clausnc Postat Aprilie 12, 2018 Partajează Postat Aprilie 12, 2018 Eu am spus demult ca aceste lucruri ar trebui sa se intample cu alimentari simple (rejectia amplificatorului pe masa e inexistenta ) Probabil acum au fost puse in evidenta datorita unei mase comune cu sursa de semnal si la masuratori cu aparatele de masura (care nu sunt alimenate pe baterii) Link spre comentariu
clausnc Postat Aprilie 12, 2018 Partajează Postat Aprilie 12, 2018 (editat) O varianta de sursa care izoleaza /minimizeaza influenta redresarii. Editat Aprilie 12, 2018 de clausnc Link spre comentariu
sk24bpo Postat Aprilie 12, 2018 Partajează Postat Aprilie 12, 2018 Nu mai sunt la serviciu si nu mai pot face masuratori astazi. Cateva lamuriri ar fi: - amplificatorul este facut de mine de la proiect pana la implementare si a fost masurat si testat pana in dinti la inceput. Riplul pe iesire tin minte ca era sub 500uV, nu-l decelam de zgomotul osciloscopului. - osciloscopul este destul de nou si merge excelent. Este un GwInstek GDS-2072E de 70Mhz. Pare o oscilatie de frecventa joasa intre conzii de decuplare de pe placa, cei de 2200uF si cei de 10.000uF ? Oscilatie activata si apoi incheiata de deschiderea si inchiderea diodelor ? Clausnc da, ai dreptate, toata treaba vine prin masa. Legaturile de masa sunt ca la carte, nu ele sjnt problema in sine dar fenomenul vine prin masa. Impamantarea este deconectata pt a nu produce o eventuala bucla. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 13, 2018 Partajează Postat Aprilie 13, 2018 Pana la urma care ar putea fi legatura de cauzalitate intre imprumutarea amplificatorului si acest "defect"? A ascultat manele? A intervenit in montaj? A avut reteaua "murdara" si a infectat aparatul? Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 13, 2018 Partajează Postat Aprilie 13, 2018 A folosit cablu de retea nerodat si asta a afectat amplificatorul........... 1 Link spre comentariu
sk24bpo Postat Aprilie 13, 2018 Partajează Postat Aprilie 13, 2018 Probabil l-a abuzat pe electrostatice si a cedat vreo componenta neesentiala dar care contribuia la rejectie. Nu stiu exact, cand o sa-mi fac timp de el din nou o sa-l cercetez amanuntit. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 13, 2018 Partajează Postat Aprilie 13, 2018 (editat) 17 hours ago, RaimondAudio said: Impamantarea este deconectata pt a nu produce o eventuala bucla. Ai filtru EMI pe alimentare, inclusiv condensatorii intre nul si impamintare si intre faza si impamintare (2,2-4,7nF)? Daca da, alimenteaza primarul trafo PE DIRECT fara filtrul emi si fara condensatori, dar prin DC trap dublu, unul pe nul; si unul pe faza sau 2 inseriate. Sint reziduuri mari de DC pe retea in perioada asta, reziduuri ce pot avea mai mult decit caderea Vfav pe diodele unul DC trap. Incearca si revino! Editat Aprilie 13, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
sk24bpo Postat Aprilie 13, 2018 Partajează Postat Aprilie 13, 2018 (editat) Hai ca am gasit ceva....daca scot scurtcircuitul de pe intrarea de semnal al celuilalt canal, fenomenul dispare. O atinge vreo mufa carcasa. Ia sa vad... later edit: da, o mufa de intrare avea izolatorul de plastic rupt si masa mufei dadea la carcasa. S-a rezolvat problema...ce chin am imdurat timp de 2 zile Editat Aprilie 13, 2018 de RaimondAudio Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 13, 2018 Partajează Postat Aprilie 13, 2018 (editat) Deci este clar ca undeva ai diferenta de potential intre carcasa si masa generala. Editat Aprilie 13, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 13, 2018 Partajează Postat Aprilie 13, 2018 Poi e normal sa ai dif de potential. Ma gandesc ca ai deja carcasa legata la masa intr-un punct. nu o mai legi printr-o mie de puncte. Patzasti! Bine ca ai rezolvat. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Aprilie 13, 2018 Partajează Postat Aprilie 13, 2018 Daca era carcasa data la masa iar toate la impamantare direct problema era mult atenuata, poate chiar insesizabila dar am rahaturi de groundlifturi care uite ca exista cazuri particulare cand mai rau fac. 1 Link spre comentariu
MVS Postat Aprilie 13, 2018 Partajează Postat Aprilie 13, 2018 E bine ca s-a rezolvat cauza, nu efectul. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 13, 2018 Partajează Postat Aprilie 13, 2018 Tocmai de aia exista ground lift, uneori e bine alteori nu e bine sa dai masa direct la masa montajului. Impamintarea se leaga obligatoriu si direct la carcasa! Link spre comentariu
hpavictor Postat Aprilie 18, 2018 Partajează Postat Aprilie 18, 2018 Carcasa ( metalică ) se conecteaza direct la conductorul de protecție ( împământare ) . Link spre comentariu
sk24bpo Postat Aprilie 18, 2018 Partajează Postat Aprilie 18, 2018 Asta este lege, nu se discuta. Singura situatie cand nu este asa ar fi la aparatele care au clasa de izolatie II. 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum