Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

FlatCAM

Postări Recomandate

1.Open gerber (Orcad 9.2). (contur inchis)

2. S-a generat geometria cu izolare ( au rezultat cite doua geometrii , una in interiorul conturului alta in exterior)

3. S-a sters geometria exterioara si a ramas doar cea interioara (tot contur inchis)

4a. din aceasta geometrie s-a generat fisierul G code pentru conturul inchis

4b. pe geometria inchisa s-a adaugat un dreptunghi si s-a facut substract poligon pentru a rezulta intreruperea geometriei.

5. s-a generat fisierul G code pentru aceasta geometrie (contur deschis)

Am incercat si in alt mod, fara sa mai import gerberul din Orcad

Am generat direct din FlatCam o geometrie noua (un patrat) si de aici au urmat procedurile incepind cu pct. 4a

Se comporta la fel: pentru contur inchis traseul este parcurs o singura data, pentru cel deschis traseul este parcurs de 2 ori, in ambele sensuri

Fisierele pentru new geometry sint atastate. Se pot simula cu https://camotics.org/download.html

Am atasat si proiectul FlatCam

contur_deschis.nc contur_inchis.nc

Contur_inchis_deschis.FlatPrj

Editat de tcm
adaugare
Link spre comentariu
Acum 28 minute, tcm a spus:

polygon substraction

Mai degraba 'Cut Path' ...

In regula am sa verific lucrurile, am schimbat foarte multe (si inca mai este de schimbat)  in versiunea la care lucrez asa ca oricum trebuia sa fac unele verificari extensive.

Editat de mars01
Link spre comentariu

Am cam identificat unde este problema. Incet, incet migrez toate obiectele Geometrie generate de program sa devina multi-geo, adica bazate pe tool-uri. In cazul 8.993, output-ul din Isolation Tool este facut ca fiind single-geo, lucru care confuzeaza situatia.

Am rezolvat deja bug-ul in versiunea la care lucrez.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

salut, crezi ca poti adauga o mica optiune la cnc job sa putem dezactiva comanda m0 de la inceput? as vrea sa sar peste confirmare

multumesc mult pentru soft, e super

deasemenea,

bug1: import dxf ca geometry nu merge, trebuie importat ca gerber si apoi convertit in geometry

bug2: prima data dupa ce dau offset la geometrie si dau generate cnc uita offsetul, a doua oara merge

parca mai era unul dar nu imi mai amintesc, daca imi aduc aminte scriu aici

Link spre comentariu
Acum 13 ore, townkat a spus:

salut, crezi ca poti adauga o mica optiune la cnc job sa putem dezactiva comanda m0 de la inceput? as vrea sa sar peste confirmare

multumesc mult pentru soft, e super

deasemenea,

bug1: import dxf ca geometry nu merge, trebuie importat ca gerber si apoi convertit in geometry

bug2: prima data dupa ce dau offset la geometrie si dau generate cnc uita offsetul, a doua oara merge

parca mai era unul dar nu imi mai amintesc, daca imi aduc aminte scriu aici

Salut,

Ce versiune a softului folosesti? Ce preprocessor?

Link spre comentariu

am verificat, e corecta versiunea (se vede si pe clip), am facut si un screen capture (cred ca e cel putin de oscar.. :) )si am atasat si dxf-ul respectiv

https://drive.google.com/drive/folders/1i0yY7tHf9V7klzL1zq3omPuQMIqtKi0Y

te rog sa spui si de optiunea de care am intrebat (undeva prin cnc job sa putem dezactiva comanda m0) ai vrea sa adaugi asa ceva? multumesc mult

ps. a trebuit sa refac contul deoarece cel vechi nu mai era activ iar acesta este nou si trebuie sa astept moderare, incerc sa rezolv dar nu stiu sigur, vroiam sa spun ca este unul din motivele pentru care apare intarziat, scuze

Editat de townkat
Link spre comentariu

Comanda GCode M0 apare datorita unui eveniment toolchange obligatoriu la inceputul procesului. Poate ca o sa renunt la aceasta schimbare daca nu este prea mult de lucru.

LE:

- problema cu importul DXF ca si obiect FlatCAM Geometry este un caz particular cand geometria DXF este o simpla linie si am rezolvat acest caz limita.

- problema cu aplicarea transformarilor (ofset in cazul tau) este datorata faptului ca functiile de conversie in geometrie nu sunt actualizate pentru a lucra cu obiecte FlatCAM tip Geometry Multi-geo iar eu recent am inceput sa le tratez pe toate ca multi-geo. Practic transformarile nu se fac complet. Se rezolva si aceasta.

Editat de mars01
Link spre comentariu
1 hour ago, mars01 said:

Comanda GCode M0 apare datorita unui eveniment toolchange obligatoriu la inceputul procesului. Poate ca o sa renunt la aceasta schimbare daca nu este prea mult de lucru.

cel mai mult as prefera daca aparitia liniei respective ar fi conditionata de valoarea unei setari facute cu un checkbox din preferinte - cnc job

(pentru ca uneori poate este buna acea asteptare pentru confirmare)

multumesc mult pentru bugfix_uri si contributie in general, eu personal apreciez mult efortul

ps. abia astept sa folosesc versiunea cu bugfixurile, daca e ok se poate o estimare pentru cand va aparea versiunea cu acestea incluse?

Editat de townkat
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări