Am rugamintea sa-mi explicati cum pot actiona analogic un motor pas cu pas. Ma refer la posibilitatea de a introduce impulsuri de la un 555 pentru “next step” intre Puls+ si Pulse-. Am inteles ca este preferat un factor de umplere de 50%. Intrebarea este cum fac sa schimb sensul? Este de ajuns doar un comutator care aplica tensiune 5V intre Dir+ si Dir- sau trebuiesc impulsuri sincronzate cu semnalul de pe Puls?

Multumesc. 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Patefon

2

• Mircea

1

• mars01

1

• dany_cta

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Motor bipolar (4 sarme). Driver chinezesc de 5A. Foloseste opticuploare. Am gasit schema de legare. Nu stiam cum e cu sincronizatul. 

B63D3A5E-9307-479B-853E-930762780C74.png

Editat de Patefon
Link spre comentariu

Acele drivere au nevoie de o latime minima a pulsului pe intrarea STEP ceea ce implica si o frecventa maxima de intrare. Frecventa pulsurilor la intrare este direct proportionala cu viteza motorului dar functie de microstepping-ul folosit, cel mai probabil limitarea in viteza data de constructia stepper-ului va fi atinsa inainte de a atinge limitarea in frecventa data de driver.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări