Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Functionare circuit sirena

Vizitator Vali Leo

Postări Recomandate

Vizitator Vali Leo

Buna ziua, sunt in clasa a 12-a la un liceu tehnologic si am de facut ca proiect de atestat "Sirena Pentru Bicicleta" iar eu trebuie sa explic functionarea acestui circuit, nefiind foarte priceput la electronica am zis sa va intreb pe voi.

Va multumesc pentru timpul acordat!

30710069_1915368591827269_8115760577499889664_n.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

2

• Analfabetul

2

• bobinatorul

1

Zile populare

În principiu, schema e formată din două circuite basculante astabile (sau multivibratoare).Primul are o frecvență de lucru foarte mică de câțiva Hertzi, iar celălalt o frecvență mare, situată în spectrul audibil. Prin rezistența R5, primul circuit basculant astabil modulează frecvența de lucru a celui de-al doilea circuit astabil. Rezultatul este un sunet asemănător unei sirene mecanice, dar a cărui frecvență fluctuează ritmic. Explicații mai detaliate se pot găsi în pliantele ce însoțeau kit-urile cu montaje pentru amatori construite înainte de 1989. Căutați topicuri despre aceste kit-uri, sigur veți găsi date despre ele, mulți dintre ,,veteranii,, acestui forum și-au început activitatea ca electronist amator asamblând kituri produse de fosta IPRS Băneasa...

Editat de validae
Link spre comentariu

Permiteți, d-le Vali, o corectură: R6 nu R5.

R5 e ptr. alimentarea colectorului T3.

Aici este sirena de salvare de la I.P.R.S.

Sirena salvare 7802 AD047 sch.jpg

Editat de Analfabetul
Adăugare schemă
Link spre comentariu

Acum văd că am citit eu greșit R5 din cauza faptului că cifra 6 de pe schema inițială e parțial obturată de linia ce vine din emitorul lui T3..... da, de fapt e vorba de R6.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări