Patefon Postat Aprilie 27, 2018 Partajează Postat Aprilie 27, 2018 Va salut, Am rugamintea sa-mi explicati cum pot actiona analogic un motor pas cu pas. Ma refer la posibilitatea de a introduce impulsuri de la un 555 pentru “next step” intre Puls+ si Pulse-. Am inteles ca este preferat un factor de umplere de 50%. Intrebarea este cum fac sa schimb sensul? Este de ajuns doar un comutator care aplica tensiune 5V intre Dir+ si Dir- sau trebuiesc impulsuri sincronzate cu semnalul de pe Puls? Multumesc. Link spre comentariu
dany_cta Postat Aprilie 27, 2018 Partajează Postat Aprilie 27, 2018 Doar inchizi circuitul pe + sau - in timp ce celalalt este mereu conectat. Nu le sincronizezi. Nici factorul de umplere nu conteaza. Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 27, 2018 Partajează Postat Aprilie 27, 2018 Ce tip de motor: bipolar sau unipolar? Puls+, Dir+. . . Schema ai la modulul de are intrarile de vorbesti? Link spre comentariu
Patefon Postat Aprilie 27, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2018 (editat) Motor bipolar (4 sarme). Driver chinezesc de 5A. Foloseste opticuploare. Am gasit schema de legare. Nu stiam cum e cu sincronizatul. Editat Aprilie 27, 2018 de Patefon Link spre comentariu
mars01 Postat Mai 3, 2018 Partajează Postat Mai 3, 2018 Acele drivere au nevoie de o latime minima a pulsului pe intrarea STEP ceea ce implica si o frecventa maxima de intrare. Frecventa pulsurilor la intrare este direct proportionala cu viteza motorului dar functie de microstepping-ul folosit, cel mai probabil limitarea in viteza data de constructia stepper-ului va fi atinsa inainte de a atinge limitarea in frecventa data de driver. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Iunie 7, 2018 Administratori Partajează Postat Iunie 7, 2018 Uite aici un circuit pentru comanda motoarelor pas cu pas doc1.pdf hard.rar Proiectul este in Eagle Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum