Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

FlatCAM

Postări Recomandate

La 23.04.2018 la 11:58, mars01 a spus:

Aceste versiuni de FlatCAM Nightly pe care le postez eu se bazeaza pe un fork al FlatCAM care a introdus accelerare 3D. La cum arata printscreen-ul tau, afisarea 3D nu functioneaza.

Intre cerintele de instalare (pe care ce-i drept nu le-am postat) se specifica ca este necesara o placa video mai recenta, adica aparuta de cel putin 12 ani si sa suporte OpenGl 2.1. Si driverele video sa fie relativ recente.

Salutare

La mine tot nu merge programul(dark page).Inainte de a ma orienta sa cumpar altul atasez lista cu informatiile poate da cineva un raspuns.

Folosesc windows10 x64

Multumesc

Radeon Settings Version - 2016.0628.2138.37120
Driver Packaging Version - 16.30.2101-160628a1-304867C-Lenovo
Provider - Advanced Micro Devices, Inc.
2D Driver Version - 8.1.1.1564
Direct3D® Version - 9.14.10.1209
OpenGL® Version - 6.14.10.13447
OpenCL™ Version - 2.0.6.0
AMD Mantle Version - 9.1.10.77
AMD Mantle API Version - 98308
AMD Audio Driver Version - Not Available
Vulkan Driver Version - 9.1.0.10.13.0

Graphics Card Manufacturer - Powered by AMD
Graphics Chipset - AMD Radeon R5 M230
Device ID - 666F
Vendor ID - 1002
SubSystem ID - 380C
SubSystem Vendor ID - 17AA
Revision ID - 00
Bus Type - PCI Express 2.0
Current Bus Settings - PCI Express 2.0 x4
BIOS Version - 015.043.000.009
BIOS Part Number - xxx-xxx-xxx
BIOS Date - 2014/01/26 21:12
Memory Size - 2048 MB
Memory Type - DDR3
Memory Clock - 900 MHz
Core Clock - 850 MHz
Total Memory Bandwidth - 14 GByte/s
2D Driver File Path - /REGISTRY/MACHINE/SYSTEM/ControlSet001/Control/Class/{4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}/0001

Link spre comentariu
La 23.07.2019 la 21:14, nickrvl a spus:

Am si eu ceva intrebari, nelamuriri.....

-Undo/Redo este? se poate implementa in cazul in care nu exista? Nu este implementat, se poate implementa dar acest lucru va trebui facut de altcineva.

-La patrunderea frezei in material se poate ca intrarea sa nu se faca direct? la freze mici (0.1, 0.2 etc) daca nu fac intrarea in material,  in zig zag in cazul meu, aproape sigur se rupe varful... Nu inteleg intrebarea. Ce inseamna "sa nu intre direct"? Adica, cum sa intre altfel in material?

Poti folosi parametrul Z_feedrate (plunge) si sa micsorezi suficient de mult viteza de intrare in material pt a nu rupe freza.

-Marginea cablajului (Board Edge) as vrea sa nu fie rutata/frezata, ma ajuta la pozitionare cablaj si la decuparea finala astfel frezarea acestuia e inutila...

FlatCAM nu stie ce element din Gerber este board edge. Toate au aceasi valoare pt ca asa este fisierul Gerber facut sa fie. Daca te incomodeaza marginea, nu o include in fisierul Gerber. Sau poti edita obiectul FlatCAM Gerber (dupa incarcarea fisierului Gerber in FlatCAM) si se poate sterge, iar dupa salvare se poate face izolarea, etc.

Clipboard01.thumb.jpg.b5407968b2bce8ddc99acbba03dbd1b8.jpg

-Originea se poate alinia automat la cablaj? atunci cand incarc gerber placut ar fi ca sa se alinieze automat la alegere, stanga jos, stanga sus, dreapta jos, dreapta sus sau centru, acum obligatoriu trebuie sa definesc originea manual, "Menu, Editare, Seteaza Originea".

Pe scurt, nu. Daca te incomodeaza acest lucru atunci poti sa realizezi PCB-ul corect incepand prin a seta originea corespunzator in etapa de proiectare PCB si salvand fisierele Gerber cu originea setata unde trebuie. Acest lucru te va ajuta in viitor.

-La mine fisierele gerber au extensia .txt, ca sa le incarc nu apar implicit in menu, trebuie sa aleg All File pentru a le vedea....

Fisierele Gerber nu se salveaza cu extensia .TXT ci in mod default cu extensia .GRB sau .GBR. Daca totusi le ai asa (.TXT), poti face modificarea extensiei prin editare nume fisier in spre exemplu .GRB inainte de incarcarea in FlatCAM.

Cel mai adesea se gasesc fisiere Excellon cu extensia .TXT si nu imi place "sa amestec merele cu perele" pt ca daca adaug extensia .TXT atunci cand incarc un fisier Gerber imi vor aparea in lista si fisierele Excellon. Iar eu am implementat diferenta intre fisiere tocmai ca sa evit aceasta situatie.

Clipboard02.thumb.jpg.60feeda1e927f877df8feef83f1257c8.jpg

Cu scuze pentru atatea mofturi......  :)

Acum 3 ore, bobinatorul a spus:

Am reusit sa-l fac sa mearga cu putin inainte sa il sparg:rade:

Insa nu pot seta adancimea 

Daca trec mai departe si dau generate primesc eroarea "cut z parameter is none or zero most likely a bad combination of other parameters".

Ce nu fac bine?

Multumesc

paint.thumb.jpg.95b2c7723b7f22d539c68568fd4e8428.jpg

In Edit -> Preferences schimba din modul Basic in modul Advanced.

Apoi refa toate operatiile si schimba tipul de freza in Tool Table din V in C1 sa zicem.

Editat de mars01
Link spre comentariu

Pentru patrunderea in Zig/Zag la asta ma refeream:

ramps.thumb.jpg.42348cfee28157d2e48e5f61001f5535.jpg

Castig timp, patrund in material cu viteza mai mare de avans iar miscarea in zig zag "salveaza" varful de la rupere, la un cablaj sant destul de multe coborari si asta se cunoaste la timpul de lucru total....

Fisierele mele sant generate de Proteus si au extensia .TXT, am incercat sa le deschid ca si Excellon dar Flat da eroare.... nu le deschide decat ca si gerber....

ger.thumb.jpg.052c5a5c4359c302a25e717216aebbff.jpg

In cea ce priveste contur cablaj din pacate Proteus nu-l genereaza separat, il include in top sau bottom astfel se pare ca alta solutie nu am decat sa editez in Flat...

Am eroare la instalare intr-un Win7 Home Basic 64 biti:

err.thumb.jpg.c1d1b952ec768c1ab5d13933a1846f54.jpg

sistem.thumb.jpg.a7f67c55af823b618b463fe1e003361d.jpg

L.E.

Eroarea am rezolvat-o cu:

646924640_c.thumb.jpg.933a6f2cb9a21a951eca662c11f2e2b1.jpg

L.L.E, intradevar, "alinierea" la 0 se rezolva din Proteus, Set Output Origin.

Editat de nickrvl
Link spre comentariu

Legat de adaugarea de rampe, acum sunt in faza de 'feature freeze' adica mai fac doar modificari minore si rezolvari de bug-uri si dupa acea voi mai face niste filmulete help si gata, ma opresc.

Pt problema cu extensia .TXT la fisierele Gerber, daca te ajuta cu ceva pot crea o categorie (cum este de ex All Files) numita sa zicem Gerber Text iar la incarcarea fisierelor Gerber selectezi acea categorie ca sa fie afisate fisierele cu extensia .TXT in fereastra de incarcare fisiere Gerber.

Link spre comentariu

Problema cu "minoritatea" este legata de modul neprofesionist/dezinteresat in care Labcenter trateaza problema generarii fisierelor de manufacturare.

Esti inca in modul de masurare, vezi bara de status. Foloseste tasta ESC pt a iesi din acest mod sau termina masuratoarea cu un mouse click in Plot Area.

Editat de mars01
Link spre comentariu

Daca in Geometry Object in Tool Data stabilesc Cut Z si fac click (fara alte completari) in campul Travel Z i-mi da eroare:

er1.thumb.jpg.4e011dee4eb05b95e67608fa43c51af3.jpg

er2.thumb.jpg.b2eaa649890de1fb40548c6fca3ef37e.jpg

Daca adaug unealta in Tools Table pot completa celelalte campuri dar nu genereaza nimic.....  asta pe varianta de 64 biti

Pe alt calculator cu 32 biti nu am aceasta problema, genereaza corect.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, nickrvl a spus:

Daca in Geometry Object in Tool Data stabilesc Cut Z si fac click (fara alte completari) in campul Travel Z i-mi da eroare:

er2.thumb.jpg.b2eaa649890de1fb40548c6fca3ef37e.jpg

Salut,

Nu exista nici-un motiv pentru editare valori fara sa fie un tool (unealta) in Tools Table. Dar chiar si asa, nu ar trebui ca aplicatie sa faca crash asa ca am adaugat o protectie pt aceasta.

Multumesc pt raport!

Marius

Link spre comentariu

Cu placere.

Am incercat inclusiv cu schimbatul lui Proteus cu varianta mai noua (are fisiere gerber cu extensia .gbr  :)   multumesc colegului de pe forum) si tot nu pot genera "Board Cutout", apas butonul "Generate" si nu se intampla nimic:

cut.thumb.jpg.c46b898702e64809bb26404a6707cdf3.jpg

Doar varianta pe 64 ,  varianta pe 32 merge.

Editat de nickrvl
Link spre comentariu

FlatCAM 8.92

Download link 32bit aici.

Download link 64bit aici.

Download link surse (Linux, OS X) aici.

Ce este nou:

- traduceri in limba rusa (aproape terminata), traducere in limba portugheza braziliana, traducere in spaniola neverificata (facuta de mine cu Google Translate) aproape integrala

- in marea majoritate sunt buguri rezolvate si imbunatatiri pe ici pe colo

- mici schimbari in GUI

- preferintele se sterg automat la installare/upgrade. Cine vrea sa le pastreze (dar poate crea probleme), se pot exporta din Menu Edit -> Preferences -> Export Preferences in partea de jos a ferestrei.

Citat

31.07.2019

- changed the order of the menu entries in the File -> Open ...
- organized the list of recent files so the Project entries are to the top and separated from the other types of file
- work on identification of changes in Preferences tab
- added categories names for the recent files
- added a detection if any values are changed in the Edit -> Preferences window and on close it will ask the user if he wants to save the changes or not
- created a new menu entry in the File menu named Recent projects that will hold the recent projects and the previous "Recent files" will hold only the previous loaded files
- updated all translations for the new strings
- fixed bug recently introduced that when changing the units in the Edit -> Preferences it did not converted the values
- fixed another bug that when selecting an Excellon object after disabling it it crashed the app
- RELEASE 8.92

30.07.2019

- fixed bug that crashed the software when trying to edit a GUI value in Geometry selected tab without having a tool in the Tools Table
- fixed bug that crashed the app when trying to add a tool without a tool diameter value
- Spanish Google translation at 77%
- changed the Disable plots menu entry in the context menu, into a Toggle Visibility menu entry
- Spanish Google translation 100% but two strings (big ones) - needs review
- added two more strings to translation strings (due of German language)
- completed the Russian translation using the Google and Yandex translation engines (minus two big strings) - needs review

28.07.2019

- fixed issue with not using the current units in the tool tables after unit conversion
- after unit conversion from Preferences, the default values are automatically saved by the app
- in Basic mode, the tool type column is no longer hidden as it may create issues when using an painted geometry
- some PEP8 clean-up in FlatCAMGui.py
- fixed Panelize Tool to do panelization for multiple passes type of geometry that comes out of the isolation done with multiple passes

20.07.2019

- updated the CutOut tool so it will work on single PCB Gerbers or on PCB panel Gerbers
- updated languages
- 70% progress in Spanish Google translation

19.07.2019

- fixed bug in FlatCAMObj.FlatCAMGeometry.ui_disconnect(); the widgets signals were not disconnected from handlers when required therefore the signals were connected in an exponential way
- some changes in the widgets used in the Selected tab for Geometry object
- some PEP8 cleanup in FlatCAMObj.py
- updated languages
- 60% progress in Spanish Google translation

17.07.2019

- added some more strings to the translatable ones, especially the radio button labels
- updated the .POT file and the available translations
- 51% progress in Spanish Google translation
- version date change

16.07.2019

- PEP8 correction in flatcamTools
- merged the Brazilian-portuguese language from a pull request made by Carlos Stein
- more PEP8 corrections

15.07.2019

- some PEP8 corrections

13.07.2019

- fixed a possible issue in Gerber Object class
- added a new tool in Gerber Editor: Mark Area Tool. It will mark the polygons in a edited Gerber object with areas within a defined range, allowing to delete some of the not necessary  copper features
- added new menu links in the Gerber Editor menu for Eraser Tool and Mark Area Tool
- added key shortcuts for Eraser Tool (CTRL+E) and Mark Area Tool (ALT+A) and updated the shortcuts list

9.07.2019

- some changes in the app.on_togle_units() to make sure we don't try to convert empty parameters which may cause crashes on FlatCAM units change
- updated setup_ubuntu.sh file
- made sure to import certain libraries in some of the FlatCAM files and not to rely on chained imports

8.07.2019

- fixed bug that allowed empty tool in the tools generated in Geometry object
- fixed bug in Tool Cutout that did not allow the transfer of used cutout tool diameter to the cutout geometry object

5.07.2019

- fixed bug in CutOut Tool
- some other bug in CutOut tool fixed

1.07.2019

- Spanish translation at 36%

28.06.2019

- Spanish translation (Google Translate) at 21%

27.06.2019

- added new translation: Spanish. Finished 10%

Link spre comentariu

Am dezinstalat Flat de pe calculatorul cu probleme (Win7 64biti) si am instalat noua varianta 8.92, acum merge sa generez decupare contur.

Dar la instalare sa activat antivirusul:

avg.thumb.jpg.a53bbc5b0676e832cc28105d582a7358.jpg

L-am dezactivat temporar pentru a face instalarea altfel nu-mi dadea voie....  

Editat de nickrvl
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări