Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Statie meteo cu BME280

nico_2010

Postări Recomandate

Salut,

Statia meteo pe care am construit-o este bazata pe senzorul BME280 si are ca microcontroller un STM32F103C8T6, folosit si in placile de dezvoltare "BluePill". Succesiunea de afisare a datelor este de circa 5-6 secunde.

Pentru crearea firmware-ului am folosit STM32arduino, care mi-a permis utilizarea librariilor pentru BME280, dar si pentru comanda afisorului TFT cu II9341.

In arhiva atasata gasiti cablajul in format PDF, la scara 1:1, fisierele de disapunere a componentelor, sketch-ul folosit si fisierul .bin (acesta pentru comparatie).

Procedura de urmat pentru cei care vor folosi, ca si mine, doar microcontroller-ul (si nu toata placuta de dezvoltare) presupune ca, dupa realizarea montajului si verificarea conexiunilor, sa se mute (pozitioneze) jumper-ul pentru BOOT0, pe 1 logic, apoi cu ajutorul programatorului ST_Link sa se inscrie bootloader-ul "generic_boot20_pc13.bin" in memoria STM. Daca inscrierea a fost facuta cu succes ar trebui sa se observe activitate pe LED-ul montat pe cablaj (pulsatii relativ rapide). Se muta jumper-ul pe 0 logic, se conecteaza montajul prin mufa USB la calculator, se incarca rezultatul compilarii sketch-ului in microcontroller si rezultatul ar trebui sa fie ca in fotografiile de mai jos:

statie meteo.zip

presiune.jpg

umiditate.jpg

temperatura.jpg

Editat de nico_2010
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nico_2010

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări