schnapy Postat Aprilie 24, 2018 Partajează Postat Aprilie 24, 2018 Salutare, Am un proiector de 50W cu led si panou solar si am o problema cu el. Cand conectez panoul solar pentru incarcare dioda se incalzeste foarte tare si nici bateria nu se mai incarca? Ce ar putea fi? Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 24, 2018 Partajează Postat Aprilie 24, 2018 Verifică tensiunea pe acumulatori, dacă e zero, probabil unul din ei e scurtcircuitat intern.Ar fi util să pui o poză cu ansamblul de acumulatori desfăcut, fiindcă e puțin probabil ca acolo să nu fie și un modul de încărcare/protecție, dat fiind că acumulatorii par a fi Li-Ion. Link spre comentariu
schnapy Postat Aprilie 24, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2018 (editat) Pe acumulatori am 7.3V. Atasata e poza cu acumulatorii. Pe spatele placutei sunt 3 integrate si cateva rezistente. Aceasta placuta nu se incalzeste. Acumulatorii sunt de tip ICR 18650, 3.7V Am pus firele de la acumulatori direct pe leduri si merge chiar si la tensiunea aceasta. Cred ca problema ar fi din senzorul de miscare pentru ca are momente cand se aprinde, adica atunci cand scot tensiunea si apoi o conectez. merge cateve secunde si apoi nu se mai aprind ledurile. Editat Aprilie 24, 2018 de schnapy Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 24, 2018 Partajează Postat Aprilie 24, 2018 (editat) Dacă pe acumulatori ai 7,3V e bine, tensiunea maximă de încărcare ar fi de 8,2-8,4V. Ai măsurat cu panoul iluminat de soare dacă tensiunea crește peste valoarea de 7,3V ? Ca să vezi care e cauza, elimină din circuit proiectorul și senzorul (notează etichete pe firele deconectate) și vezi dacă atunci panoul încarcă acumulatorii corect. Dacă da, atunci probabil e o problemă la partea de proiector. Editat Aprilie 24, 2018 de validae Link spre comentariu
schnapy Postat Aprilie 25, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2018 Din panoul solar ies cam 14,5V. Am rotit din potentiometrele de la senzorul de miscare si acum vad ca este ok. Se aprinde si se incarca. Insa am descoperit alta problema. Intrerupatorul are 3 pozitii: ON, OFF si detectie miscare. Indiferent ca este pe on sau detectie miscare tot pe detectie miscare este pentru ca asa cum se vede si in poza piciorul 1 si 3 sunt contectati intre ei. In mod normal pe on lumina trebuie sa stea aprinsa in continuu. Unde as putea lega piciorul 1 pentru a sta proiectorul aprins? Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 25, 2018 Partajează Postat Aprilie 25, 2018 (editat) Trebuie să scoţi ştrapul de pe comutator (firul dintre pinii marginali) şi pe pinul rămas liber să conectezi un fir care să ducă la plusul bateriei.Astfel ar trebui sa pe acea poziţie să stea aprins continuu, iar pe cealaltă să se aprindă doar la detecţia mişcării... Editat Aprilie 25, 2018 de validae Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum