Vizitator Postat Aprilie 28, 2018 Partajează Postat Aprilie 28, 2018 9 hours ago, Shambala said: Puteti crede sau nu, dar cele descrise mai sus sunt adevarate. Daca nu credeti, considerati ca ar fi un "cel mai rau caz posibil" . Asa cum am precizat, nu mi s-a intamplat personal dar unele situatii le-am auzit cu urechile mele , altele mi s-au povestit de catre diversi cunoscuti. Certificatul meu de garantie este o joaca, aproape o "joke", nu scrie nici macar ce am cumparat ("Mie" - ...un miel ?) . Nu sunt precizate nici un fel de "conditii, notatii, mentiuni si precizari" de care am semnat ca am luat cunostinta. Acelea sunt probabil in statulul firmei... https://imgur.com/a/luKjZ41 (spatele foii este gol) Pana la urma abordarea lui IGBT 1971 este demna de luat in seama (in afara de partea cu "cel mai ieftin produs"). Da, este un certificat de garantie pentru care pot fi amendati. Eu am mai spus asta prin zona: putini au habar cum trebuie sa arate un certificat de garantie. Certificatului aluia ii lipsesc niste litere multe care alaturate intr-un mod particular trebuiau sa formeze niste propozitii si fraze specificate de lege ca fiind obligatorii. Insa sa stii ca intr-un fel poti sa fii fericit pentru asta.... Daca respectivii incearca sa-ti refuze vreodata reparatia in garantie, fa reclamatie la ANPC, dar s-o faci asa cum trebuie (detalii produs, descrierea defectului, data comunicarii problemei, (ne)rezolvarea de catre service, reclamatia catre service, raspunsurile serviceului, copia dupa acte, etc.) si vei avea sanse mari sa-ti rezolvi problema. Conditia este sa dai peste un angajat al statului (ANPC) competent si istet... acest istet poate pune piciorul in prag acolo de genul "mai baieti, chiar si numai in ceea ce priveste acest certificat aveti enshpe probleme la respectarea legii, amenda pentru asta incepe dela 100000; eu propun sa rezolvati acum problema acestui consumator si aveti 10 de zile sa intrati in legalitate cu certificatul... si sa nu mai am reclamatii in ceea ce va priveste!"... Totul este sa nu dai peste un angajat al statului precum unii ce mai apar din cand in cand si pe acest forum si pentru care UE -de unde provin si drepturile consumatorului roman- este doar o nenorocire si ca legea trebuie aplicata "romaneste" dupa cum vad ei ca li se spune la televizor... dar oricum, incearca. Cautati si bagati la cap Legea 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora, pe care de fapt certificatul acela trebuia sa o mentioneze tocmai ca sa puteti afla ce drepturi aveti si ce obligatii are vanzatorul! Observati ca specifica in mod expres la Art. 2 ca prin "producator" se intelege si "operatorul economic care reconditioneaza produsul". Deasemenea, aceasta impune si un termen minim de garantie de cel putin 2 ani (Art.16) pentru produse si respectiv cel putin 1 an pentru produsele "folosite" (Art.22). Aceasta din urma este singura "derogare" facuta in cazul produselor SH, in rest aveti toate drepturiile normale prevazute de legea romaneasca aliniata la legislatia UE (deci ca si cum ati avea o garantie "normala"), adica o sumedenie de obligatii relativ la drepturile ce trebuiesc asigurate consumatorului, valabile pentru tot lantul producator-importator-distribuitor-vanzator-service (da, este o piramida de factori de raspundere, avand in varful ei producatorul!), inclusiv obligatia ca TOATE costurile aducerii la conformitate ale produsului sa fie suportate de catre acestia, si (am mai spus-o io p'aici da' dageaba, ca nimeni nu vrea sa bage la cap!): inclusiv costurile postale (de transport). Ba daca nu ma insel, s-ar putea sa mai existe o modificare ulteriora prin care se specifica in mod expres ca ,,,,, consumatorul este absolvit de toate costurile (inclusiv de ambalare)... Asa ca cine se mai plange de faptul ca nu poate sa duca "la garantie" masina de spalat sau alt produs, se plange de fapt de propria nestiinta (ca sa nu zic altfel), iar spus sincer si direct... isi cam merita soarta. Cand vi se spune ca trebuie adusa in service, spuneti ca nu puteti sa o aduceti si o veti trimite prin curier pe cheltuiala lor asa cum prevede legea si daca nu vi se repara din acest motiv cereti in mod expres rezolutia scrisa a service-ului sau a vanzatorului ca nu repara din motivul.... cu asa ceva la ANPC nu aveti cum sa dati gres. Eventual spuneti direct ca va adresati ANPC pentru ca incalca legea 449, art. 12. Si pe cat posibil in aceste situatii de incalcari crase (adica nu maruntisuri), nu discutat ca la o bere cu tehnicianul Gheorghe (asa cum am vazut mai sus ca vreti sa procedati la cumparare), ci in scris (pe email). Firma respectiva si multe astfel de firme de la care eu nu inteleg de ce dracu' tot continuati sa cumparati produse dandu-le lor banii in aceste conditii, in timp ce in tara asta exista si destui vanzatori si service-uri serioase, este penibila, si numai faptul ca clientii lor sunt si ei.... (ca sa nu zic cum), nefiind capabili sa-si afle, sa-si ceara si sa obtina drepturile ce le au, asta i-a scapat probabil pana acum. Link spre comentariu
Shambala Postat Aprilie 28, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2018 (editat) Domnule Traian B, ma intreb daca sunteti acelasi care cu multi ani in urma scria [admirabile] posturi tehnice de o calitate si la un nivel superior celor ale multora din profesorii pe care i-am avut in facultate ... sau nick-ul a fost preluat de altcineva. Ca sa revin on-topic, poate in Bucuresti, poate si in unele orase transilvane sunt multe firme, poate mari, si ai cu adevarat de unde alege marfa sh. Din pacate va asigur ca in zonele mai sarace optiunile sunt si ele mult mai sarace. Nu spun ca nu ar fi adevarat ceea ce scrieti. Dar sa stiti ca eu imi fac mai putine griji pt eventuala respectarea [sau nerespectare] a garantiei cat pt existenta acelei firmei inca 1-2 ani. Un an mai e cu e, dar doi ani, in Iasi, in afaceri ca asta, pot fi problematici - ca existenta. O singura amenda - oricat de meritata ar fi, inchide fara discutii firma (sau orice firma de acest nivel). Chiar daca cele scrise de mine in posturile de mai sus sunt adevarate, le-am scris ca amuzament (poate trebuia sa adaug zambetele) si nu ca sa ma plang sau sa caut solutii pt a lupta sau a lovi in acele firme. Editat Aprilie 28, 2018 de Shambala Link spre comentariu
Vizitator horgarban Postat August 10, 2018 Partajează Postat August 10, 2018 (editat) De depare Miele sunt unele dintre cele mai .... rusesti ... masini posibile. a mea are 36 de ani si refuza sa se strice (fabricata 1982). Este luatade mine in 92, cand au inceput sa aduca masini de spalat SH din Germania. La mine este de 26 ani. Atunci habar nu aveam ce stie si ce face. Nu am menajat-o deloc. Ii bag apa calda pe la electrovalva ..... nu a cedat pana acum. Economisesc destul de mult timp la incalzirea apei, mai ales pe programele de peste 60 grade. Ce mi-a cedat la ea in tot acest timp.... - semeringul de la pompa de evacuare (rezolvat 10 lei cu ceva similar de LG), plus inca unul de rezerva .... (pompa noua costa 300EURO, ca nu se gaseste semering) - carbunii motor - rezolvat 50 lei setul, - burduful de cauciuc - rezolvat 100 lei, din dezmembrari - acum 10-11 ani ... merge si acum ... - un amortizor - 20 lei din dezmembrari + inca 20 lei unul de rezerva - ca cine stie - condensatorul - am puns unul made in romania - 20-30 lei nu mai stiu In rest .... apa, paie si bataie Masina are 140 kg, tamburul de inox, cuva metalica - emailata. Turatie - 1000-1200 rpm - 1000 la progr de colorate si 1200 la progr de albe Are functie de inmuiere - le tine aprox 1 sau 2 ore, in fct de programul selectat - colorate / albe Clar urmatoarea va fi tot Miele .... dar mai astept sa se strice asta Editat August 10, 2018 de horgarban Link spre comentariu
Shambala Postat August 10, 2018 Autor Partajează Postat August 10, 2018 (editat) Dupa cateva luni de folosinta realtiv intensa masina se comporta foarte bine, face tot ceea ce speram si doream. Foarte bine echilibrata, nu se zgaltaie - nici vorba sa "faca pasi" prin bucatarie nici la 1200rpm. Manualul de utilizare l-am descarcat de pe net. Nu scoate sunete ingrijoratoare, chiar suna bine, da senzatia de aparat bine facut si care functioneza cum trebuie. Este placut sa folosesti o masina in care poti avea incredere (ma rog, cat de cat ) Editat August 10, 2018 de Shambala Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum