M.Adrian Postat Aprilie 24, 2018 Partajează Postat Aprilie 24, 2018 Acum 2 ore, Shambala a spus: Butonul ala portocaliu din dreapta permite cumva blocarea si deblocarea manuala a hubloului?? Link spre comentariu
Shambala Postat Aprilie 24, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2018 (editat) De acolo se deschide normal, este comanda unui zavor electric. Deschiderea manuala in caz de pana de curent se face tragand de un cablu cu un inel galben aflat sub capacul usitei de la filtru. LE - masina se numeste Miele Novotronic Premier 500 Editat Aprilie 25, 2018 de Shambala Link spre comentariu
norad Postat Aprilie 27, 2018 Partajează Postat Aprilie 27, 2018 E cumparata, cumva, de la magazinul din Pacurari (oarecum vizavi de Kaufland)? Am o cunostinta care a avut o experienta neplacuta cu garantia la un frigider sh luat de la ei... Link spre comentariu
Shambala Postat Aprilie 27, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2018 (editat) Da, de acolo. Respectarea garantiei este intotdeauna o problema, peste tot. Toti incearca in orice fel sa te scoata pe tine vinovat. Din acest pdv nu mi-am facut niciodata iluzii. Sper sa nu fie nevoie de garantie, dar la nevoie om vedea. Oi invata sa repar si masini de spalat ... Editat Aprilie 27, 2018 de Shambala Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 27, 2018 Partajează Postat Aprilie 27, 2018 Nevoia te învață, forumul te ajută.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 27, 2018 Partajează Postat Aprilie 27, 2018 Pentru ca sunt super zgarcit cand ma duc sa cumpar iau ce gasesc mai ieftin.Dupa ce dau o tura printre masini intreb daca e negociabil ceva la pret,vanzatorul zice un pic acolo mai lasam ceva dar nu prea mult;sa zicem de la 650 la 600, dupa care zgarcitul din mine isi arata coltii si zice:nu vreau factura,nu vreau transport si nici garantie...daca o lasi la 500 am plecat cu ea si mai vin io peste cativa ani cand cumpar alta!Asa nu ma doare capul de garantie si alte povesti...deocamdata am avut noroc,precedenta a functionat 8ani si a fost tot AEG(de la Electrolux). Link spre comentariu
Shambala Postat Aprilie 27, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 27, 2018 (editat) Da Validae, ai mare dreptate. La electrocasnicile mari SH este totusi o mare loterie, pe de o parte pt ca nu le poti proba efectiv, si pe de alta parte pt sunt greu sau f greu de transportat (inapoi). Multe din firmele care vand SH acorda garantia doar la sediul lor, si doar cu mare greutate accepta sa vina meseriasul la tine acasa si numai daca suporti costul deplasarii. Si afli asta doar daca intrebi exact sau cand citesti "certificatul de garantie". Certificat pe care il citesti - eventual, dupa ce cumperi. Cel mai rau este ca ei de fapt nu probeaza masinile de spalat nici macar pe un ciclu complet de splare, nu mai vb de toate progamele (ca sa faca economie de curent). Si uneori te trezesti ca la un anumit program se blocheaza, fie se opreste, fie sare la alta etapa sau program. (Nu am patit, mi s-a povestit despre asta.) Inca o mica observatie - a da o tura printre masini (sau frigidere, aragaze, etc) dureaza foarte putin, pt ca sunt putine produse. Poate cand primesc marfa sunt mai multe, dar dupa 1-2 saptamani abia daca mai raman 4-5-6 masini, cam tot atatea frigidere+congelatoare si 1-2 aragaze sau cuptoare. Probabil cele care au fost mai greu de reparat... Editat Aprilie 27, 2018 de Shambala Link spre comentariu
norad Postat Aprilie 27, 2018 Partajează Postat Aprilie 27, 2018 Daca aveti cum, faceti o poza la certificatul de garantie (blurati numele dvs. si datele firmei) ca sa vedem si noi ce contitii sunt in acel contract. Acelei cunostinte care a avut probleme cu garantia la frigider i s-a refuzat reparatia pe motiv ca ar fi tinut frigiderul in conditii excesive de umiditate si s-a corodat nu-stiu-ce traseu pe unde a pierdut agentul frigorific. Or, omul tinea de o viata aparatele frigorifice pe un hol, in apartament. Link spre comentariu
Shambala Postat Aprilie 28, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2018 (editat) Puteti crede sau nu, dar cele descrise mai sus sunt adevarate. Daca nu credeti, considerati ca ar fi un "cel mai rau caz posibil" . Asa cum am precizat, nu mi s-a intamplat personal dar unele situatii le-am auzit cu urechile mele , altele mi s-au povestit de catre diversi cunoscuti. Certificatul meu de garantie este o joaca, aproape o "joke", nu scrie nici macar ce am cumparat ("Mie" - ...un miel ?) . Nu sunt precizate nici un fel de "conditii, notatii, mentiuni si precizari" de care am semnat ca am luat cunostinta. Acelea sunt probabil in statulul firmei... https://imgur.com/a/luKjZ41 (spatele foii este gol) Pana la urma abordarea lui IGBT 1971 este demna de luat in seama (in afara de partea cu "cel mai ieftin produs"). Editat Aprilie 28, 2018 de Shambala Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 28, 2018 Partajează Postat Aprilie 28, 2018 Rulmenții să fie buni, restul se repară/înlocuiește ușor. Dacă are cuvă demontabilă, se schimbă relativ ușor și rulmenții, deși e ceva migăleală.Mașinile din ultimele generații au de obicei cuve lipite/sudate cu ultrasunete și trebuie tăiate și apoi lipite după înlocuirea rulmenților. Link spre comentariu
Shambala Postat Aprilie 28, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2018 (editat) Da, daca te pricepi. Eu nu prea ma pricep sa ascult rulmentii sau carbunii (abia invat), daramite sa ii mai schimb. Daca e de taiat si relipit cuva probabil va costa cam cat o alta masina - spre 500 lei. Editat Aprilie 28, 2018 de Shambala Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 28, 2018 Partajează Postat Aprilie 28, 2018 Crede-mă că îți vei da seama repede când se vor duce rulmenții, de obicei uzura lor e însoțită și de pierdere de apă sub mașină, dar zgomotul rulmenților nu poate fi ignorat, mai ales la centrifugare... Link spre comentariu
norad Postat Aprilie 28, 2018 Partajează Postat Aprilie 28, 2018 (editat) La cat costa o masina Mielle, nu cred ca nemtii se joaca cu rulmentii. Tind sa cred ca folosesc SKF. In fine, masinile sunt solid construite si foarte fiabile. Multumim pentru poza facuta certificatului de garantie. Editat Aprilie 28, 2018 de norad Link spre comentariu
Shambala Postat Aprilie 28, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2018 (editat) Evident ca oricine poate observa o inundatie sub masina Am vrut sa spun ca abia invat sa ii aud cum huruie cand uzura este avansata. Nu am apucat sa ma joc cu multe masini si impresia mea este inca ca suna destul de diferit intre ele. Adica un Bauknecht vechi electromecanic, imediat dupa schimbarea rulmentilor suna mai rau ca un Bosch sau Siemens de 12 ani la care nu s-a atins nimeni de rulmenti. Mi s-a explicat si ca imbatranirea simeringului poate duce la o mica pierderea de apa si apoi ruginirea rulmentilor, apoi in scurt timp la moartea lor. Editat Aprilie 28, 2018 de Shambala Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 28, 2018 Partajează Postat Aprilie 28, 2018 De obicei rulmentii uzati duc la distrugerea semiringului iar scurgerea de apa creaza canale in ax, canale ce nu mai permit noului semiring sa etanseze bine ceea ce duce la patrunderea apei la noii rulmenti ceea ce duce la distrugerea rapida si a noilor rulmenti. In concluzie noii rulmenti nu vor rezista foarte mult. Binenteles ca sint si multe exceptii dar evolutia defectelor la masinile aste automate cam asa se desfasoara. 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum