messu Postat Aprilie 23, 2018 Partajează Postat Aprilie 23, 2018 Am un display LCD, 20 de caractere pe 4 randuri care, din momentul in care l-am cumparat si probat a afisat cam cuidat, in sensul ca pe randurile 3 si 4, carcterele de la 9 la 16 sint foarte neclare si instabile (fileaza). Initial am crezut ca poate este vorba de un contact mai slab intre PCB si benzile elastomerice, asa ca am desfacut display-ul am curatat PCB-ul si l-am reasamblat, insa problema persista (asa cum cred ca se poate vedea, cat de cat, in fisierul atatasat). Se poate face ceva sau display-ul este prost si e de dat la gunoi ? Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 23, 2018 Partajează Postat Aprilie 23, 2018 Doar un test: inainte sa reafisezi ceva pe LCD pune o intarziere de 1 secunda. Cum afiseaza atunci? Link spre comentariu
messu Postat Aprilie 24, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2018 Multumesc pentru sugestie ! Am sa incerc in weekend si revin cu rezultatul. Link spre comentariu
messu Postat Aprilie 24, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2018 (editat) am reusit si am facut testul. am scris un cod scurt care care afiseaza *test*test pe fiecare dintre cele 4 linii cu refresh de o secunda. nicio schimbare ! randurile 3 si 4 intre caracterele 9-16 "fileaza" si nu sint lizibile dupa cum se vede in foto atasat. mai e ceva de facut ? Editat Aprilie 24, 2018 de messu Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 24, 2018 Partajează Postat Aprilie 24, 2018 Cred ca nu ai ce sa mai faci. Defect. Poate il folosesti doar pe pozitiile care merg, ca sa nu-l pui direct la gunoi. Link spre comentariu
messu Postat Aprilie 24, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2018 Am inteles. Multumesc ! M-am gandit eu ca trebuie sa fie o buba din fabricatie. Probabil ca-l voi pastra pentru teste/prototipuri... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum