Vizitator mangopony Postat Iunie 27, 2007 Partajează Postat Iunie 27, 2007 Stiati de chestia asta? http://www.rexresearch.com/tate/tate.htm Am experimentat si functioneaza, dar rezultatele au fost destul de slabe, pentru ca n-am gasit diode din seria 1n cu germaniu, am folosit diode de sticla pentru radiodetectie (din acelea vechi, recuperate din radiouri antice). Daca are cineva posibilitatea de a testa cu diodele mentionate in schema sau cu altele cu rezistenta interna mai mica, poate ne impartaseste si noua din experientele facute. Cu bine! Link spre comentariu
Vizitator mangopony Postat Iunie 27, 2007 Partajează Postat Iunie 27, 2007 Aici e o versiune imbunatatita, care ar trebui sa scoata tensiuni mai mari (n-am incercat-o): http://www.theverylastpageoftheinternet ... mbient.htm Link spre comentariu
MifTy Postat Iunie 27, 2007 Partajează Postat Iunie 27, 2007 pe vremea lui ceaşcă existau radioreceptoare autoalimentate.necomerciale, evident!!! :goodman: era simplu: pe bara de ferita a acordului se punea o a 2-a bobină, cu acord fix, a cărei ieşire era multiplicată (exact cum vezi în schemele alea), iar tensiunea respectivă era redresată, stabilizată (eventual), şi alimenta radioul în sine, plus amplificatorul audio.însă acordajul era foarte critic. şi orientarea în spaţiu a antenei!!! Link spre comentariu
niq_ro Postat Iunie 27, 2007 Partajează Postat Iunie 27, 2007 adica se folosea o antena exterioara... ca idee, daca nu gasiti diode cu germaniu incercati diode Schottky.. ca si ele au tensiunea de deschidere mica comparativ cu cele cu siliciu, http://en.wikipedia.org/wiki/Diode Link spre comentariu
mafalda Postat Iulie 21, 2007 Partajează Postat Iulie 21, 2007 Trebuie diode cu germaniu de cat mai inalta frecventa, diodele schottky din sursele de PC nu prea trec de cateva sute de kHz, decat unele modele mai greu de gasit. Se pot folosi mai multe diode cu germaniu in paralel pt a mari curentul. Eventual sortate pe caracterograf. Sau tranzistoare cu germaniu de RF, pe post de dioda. Se pot monta cat mai multe antene orientate pe diferite directii, eventual fiecare cu circuit oscilant acordat pe diferite posturi-frecvente. Fiecare antena cu circuit propriu va da o energie ce se va inmagazina intr-un cond. electrolitic sau acumulator. Daca masa/pamantul va fi separat galvanic, sau se folosesc transformatoare de RF pt separare galvanica, atunci se pot inseria tensiunile obtinute. Pe circuitul de intrare al unei singure antene se pot monta inteligent mai multe circuite oscilante serie sau paralel acordate diferit, dar care sa nu se deranjeze. Si inca ceva, prezenta unor paratrasnete in apropiere poate evita experientele neplacute. Cine se chinuie va putea prin astfel de montaje obtine puteri/tensiuni/curenti destul de mari. Dar un alt mod de a extrage energia din atmosfera este de a capta componenta continua. Exista aproape permanent un camp electric de peste 50V/m, care poate ajunge si la valori extrem de periculoase de 500-1000V/m. Am vazut astfel de instalatii enorme in Elvetia. Cum se face in astfel de cazuri este o alta poveste, trebuiesc circuite electronice complicate si cunostinte avansate. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum