Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defect convergenta Megavision DMQ 2057 txt

Vizitator Veronica Verro

Postări Recomandate

Vizitator Veronica Verro
1 oră în urmă, sesebe a spus:

La schimbarea ansamblului de bobine trebuie făcut reglajul de convergenta și citeodata este foarte dificil de realizat un reglaj corect.

Deci schimbarea bobinelor nu da un răspuns direct și rapid la problema. 

Am citit despre reglajele bobinei. Ma voi stradui sa generez o mira cu ajutorul calculatorului. Pana la urma, pentru mine electronica este un hobby. Când fac rost de bobina voi reveni.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

4

• dan-a2

3

• leoncris

3

• Florinel TV

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Dupa cum vad eu din poze cred ca este tubul cu probleme , eu nu am intilnit deflexi sa faca astfel de probleme fara sa fie deranjata de pe locul ei , dar nu spun nu poate nu am intilnit eu astfel de probleme , eu as trage spre tub fie si folosit la umezeala

sau mai bine inelele de pe gatul tubului cu probleme daca are

Link spre comentariu
1 hour ago, Veronica Verro said:

Ai intuit bine Florine, sunt sotul ei. Nu cred sa fie asta vreo problema. Nu am făcut-o intenționat. Am încercat sa ma loghez cu contul meu de Facebook pe forum dar nu am putut. Sper ca ăsta nu va fi vreun motiv pentru a-mi răspunde pe viitor! 

Nene , astia cand vad o doamna si frumoasa pe deasupra se reped toti cu sfaturi , daca era Bubu

rar daca vedeai un comentariu , asa ca nu trebuia sa te ... desconspiri !  :rade:

Link spre comentariu
Acum 11 minute, leoncris a spus:

Nene , astia cand vad o doamna si frumoasa pe deasupra se reped toti cu sfaturi ....

Eu zic ca e de bine, asta-nseamna cavalerism...ca n-am mai vazut asa ceva de pe vremea lui don Quijote!

Link spre comentariu

M'am prins din start ca'i cioaca , intrucat in descriere apare ... Membru activ  :rade:

Sper ca "inculpatul " stie de gluma !

Editat de leoncris
Link spre comentariu
Vizitator Veronica Verro

Acum 10 minute am desfăcut bobina de defexie si surpriza. Ati avut dreptate , e împușcata in 2 locuri. Sunteţi niște băieți de nota 10! Ms ! Soția va transmite salutari! 

IMG_3808m1 1 s.jpg

IMG_3808m2.jpg

IMG_3809 def.jpg

Link spre comentariu
Vizitator Veronica Verro

Salut! Multumesc tuturor celor care m-ati ajutat si am reusit sa repar tv-ul. Am schimbat bobina de deflectie si după vreo 10 minute de reglaj, imaginea a devenit ok, culorile se sincronizeaza perfect. Insa mai persista un mic defect pe care televizorul l-a dobândit in timp: lățirea imaginii pe orizontala si lipsa vreunui semireglabil de ajustare. Banuiesc ca niste condensatori electrolitici au imbatranit. Poate daca ma ghidati pe schema din primul post mi-ati indica piesele defecte.

Link spre comentariu

Latirea imaginii pe orizontala;

1. S-a devalorizat condensatorul serie cu deflexia pe orizontala...ceea ce este mai putin probabil.

2. Televizorul functioneaza cu tensiune mare de alimentare...uscarea condensatorilor electrolitici din primarul sursei. S-ar putea sa aveti o surpriza...aducerea la normalitate a tensiunii de alimentare va face ca tubul cinescop sa se vada prost. Tubul poate sa fie epuizat datorita faptului ca a functionat timp indelungat cu tensiune de filament marita.

Schimbati condensatorii electrolitici din primarul sursei...cei mici de 10uf. Ar fi bine sa fie schimbati si cei din secundar....Masurati tensiunea de alimentare a trafului de linii inainte si dupa schimbarea condensatorilor....trebuie sa fie in jurul valorii de 103v.

3. Daca toate tensiunile sunt normale atunci noua deflexie nu se potriveste cu cea veche...trebuie modificata valoarea condensatorului sau bobinei serie cu deflexia (n-am schema in tv-ului in fata).

Editat de mac01
Link spre comentariu
Acum 25 minute, mac01 a spus:

Latirea imaginii pe orizontala;

1. S-a devalorizat condensatorul serie cu deflexia pe orizontala...ceea ce este mai putin probabil.

2. Televizorul functioneaza cu tensiune mare de alimentare...uscarea condensatorilor electrolitici din primarul sursei. S-ar putea sa aveti o surpriza...aducerea la normalitate a tensiunii de alimentare va face ca tubul cinescop sa se vada prost. Tubul poate sa fie epuizat datorita faptului ca a functionat timp indelungat cu tensiune de filament marita.

Schimbati condensatorii electrolitici din primarul sursei...cei mici de 10uf. Ar fi bine sa fie schimbati si cei din secundar....Masurati tensiunea de alimentare a trafului de linii inainte si dupa schimbarea condensatorilor....trebuie sa fie in jurul valorii de 103v.

3. Daca toate tensiunile sunt normale atunci noua deflexie nu se potriveste cu cea veche...trebuie modificata valoarea condensatorului sau bobinei serie cu deflexia (n-am schema in tv-ului in fata).

Astea sunt valabile si pentru sasiu 11ak30 ?

Link spre comentariu

Ce deflexie iai pus? corespunde cu originala? atunci trebuie ajustat din condesatori serie cu deflexia plus bobine etc. si pina la urma se putea salva deflexia originala lipite inapoi firele de cupr si lacuite si se salva foarte bine originala

Link spre comentariu
Acum 2 ore, M.Adrian a spus:

Astea sunt valabile si pentru sasiu 11ak30 ?

In general...da. Valabil pentru tv-urile la care sursa depinde foarte mult de buna functionare a condensatorilor electrolitici.

Editat de mac01
Link spre comentariu
Vizitator Veronica Verro
Acum 11 ore, Harhas Florin a spus:

Ce deflexie iai pus? corespunde cu originala? atunci trebuie ajustat din condesatori serie cu deflexia plus bobine etc. si pina la urma se putea salva deflexia originala lipite inapoi firele de cupr si lacuite si se salva foarte bine originala

Am gasit bobina originala ODY M2002. Defectul de lățire a iamginii a apărut in timp nu cu ocazia schimbării bobinei.

Editat de Veronica Verro
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări