M.Adrian Postat Aprilie 11, 2018 Partajează Postat Aprilie 11, 2018 (editat) Buna seara, in decursul timpului am adunat de prin televizoare, surse atx, monitoare etc diverse miezuri toroidale din sursele lor (surse in comutatie) sau din becurile economice, miezuri albe. As vrea si eu sa stiu, orientativ, in functie de culoarea lor (caci am inteles ca in functie de caracteristici sunt vopsite intr-un anumit fel) la ce pot fi utilizate ca si gama de frecventa, curenti, scopul lor in diverse montaje etc. Am recuperat miezuri galbene, galbene si pe o parte albe, gri, albe, albastre. Daca nu se poate generaliza, chiar si orientativ utilizarea lor in functie de culoare, atunci rog un moderator sa inchida topicul. Mentionez ca toate miezurile sunt mici, cele mai mari (galbenele) depasesc cu putin diametrul unei monede de 50 bani. Editat Aprilie 11, 2018 de M.Adrian Link spre comentariu
puriu Postat Aprilie 12, 2018 Partajează Postat Aprilie 12, 2018 Fiecare firma are culorile ei ce desemneaza tipul feritei. Caracteristicile feritei se pot aprecia functie de locul de unde au fost scoase miezurile. Cele tubulare, scoase de pe cabluri, sunt pentru filtraj. Au permeabilitate foarte mare in frecventa joasa si pierderi foarte mari in frecvente inalte. Pot fi utilizate pentru transformatoare AF. Cele scoase din circuitele de comutatie merg bine sub 100 kHz. Miezul in carcasa de plastic pe care scrie 25x40x10 nu este din ferita, ci din fier si se poate folosi in AF. Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 13, 2018 Partajează Postat Aprilie 13, 2018 23 hours ago, puriu said: Fiecare firma are culorile ei ce desemneaza tipul feritei. Caracteristicile feritei se pot aprecia functie de locul de unde au fost scoase miezurile Care ferita? Unde vezi tu ferita? Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 13, 2018 Partajează Postat Aprilie 13, 2018 (editat) Editat Aprilie 13, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum