Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pareri statie lipit weller WSD81i

Postări Recomandate

La 29.12.2022 la 10:54, gaguady a spus:

Salutare tuturor. Am și eu un Weller WSD81, ciocan WSP 80, căruia nu i se mai încălzește ciocanul de lipit deloc. Temperatura pot să i-o fixsez dar nu creste temperatura - nu se încălzește. Pt senzorul din ciocan am o rezistenta de 8,65Kohmi și când îl cuplez se face zero - că un scurt. Nu am găsit pe net o schemă identica că asta deși apar o grămadă de scheme. Mă puteți ajuta și pe mine cu ceva sfaturi?

Era un coleg pe forum care vindea letcon WSP 80 nou, cauta prin topicul de vanzari

La 29.12.2022 la 23:42, maxim_sedilec a spus:

Păreri,  NU MERITA! daca ai buget JBC original, mai ieftin JBC copie china, hakko T12 sau economic china cu varfuri T12,

restul sânt jucării. 

Sau mai bine ERSA, Am si JBC si ERSA profesionale si originale si mie imi place mult mai mult ERSA (Nu mai folosesc JBC decat cu letconul T470 pentru lipituri foarte mari), in rest letconul Ersa ITOOL este  mai subtire, mai scurt, cablul mai maleabil, varfurile destul de ieftine si foarte variate, putere in leconul standard de 150W.... mai comod in utilizare si mai versatil

Deci ERSA incepand cu modelele ICON 1 in sus

Si cand ne referim de solutiile de dezlipt, eu  tot Ersa Xtool vario recomand, mic si foarte puternic

Link spre comentariu

Postez cateva poze cu osciloscopul pe varf cu rezistenta de 2,6 ohmi C245-061, Unisolder 5.2, realizat doar cu componente originale.

Letconul rece, statia setata in 350C:

SDS00001.png

SDS00002.png

SDS00003.png

SDS00004.png

Si cu letconul deja in 350 si inlobat in cositor pe o bucata de PCB:

SDS00006.png

Utilizeaza 24V dintr-un traf toroidal ( cred ca sunt vreo 26V din oscilogramele alea ). 

Editat de modoran
Link spre comentariu

Multumesc pentru imagini - putina lume se deranjeaza sa faca asa-ceva.... si atat de rapid.

Inteleg ca alimentarea este in curent continuu ... corect?

Acum nu am timp, dar o sa revin mai tarziu sa te rog sa faci masuratorile int-un anumit mod.

Osciliscopul poate sa faca si masuratori ?- in spetza Vrms pentru fereastra afisata ar fi cea mai utila masurare.

Link spre comentariu
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări