Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Fast Charge Vs. Normal Charge

allez001

Postări Recomandate

Buna ziua, doresc sa achizitionez un power bank  pentru telefonul mobil.  Oscilez intre unul cu fast charge si unul fara fast charge

Problema este ca am ceva suspiciuni  cum ca fast charge imbatraneste bateria telefonului.... totusi nu stiu sigur. Mentionez ca de regula nu incarc bateria telefonului mai sus de 80%. Am o aplicatie care ma ajuta sa fac treaba asta ( PRAG MAXIM , PRAG MINIM,  NOTIFICARE ).  Pe incarcatorul stok nu scrie ca are aceasta tehnologie ( fast charge ).  Este de 5V 2A , iar bateria de 4100 mah si se incarca destul de repede  

Editat de allez001
Link spre comentariu

Daca incarcatorul original este de 2 A si mai spui si ca se incarca destul de repede (3-4 ore) atunci se face incarcare rapida.

Si incarcatorul de la telefonul meu este tot de 2A si cind il pun la incarcat imi afiseaza "fast charge". Din fericire incarcarea rapida se face numai cu incarcatorul si cablul original. Daca folosesc un alt cablu sau un alt incarcator incarcarea este normala si dureaza foarte mult comparativ cu incarcarea rapida.

Eu il incarc in fiecare noapte de pe un alt incarcator si in felul acesta se face incrcare lenta. Incarcarea rapida o folosesc numai atunci cind constat ca nu prea am baterie si in scurt timp trebuie sa pec undeva.

Link spre comentariu

Dar la mine  nu dureaza 3-4 ore cu incarcatorul stok .... cam 2. 

Iar dupa calculele mele cam acolo duce ...  pt ca 2000 mah x 2 ( ore ) = 4000mah  nu prea  pare a fi fast

Dar si eu de obicei folosesc alt incarcator de 1A  

Editat de allez001
Link spre comentariu

2 ore x 2000mA înseamnă încărcare la 0.5C ceea ce înseamnă încărcare rapida. O încărcare normala înseamnă încărcare la mai puțin de 0.2C și ar dura peste 5 ore. 

Link spre comentariu

La un acumulator Li-Ion 0,5C reprezinta incarcare normala, nu rapida. Astfel de acumulatori suporta fara nici un dezavantaj pana la 0,9C. Pretul power-bank-ului "fast " ar putea fi diferit, dar e mai calitativ decat bateriile externe cu circuit care ofera maxim 500mA.

Link spre comentariu

Si eu am p10 si desigur incarcator fast, care desigur in 2 ore este la 100%. de mai bine de 8 luni si bateria imi tine la el undeva la 3-4 zile dar pe la 2 zile il incarc. Practic cand am sub 50% acumulatorul si pana acum nu am avut nici o problema cu el, din cauza ca am folosit fast charge, practic este ca si nou din punct de vedere al acumulatorului!

Link spre comentariu

Incarcare rapida si mentinere intre 50 si 100% este exact ce nu ii place bateriei, dar ma rog, fiecare cum stie si cum poate.

Viata cea mai lunga se obtine cu descarcari care sa nu treaca sub 20% si incarcare care sa nu depasesca 70-80%, dar ma rog, in unele imprejurari nu poti respecta asa ceva - totusi macar daca te straduiesti sa-i oferi cel mai convenabil regim la majoritatea incarcarilor ar fi OK.

Iar mentinerea / stocare ideala este la 30% din capacitatea maxima.

Niciodata nu vei obtine viata lunga incarcand bateria rapid si folosind integral capacitatea ei.

Desigur este vorba numai de chimismul pe litiu...

Link spre comentariu
Acum 5 ore, allez001 a spus:

Dar la mine  nu dureaza 3-4 ore cu incarcatorul stok .... cam 2. 

Iar dupa calculele mele cam acolo duce ...  pt ca 2000 mah x 2 ( ore ) = 4000mah  nu prea  pare a fi fast

Dar si eu de obicei folosesc alt incarcator de 1A  

M-ai topit, ce naiba de marca este ''incarcatorul stok''?

Link spre comentariu
42 minutes ago, Marele Savant said:

M-ai topit, ce naiba de marca este ''incarcatorul stok''?

Xiaomi

4 hours ago, q_acdc said:

Paguba mare la un acumulator de telefon? Se găsesc fără probleme și nu sunt o avere. Am un p10 și nu îmi fac probleme.

Da , paguba mare pentru ca acumulatorul meu este incapsulat ....

2 ore x 2000mA înseamnă încărcare la 0.5C ceea ce înseamnă încărcare rapida. O încărcare normala înseamnă încărcare la mai puțin de 0.2C și ar dura peste 5 ore.

Te rog frumos spune-mi si mie cum este formula, nu sunt obraznic, sunt curios....... de unde 0.5C

Pretul power-bank-ului "fast " ar putea fi diferit, dar e mai calitativ decat bateriile externe cu circuit care ofera maxim 500mA.

Da , este putin mai scump dar nu este problema

Editat de allez001
Link spre comentariu
Acum 3 ore, Dxxx a spus:

Incarcare rapida si mentinere intre 50 si 100% este exact ce nu ii place bateriei, dar ma rog, fiecare cum stie si cum poate.

Viata cea mai lunga se obtine cu descarcari care sa nu treaca sub 20% si incarcare care sa nu depasesca 70-80%, dar ma rog, in unele imprejurari nu poti respecta asa ceva - totusi macar daca te straduiesti sa-i oferi cel mai convenabil regim la majoritatea incarcarilor ar fi OK.

Iar mentinerea / stocare ideala este la 30% din capacitatea maxima.

Niciodata nu vei obtine viata lunga incarcand bateria rapid si folosind integral capacitatea ei.

Desigur este vorba numai de chimismul pe litiu...

Și ce rezolvi? Un acumulator uzat și un telefon căzut moral. La cum apar telefoanele nu merita s-al ți mai mult de 2 ani. 

Link spre comentariu
Acum 15 ore, q_acdc a spus:

Paguba mare la un acumulator de telefon? Se găsesc fără probleme și nu sunt o avere. Am un p10 și nu îmi fac probleme. 

In cite minute schimbi acumulatorul la un P10? Asa ca sa stim si noi............

Acum 10 ore, allez001 a spus:

Te rog frumos spune-mi si mie cum este formula, nu sunt obraznic, sunt curios....... de unde 0.5C

Acumulator de 4000mA si incarcare la 2000mA. 2000/4000=> 0.5 C

Link spre comentariu

Interesant! Scriu de pe un p10 și altul se uita pe   YouTube despre p10. Ca un fapt divers, am montat câteva jucării pt cei care se ocupa de service. (autorizați pt 2 mărci consacrate) 

Editat de q_acdc
Link spre comentariu

Tot nu ai raspuns la intrebare.

Si daca tu (si probabil inca multi altii de aici de pe forum) te descurci sa schimbi un accumulator la un telefon care nu-I conceput sa aiba acumulatorul schimbabil, citi oameni "obisnuiti" care nu prea au treaba cu electronica pot sa schimbe un astfel de accumulator?

Nu este ca si cum ai schimba bateriile la o telecomanda.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări