Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare CI din IR Illuminator IOR6322

valentinleonte

Postări Recomandate

• Răspunsuri 43
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• valentinleonte

15

• Dxxx

9

• sesebe

6

• orgasmo

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu e niciun IOR, aceea e sigla International Rectifier. Cipul acela e cel mai probabil un mosfet ce comandă ledurile. Vă puteţi convinge de asta urmărind conexiunile de la pini...

Link spre comentariu
29 minutes ago, validae said:

Nu e niciun IOR, aceea e sigla International Rectifier. Cipul acela e cel mai probabil un mosfet ce comandă ledurile. Vă puteţi convinge de asta urmărind conexiunile de la pini...

Asta imi pare CI cu sigla International Rectifier. Ce am atasat are alta sigla . Si totusi are cineva informatii despre acest cip??

ior.jpg

Link spre comentariu

Acest IR Illuminator nu foloseste o fotorezistenta pentru a aprinde ledurile, se utilizeaza o fotodioda. Poate exista vre-un CI specializat pt fotodioda. Mai am un IR Illuminator care foloseste fotorezistenta si CI NE555...totusi acest IOR6322 nu este echivalent in circuit cu NE555

L-24w-size-700x700.jpg

Editat de valentinleonte
Link spre comentariu

Ai verificat cum sunt conectaţi pinii integratului pe placă ? Există câte doi sau mai mulţi pini conectaţi împreună ?  Dacă sunt conectaţi câte doi sau trei împreună, e posibil să fie totuşi un mosfet şi nu integrat.....

Editat de validae
Link spre comentariu

io as zice ca integratul ala e un amp op in configuratie comparator. urmareste putin traseele, vezi daca cumva 4 e la minus si 8 la plus. E legat la fotodioda albastra si iesirea duce la un conector. Iluminatoarele astea nu sunt chiar stand alone, adica n-are lumina se aprinde, iese soarele se stinge, ci trimit informatia catre camera care decide cu ir sau fara si camera aprinde ledurile.

Link spre comentariu

Eu zic ca pe PCB va avea 4 pini legati impreuna (drena) si alti 3 legati impreuna (sursa) ultimul fiind grila. Adica sustin ce zice Validae.

Mosfetul fie este comutator fie este un generator de curent constant, deci driver plasat serial - prima fiind cea mai probabila...

Lipsa bobinei ma face sa exclud varianta de a fi buck...

Daca ai integratul scos nu vad ce greutate este sa verifici PCBul.

Editat de Dxxx
Link spre comentariu

Da...

Imi aduce aminte de cazul cand prostu' arunca o piatra in apa si 10 destepti nu reusesc sa o recupereze.

Pe viitor topicuri truncheate  -  in care initiatorul sufera de lenea de a da detalii si cei bine intentionati in loc sa poata fi constructivi se intrec in a ghici unde sta viitorul - vor fi inchise.

Repet: este vorba de un minim de bun-simt sa dai toate detaliile. Bun simt fata de cei care-si pierd timpul pentru a-ti da solutii.

Link spre comentariu
2 hours ago, Dxxx said:

Da...

Imi aduce aminte de cazul cand prostu' arunca o piatra in apa si 10 destepti nu reusesc sa o recupereze.

Pe viitor topicuri truncheate  -  in care initiatorul sufera de lenea de a da detalii si cei bine intentionati in loc sa poata fi constructivi se intrec in a ghici unde sta viitorul - vor fi inchise.

Repet: este vorba de un minim de bun-simt sa dai toate detaliile. Bun simt fata de cei care-si pierd timpul pentru a-ti da solutii.

Domnule. Daca vreti sa ajutati , multumesc de ajutor!, daca nu , nu va obliga nimeni sa faceti vre-un efort. Incerc sa scot schema circuitului , dar nu am avut timp pentru asa ceva. Totusi este un forum de pasionati ai electronicii nu de profesionisti . Totul este un hobby de care ne tinem in timpul liber. 

Multumesc pentru intelegere!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări