Vizitator Dikran Seropian Postat Aprilie 20, 2018 Partajează Postat Aprilie 20, 2018 (editat) Buna ziua, Am locuinta alimentata la 380 si pene de curent destul de des. Poriectul meu este de a cumpara 3 UPS sinus pur dubla conversie, cate unul pentru fiecare faza, si pentru a compensa utilizarea diferita pe fiecare faza ma gandeam ca as putea lega acumulatorii in paralel astfel ca de capacitatea combinata (=> timpul de backup combinat) al lor sa beneficieze oricare dintre fazele cu consum mai mare/indelungat. Schema ar fi urmatoarea: Modelul de UPS este https://www.emag.ro/ups-larice-online-tower-1000va-900w-2-x-9ah-lcd-usb-rs232-udc9101s/pd/D4B5K7BBM/?X-Search-Id=33b01b8720c5aace2c31&X-Product-Id=16669208&X-Search-Page=1&X-Search-Position=2&X-Search-Action=view Credeti ca este fezabil? Multumesc Editat Aprilie 20, 2018 de Dikran Seropian corectie Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 20, 2018 Partajează Postat Aprilie 20, 2018 (editat) Sistemul trifazat nu poate fi înlocuit cu trei invertoare UPS, există un defazaj care nu poate fi simulat și nici realizat cu trei invertoare. Mai bine cumperi un generator trifazat automatizat pentru cazurile de pană pe termen îndelungat, care ar cauza probleme frigiderelor, congelatoarelor sau altor consumatori pretențioși. Dacă totuși optezi pentru UPS, atunci caută să pui doar pe consumatorii care au strictă nevoie. Editat Aprilie 20, 2018 de validae Link spre comentariu
Vizitator Dikran Seropian Postat Aprilie 20, 2018 Partajează Postat Aprilie 20, 2018 Multumesc pentru raspuns. Am inteles problema, insa eu nu ma refeream la a lega iesirile UPS-urilor in paralel, ele vor functiona independent. Doar acumulatorii lor. Practic ca si cum cele 3 ups-uri ar avea acelasi acumulator intern. E viabil? Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 20, 2018 Partajează Postat Aprilie 20, 2018 E posibil să apară probleme atunci când două sau trei UPS-uri vor funcționa simultan prin grupul de acumulatori legați în paralel.Eu nu aș risca... Link spre comentariu
NICA Postat Aprilie 20, 2018 Partajează Postat Aprilie 20, 2018 Pai nu prea este viabil,si de ce : In momentul cand revine reteaua toate cele 3 ups -ri vor cauta sa-si incarce acumulatorul si acest sistem de legare va pune in comun iesirile lor pe 12 volti .Acest lucru ar putea fi daunator unuia sau altuia.Sigur nu stiu dar eu nu m-as risca sa stric ceva . In ceea-ce priveste raspunsul colegului el se referea la avantajul retelei trifazate unde defazajul este util la functionarea motoarelor electrice trifazate iar in cazul tau daca nu lucreaza vreun motor nu-ti pasa,poti folosi cate un ups pentru fiecare faza. Link spre comentariu
Vizitator Dikran Seropian Postat Aprilie 20, 2018 Partajează Postat Aprilie 20, 2018 (editat) Merci de raspuns. Intr-adevar incarcarea paralela ar putea sa fie o problema. Poate ar fi o solutie sa dezactivez incarcarea pe doua dintre ele (din soft sau cu diode) si sa las unul sa faca totul, caz in care incarcarea ar dura mai mult si ar genera mai multa uzura/caldua pe un singur UPS, dar nu ar mai pune probleme. Ma voi mai gandi. Multumesc inca o data. Editat Aprilie 20, 2018 de Dikran Seropian corectie Link spre comentariu
PINTI Postat Aprilie 20, 2018 Partajează Postat Aprilie 20, 2018 (editat) Te-ai gandit daca acel UPS va face fata incarcarii celor trei acumulatori montati in paralel? Editat Aprilie 20, 2018 de PINTI Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum