Vizitator Postat Aprilie 19, 2018 Partajează Postat Aprilie 19, 2018 Salut, m-a sunat un coleg cu o problema: la sursa LED ridicatoare din 12V la 40V s-a ars dioda SCH. de 1A. Era la 60V, asa ca a cumparat una de 3A/100V. Si aceasta se incalzeste puternic, forma de unda in drena fiind corecta iar dupa redresare nu are riplu. LED-urile lumineaza corect. Ati intalnit un defect de acest tip? Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 19, 2018 Partajează Postat Aprilie 19, 2018 Am pățit sa nu tina cu alt tip de dioda. Daca s-ar ști ce a fost și ce a pus poate s-ar putea spune mai multe. Link spre comentariu
yokoono Postat Aprilie 19, 2018 Partajează Postat Aprilie 19, 2018 Incercati o dioda ultrarapida. Link spre comentariu
iuliantv Postat Aprilie 19, 2018 Partajează Postat Aprilie 19, 2018 posibil traful bobina ridicatoare spire in scurt? Link spre comentariu
modoran Postat Aprilie 19, 2018 Partajează Postat Aprilie 19, 2018 De unde a "cumparat" dioda respectiva ? Poate fi vreo clona chinezeasca. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 21, 2018 Partajează Postat Aprilie 21, 2018 (editat) Salut, aventuri de pensionar! Dioda era atat de arsa ca nu a putut citi codul. Schema nu este pe net. A mers la magazinul de pe M. D. unde vanzatorul, si el electronist, i-a dat cea mai rapida dioda-MUR460. Colegul mi-a spus la telefon ca sigur a luat o dioda schottky de 3A/100V!!!!! A mai cautat pe net si a gasit pe un forum ca dioda este SB160, de aceea eu am postat pe forum: nu intelegeam de ce o dioda SCH. de 3A se incalzeste acolo! A cumparat de la alt magazin exact SR160 si aparatul functioneaza. Scuze pt. deranj, eu am fost insa la mijloc. Editat Aprilie 21, 2018 de Vizitator Corectare greseli scriere Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum