Ovidanie Postat Aprilie 19, 2018 Partajează Postat Aprilie 19, 2018 Am transformatoarele dintr-un televizor Luchian, Tonitza sau Grigorescu. Au aproximativ 2cm patrati si vreau sa scot din ele maximum 1W De fapt am nevoie de 0,5W. Va rog sa-mi recomandati o schema. Link spre comentariu
puriu Postat Aprilie 19, 2018 Partajează Postat Aprilie 19, 2018 Sunt transformatoare de iesire audio (cu intrefier). Sectiunea este de 4 cm2. Daca sunt rebobinate si tolele introduse alternant, se poate obtine in secundar maximum 2 - 2,5 W. Se poate incerca si folosirea bobinelor existente, dar cu introducerea tolelor alternant. Consumul primarului in gol trebuie sa fie sub 25 - 30 mA. Se obtine in secundar cca. 6 - 7 V in gol. P.S. Din poza se pare ca sectiunea este, totusi, de 2 cm2. Puterea maxima scade de patru ori. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Aprilie 19, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2018 Am gresit in primul topic, sectiunea este de 4cm patrati. Vreau sa le folosesc ca transformatoare de iesire, pentru un single ended si vreau sa las transformatoarele exact cum sunt, nu am chef sa le rebobinez. Nici macar nu vreau putere mare, 0,5-1W. Ce lampa sa folosesc? Link spre comentariu
Kosmin Postat Aprilie 19, 2018 Partajează Postat Aprilie 19, 2018 ECL82 / 6fi3pi ar fi o varianta? Link spre comentariu
Ovidanie Postat Aprilie 20, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2018 Da, ar fi o varianta buna, dar lampa e prea potenta pentru cei 4 cm patrati cat are traf-ul de iesire si voi avea ''sunet de flasneta''. Parca as incerca o lampa mai mica, curenti anodici mai mici, saturatie mai mica, poate-poate obtin 0,5W decenti. Link spre comentariu
Kosmin Postat Aprilie 20, 2018 Partajează Postat Aprilie 20, 2018 Dacă e prea potenta (deși nu mi se pare) atunci poți încerca un parafeed cu ccs în anod și mai scutești trafo out de ceva stres. Altfel de la 6n6p în sus... poți experimenta cu ele, intra aici și 4p1l, 6e5p sau 6e6p, 6p30b-r, e182cc, e80cc etc. Link spre comentariu
flomar60 Postat Aprilie 20, 2018 Partajează Postat Aprilie 20, 2018 Va recomand un amplif din cartea"Construiti un televizor" a lui G.D. Oprescu cu tubul 6N1P -dubla trioda de medie putere-cu puterea de iesire de 1W....din data-sheet-ul tubului ,impedanta anodica la fiecare trioda este de 4400 0hmi...cred ca s-ar potrivi trafurile dvs....eu am incercat aceasta schema cu multi ani in urma cu un traf de iesire din Rubin 102 si suna excelent!...spor! Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 20, 2018 Partajează Postat Aprilie 20, 2018 (editat) exemplu o modulaţie sinus maximă a unui curent ia 12mA pe sarcina 5K NU va conduce la 1W utilă în sarcină (circa 360mW pentru OT cu randament unitar sau poftim OT_ul ăla din prezentare 0,8 X 360mW) schema aia scanată (6N1P) nu conduce la 1W utilă în sarcină secundar chiar dacă Ra tub final (1/2-6N1P) se consideră 15K-20K un OTL 6N1P posibil să conducă la ceva rezultate pe sarcina 5K impusă (incinta/difuzorul + OT) PS personal nu pot admite/considera referinţă publicaţiile sub semnătura G.D. Oprescu Editat Aprilie 20, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 21, 2018 Partajează Postat Aprilie 21, 2018 (editat) aşa poate să arate o schemă cu 6Н1П-ЕВ tub final evident arată diferit în raport cu schema scanată, bună practic pentru transformatorul ăla prezentat de 5K fără componentă DC înfăşurare primară Editat Aprilie 21, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
Ovidanie Postat Aprilie 24, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2018 O sa incerc un parafeed clasic, cu drosel in anod. Daca scap de componenta continua pot folosi o lampa mai potenta. Saptamana asta ma bag in magazie sa vad ce drosele am. M-am uitat pe lista cu tuburi fara pedigree in audio si am IL861, UBL21, E80L, si ca driver EF860. Sau mai bine cu tuburi consacrate de genul 6P3 si trioda ruseasca echivalenta cu 6SN7? Link spre comentariu
carageae Postat Aprilie 30, 2018 Partajează Postat Aprilie 30, 2018 La 20.04.2018 la 19:28, flomar60 a spus: Va recomand un amplif din cartea"Construiti un televizor" a lui G.D. Oprescu cu tubul 6N1P -dubla trioda de medie putere-cu puterea de iesire de 1W....din data-sheet-ul tubului ,impedanta anodica la fiecare trioda este de 4400 0hmi...cred ca s-ar potrivi trafurile dvs....eu am incercat aceasta schema cu multi ani in urma cu un traf de iesire din Rubin 102 si suna excelent!...spor! Eu as incerca schema asta, putin recalculata, eventual folosind in final E80L legata ca trioda, daca tot nu se cere putere mare....poate si ECL82 cu final trioda ar fi ceva interesant....dar de obicei e evitata varianta asta tocmai datorita puterii micsorate....de sunat, nu cred ca vreo pentoda legata ca trioda suna mai rau - ca merita sau nu asta, e alta discutie... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum