Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defect convergenta Megavision DMQ 2057 txt

Vizitator Veronica Verro

Postări Recomandate

• Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

4

• dan-a2

3

• leoncris

3

• Florinel TV

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 5 ore, Veronica Verro a spus:

Am gasit bobina originala ODY M2002. Defectul de lățire a iamginii a apărut in timp nu cu ocazia schimbării bobinei.

Schimba intai acel condensator electrolitic de 10 uf/160V ...cum au spus colegii mai sus. Il gasesti in vecinatatea traful de linii...poti pune de la 10uf pana la 47uf...nu este o valoare critica, doar tensiunea lui  sa nu fie mai mica de 160V.

Masoara totusi si tensiunea de alimentare...sa fie in jurul valorii scrisa de mine in postarea anterioara.

Spor.

Editat de mac01
Link spre comentariu
Vizitator Veronica Verro

Am identificat condensatorul C 429 si l-am înlocuit, iar imaginea s-a mai restrâns. Acum totul este ok. Totusi am umblat  la luminozitatea de pe traf si dintr-un reglabil de pe placa si acum am un contrast/stralucire f. foarte bun. Este posibil ca acest lucru sa dăuneze, chiar daca din reglajele telecomenzii stabilesc un contrast/stralucire normal? Oricum nu m-ar interesa prea mult tv-ul, si-a făcut datoria . Din 1994-2007 forjat cu jocuri si video 10-15 ore pe zi, apoi i-a luat locul un LCD-urile, iar vechiul tv a fost folosit doar ocazional.

Mulțumesc tuturor care m-au ajutat. Când voi mai avea probleme cu electronicele, voi reveni cu încredere pe forum. O sera plăcută tuturor!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări