Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

FlatCAM

Postări Recomandate

Acum 21 ore, AndreiIr a spus:

Am si eu o nedumerire , de ce este trecut la orice scula viteza de aschiere 0 ?

Pentru ca in Preferinte este trecuta valoarea 0. Daca se schimba valoarea in Preferinte atunci de fiecare data cand se lanseaza sectiunea din program care contine acel parametru (in acest caz Spindle) atunci campul acestui parametru va avea valoarea presetata.

Am ales aceasta valoare ca valoare 'default' pentru ca:

1. Este vizibila si determina user-ul sa o modifice. Daca puneam alta valoare unul spunea ca este prea mica, altul ca este prea mare, in functie de ce freza au. Repet, este un parametru configurabil de user.

2. Majoritatea 'hobbistilor' nu controleaza viteza frezei din Gcode ci dintr-un regulator separat si valoarea 0 se poate privi ca o referinta la aceasta.

Exista utilaje care prelucraza pcb cu viteza 0 de aschiere ?

Habar nu am. Presupun ca atunci cand se face un fel de zgariere sau poate cand se foloseste un creion pentru a face desen. In tot cazul prelucrarea PCB prin izolare, in viziunea mea pt ce trebuie sa devina FlatCAM, este doar un aspect al programului (si unul nesemnificativ pt mine, personal).

Sau este o solutie de marketing pentru cei care vand scule de aschiere pentru pcb .

Acest software este open-source. Oricine poate sa il duplice si sa il modifice cum vrea. Nu este inclusa nicio parte care sa faca 'marketing' pentru unul sau altul.
Dar nu este o idee rea... :) 

Editat de mars01
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 6 luni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...
La 23.04.2022 la 15:32, ionut120v a spus:

Exista o versiune pentru linux?

Se poate folosi cu un laser CNC 40w 445nm?

merge cu grafica integrata pe Intel? sau ce ce placi grafice merge, cu GTX650 merge?

Multumesc, Ionut.

Mai bine mai tarziu decat deloc. Asa ca raspund acum.

Da, se poate folosi si cu Linux, este verificat cu distributii bazate pe Ubuntu.
FlatCAM genereaza GCode care apoi este trimis de un software dedicat catre un laser CNC, FlatCAM nu controleaza direct un CNC.

Controlerele video de generatie mai mica sau egala cu HD4000 functioneaza cu FlatCAM beta (Evo) doar cu motorul grafic 2D (deci motorul graphic 3D nu este folosibil cu aceste controlere f vechi).

Placile integrate Nvidia, AMD din cate stiu sunt compatibile.

Cele bune,
Marius

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
  • 9 luni mai târziu...

rog pe cei care cunoașteți programul mai bine. 

folosesc Proteus pentru editat pcb, si la export gerber, flatcam vede pad-urile fara gauri cumva. pot atasa si suprapune in flatcam si găurile dar nu reușesc sa generez cumva sa fie scoase găurile din desen. intenția e sa folosesc pentru desenare cu marker si atunci as avea nevoie de găurile desenate.. 

se poate face cu flatcam sau alt program, cumva sa facă substract la desen..? flatcam are un fel de substract dar nu face nimic.. 

Editat de Gilbert Sparios
Link spre comentariu

Nu stiu de ce nu pot primi mesaje dar de-asta am in semnatura Email si telefon.

Am reusit. Cu Aspire, dar a fost nevoie si de FlatCam, deoarece din Proteus fisierul nu este inteligibil, si nici nu contine gaurile. Cu flat cam pur si simplu deschid gerber top+gaurile, le suprapun, join to combo geometry apoi salvez DXF.

In Aspire deschid DXF si asta e tot. Ar mai merge cu BMP dar nu ai dimensiuni si e o durere de cap calibrarea.

Editat de Gilbert Sparios
Link spre comentariu
Acum 12 ore, Gilbert Sparios a spus:

In Proteus generezi fisier Gerber cu rezolutia setata la maxim 1000dpi, dupa care in Gerber Viewer/ Output Mark Output incadrezi exact cu mous-ul chenarul/conturul cablajului, aia este dimensiunea reala a cablajului ....

Dupa care exporti bmp sau jpg Board Edge + top/bottom copper, asta pentru trasee si contur cablaj.
Pentru gauri exporti bmp sau jpg Board Edge + Top/Bottom Resist.
Atentie la rezolutie si in acest caz, 600 dpi....

Astfel obti doua fisiere, unul pentru trasee altul pentru gauri.

In Aspire folosesti doua layere, unul pentru trasee si contur celalalt pentru gauri....

Nu vad in semnatura niciun mail...... 

Editat de nickrvl
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări