Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sistem auto

bobbiyiy

Postări Recomandate

ma gandesc sa fac un upgrade la sistemul audio si as avea nevoie de niste pareri,componentele ar fi:-HIFONICS XX COLOSSUS II DUAL MONO CLASS D- pentru sub1 x 3200-Watts RMS @ 2-Ohm 2 x 1600-Watts RMS @ 1-Ohm -Kicker Solo X de 18" 5000W RMS -subastea sunt in prim plan, restul cumpar dupa, pe fata vreau sa mai pun niste difuri de la hertz modelul hsk 165 pe 2 cai 250 W max, 125 rms, si inca un amplif pt ele.As avea nevoie de niste sfaturi pt partea de alimentare, cabluri , baterie, etc, condeu.multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bobbiyiy

6

• Dr.L

2

• Mircea Bartic

1

• bogdan69

1

Top autori în acest subiect

cu aberatii audio auto te pot ajuta eu de la ground zerospune-mi cam cati bani vrei sa investesti, si am sa-ti fac cea mai tare configuratie posibila de ei

Link spre comentariu

sa zicem ca dai cu 3kv in subwoofer,atunci rezulta asa:la 12v,o sa consume 250A(ai nevoie de cabluri de ~25mm^2-adica de sudura,nu recomand,deoarede bateria s-ar cam incalzi-mai ales la borne,contactul trebuie sa fie f bun)la 24v,o sa consume 125A,cablul va fi la jumatela 48v,o sa consume 62A,ceea ce pare acceptabilrecomand baterii de 24v(alea de camioane ajung si pe la 200A,adica ai putea asculta cateva ore~1-2,la volum maxim)daca poti opteaza pt o tensiune cat mai mare lka baterii(desigur,nu stiu cat de avantajos ar fi sa-ti umplii masina cu baterii :rolleyes: )oricum,trebuie s-o incarci acasa,alternatorul masinii nu va tine(daca e pe 12v,daca e pe 24,cred ca duce ceva)

Link spre comentariu

eu m am gandit la urmatoarea baterie, Baterie Deep Cycle rezistenta interna: 3.5 mOhmi capacitate: 72Ah curent 5 sec - 1700A curent scurt circuit ? 3500A rezista 400 cicluri de descarcare durata medie de viata 10 ani, am optat pt aceasta baterie deoarece unii au zis k ar rezolva problema alimentarii fara a mai pune alte baterii; iar un kit de cabluri 0awg(53mm),masina este o skoda octavia, asa k totul este pe 12 v , si sincer nu as vrea sa umplu portbagajul de acumulatori.mersi mult pt interes

Link spre comentariu

bateria ta poate liva ~800w intr-o ora,si cum nu cred ca vei asculta doar ~30 min la maxim. daca vrei pe 12v,ia-ti ceva de 200Aeu am prezentat doar cazurile extreme,adica in practica poate/va tine mai multcablurile sunt ok,dar ai mare grije la legaturi(imbinari),ca la amperajul asta,daca nu sunt facute corect,se fac rosii :axe: iti sugerez sa pui si o siguranta cat mai aproape de baterie,de vreo 300A(numai in panourile electice gasest asa ceva),ca daca se intampla ceva si apare un scurt,la 3000A iti ia foc masina

Link spre comentariu

Cunosc om caruia i s-a desprins nu stiu ce la plamani de la asemenea aberatii. Parca pleura s-a desprins si a facut lichid in plamani. Ce pot sa spun doar ca era sa moara de la asta. Si ca vreti sa va sinucideti cu asa ceva e treaba voastra dar puneti in pericol si pe altii cu tampeniile astea

Link spre comentariu

ms mult all, nush ce sa zic acum, m ai cam pus pe ganduri bogdan69...... stiu pe cineva de la mine din oras kre a patit faza asta cu plamanii si a fost dus de urgenta la spital si de atunci nu i a mai trebuit muzica.....eu am vrut sa iau sculele aste deoarece le am gasit ieftine, dar acum ma mai gandesc un pic k oricum nu as vrea sa ajung la spital,oricum va multumesc mult all.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări