tcm Postat August 7, 2020 Partajează Postat August 7, 2020 (editat) 1.Open gerber (Orcad 9.2). (contur inchis) 2. S-a generat geometria cu izolare ( au rezultat cite doua geometrii , una in interiorul conturului alta in exterior) 3. S-a sters geometria exterioara si a ramas doar cea interioara (tot contur inchis) 4a. din aceasta geometrie s-a generat fisierul G code pentru conturul inchis 4b. pe geometria inchisa s-a adaugat un dreptunghi si s-a facut substract poligon pentru a rezulta intreruperea geometriei. 5. s-a generat fisierul G code pentru aceasta geometrie (contur deschis) Am incercat si in alt mod, fara sa mai import gerberul din Orcad Am generat direct din FlatCam o geometrie noua (un patrat) si de aici au urmat procedurile incepind cu pct. 4a Se comporta la fel: pentru contur inchis traseul este parcurs o singura data, pentru cel deschis traseul este parcurs de 2 ori, in ambele sensuri Fisierele pentru new geometry sint atastate. Se pot simula cu https://camotics.org/download.html Am atasat si proiectul FlatCam contur_deschis.nc contur_inchis.nc Contur_inchis_deschis.FlatPrj Editat August 7, 2020 de tcm adaugare Link spre comentariu
mars01 Postat August 7, 2020 Autor Partajează Postat August 7, 2020 Pasul 4b) este facut presupun in Geometry Editor, da? Link spre comentariu
tcm Postat August 7, 2020 Partajează Postat August 7, 2020 Acum 32 minute, mars01 a spus: Pasul 4b) este facut presupun in Geometry Editor, da? Da. Am editat geometria, add rectangle, select ambele geometrii si polygon substraction. La final save object. Link spre comentariu
mars01 Postat August 7, 2020 Autor Partajează Postat August 7, 2020 (editat) Acum 28 minute, tcm a spus: polygon substraction Mai degraba 'Cut Path' ... In regula am sa verific lucrurile, am schimbat foarte multe (si inca mai este de schimbat) in versiunea la care lucrez asa ca oricum trebuia sa fac unele verificari extensive. Editat August 7, 2020 de mars01 Link spre comentariu
mars01 Postat August 7, 2020 Autor Partajează Postat August 7, 2020 Am cam identificat unde este problema. Incet, incet migrez toate obiectele Geometrie generate de program sa devina multi-geo, adica bazate pe tool-uri. In cazul 8.993, output-ul din Isolation Tool este facut ca fiind single-geo, lucru care confuzeaza situatia. Am rezolvat deja bug-ul in versiunea la care lucrez. Link spre comentariu
tcm Postat August 7, 2020 Partajează Postat August 7, 2020 Perfect! Timpul se reduce la jumatate. Link spre comentariu
mars01 Postat August 7, 2020 Autor Partajează Postat August 7, 2020 Acum 40 minute, tcm a spus: Perfect! Timpul se reduce la jumatate. De fapt am lucrat la aceste aspecte (reducere timp executie) in special in Panelization Tool. Link spre comentariu
townkat Postat Noiembrie 22, 2020 Partajează Postat Noiembrie 22, 2020 salut, crezi ca poti adauga o mica optiune la cnc job sa putem dezactiva comanda m0 de la inceput? as vrea sa sar peste confirmare multumesc mult pentru soft, e super deasemenea, bug1: import dxf ca geometry nu merge, trebuie importat ca gerber si apoi convertit in geometry bug2: prima data dupa ce dau offset la geometrie si dau generate cnc uita offsetul, a doua oara merge parca mai era unul dar nu imi mai amintesc, daca imi aduc aminte scriu aici Link spre comentariu
mars01 Postat Noiembrie 22, 2020 Autor Partajează Postat Noiembrie 22, 2020 Acum 13 ore, townkat a spus: salut, crezi ca poti adauga o mica optiune la cnc job sa putem dezactiva comanda m0 de la inceput? as vrea sa sar peste confirmare multumesc mult pentru soft, e super deasemenea, bug1: import dxf ca geometry nu merge, trebuie importat ca gerber si apoi convertit in geometry bug2: prima data dupa ce dau offset la geometrie si dau generate cnc uita offsetul, a doua oara merge parca mai era unul dar nu imi mai amintesc, daca imi aduc aminte scriu aici Salut, Ce versiune a softului folosesti? Ce preprocessor? Link spre comentariu
townkat Postat Noiembrie 22, 2020 Partajează Postat Noiembrie 22, 2020 8.994 beta, marlin, dar si pe preprocesorul default apare m0 Link spre comentariu
mars01 Postat Noiembrie 23, 2020 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2020 (editat) Și cu 8.994 nu îți merge importul la DXF? Sau tool offset_ul? Acestea fac parte din lista de bug_uri rezolvate în 8.994... PS: dacă se poate, postează te rog fișierul DXF ca să pot face teste. Editat Noiembrie 23, 2020 de mars01 Link spre comentariu
townkat Postat Noiembrie 23, 2020 Partajează Postat Noiembrie 23, 2020 da, dar mai verific odata putin mai tarziu, poate fac si un screen capture Link spre comentariu
townkat Postat Noiembrie 23, 2020 Partajează Postat Noiembrie 23, 2020 (editat) am verificat, e corecta versiunea (se vede si pe clip), am facut si un screen capture (cred ca e cel putin de oscar.. )si am atasat si dxf-ul respectiv https://drive.google.com/drive/folders/1i0yY7tHf9V7klzL1zq3omPuQMIqtKi0Y te rog sa spui si de optiunea de care am intrebat (undeva prin cnc job sa putem dezactiva comanda m0) ai vrea sa adaugi asa ceva? multumesc mult ps. a trebuit sa refac contul deoarece cel vechi nu mai era activ iar acesta este nou si trebuie sa astept moderare, incerc sa rezolv dar nu stiu sigur, vroiam sa spun ca este unul din motivele pentru care apare intarziat, scuze Editat Noiembrie 24, 2020 de townkat Link spre comentariu
mars01 Postat Noiembrie 24, 2020 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2020 (editat) Comanda GCode M0 apare datorita unui eveniment toolchange obligatoriu la inceputul procesului. Poate ca o sa renunt la aceasta schimbare daca nu este prea mult de lucru. LE: - problema cu importul DXF ca si obiect FlatCAM Geometry este un caz particular cand geometria DXF este o simpla linie si am rezolvat acest caz limita. - problema cu aplicarea transformarilor (ofset in cazul tau) este datorata faptului ca functiile de conversie in geometrie nu sunt actualizate pentru a lucra cu obiecte FlatCAM tip Geometry Multi-geo iar eu recent am inceput sa le tratez pe toate ca multi-geo. Practic transformarile nu se fac complet. Se rezolva si aceasta. Editat Noiembrie 24, 2020 de mars01 Link spre comentariu
townkat Postat Noiembrie 24, 2020 Partajează Postat Noiembrie 24, 2020 (editat) 1 hour ago, mars01 said: Comanda GCode M0 apare datorita unui eveniment toolchange obligatoriu la inceputul procesului. Poate ca o sa renunt la aceasta schimbare daca nu este prea mult de lucru. cel mai mult as prefera daca aparitia liniei respective ar fi conditionata de valoarea unei setari facute cu un checkbox din preferinte - cnc job (pentru ca uneori poate este buna acea asteptare pentru confirmare) multumesc mult pentru bugfix_uri si contributie in general, eu personal apreciez mult efortul ps. abia astept sa folosesc versiunea cu bugfixurile, daca e ok se poate o estimare pentru cand va aparea versiunea cu acestea incluse? Editat Noiembrie 24, 2020 de townkat Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum