nico_2010 Postat Aprilie 23, 2018 Partajează Postat Aprilie 23, 2018 (editat) Salut, Statia meteo pe care am construit-o este bazata pe senzorul BME280 si are ca microcontroller un STM32F103C8T6, folosit si in placile de dezvoltare "BluePill". Succesiunea de afisare a datelor este de circa 5-6 secunde. Pentru crearea firmware-ului am folosit STM32arduino, care mi-a permis utilizarea librariilor pentru BME280, dar si pentru comanda afisorului TFT cu II9341. In arhiva atasata gasiti cablajul in format PDF, la scara 1:1, fisierele de disapunere a componentelor, sketch-ul folosit si fisierul .bin (acesta pentru comparatie). Procedura de urmat pentru cei care vor folosi, ca si mine, doar microcontroller-ul (si nu toata placuta de dezvoltare) presupune ca, dupa realizarea montajului si verificarea conexiunilor, sa se mute (pozitioneze) jumper-ul pentru BOOT0, pe 1 logic, apoi cu ajutorul programatorului ST_Link sa se inscrie bootloader-ul "generic_boot20_pc13.bin" in memoria STM. Daca inscrierea a fost facuta cu succes ar trebui sa se observe activitate pe LED-ul montat pe cablaj (pulsatii relativ rapide). Se muta jumper-ul pe 0 logic, se conecteaza montajul prin mufa USB la calculator, se incarca rezultatul compilarii sketch-ului in microcontroller si rezultatul ar trebui sa fie ca in fotografiile de mai jos: statie meteo.zip Editat Aprilie 23, 2018 de nico_2010 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum