Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masa (GND) la sursele de amplificatoare

Mircea

Postări Recomandate

Eu am spus demult ca aceste lucruri ar trebui sa se intample cu alimentari simple (rejectia amplificatorului  pe masa e inexistenta )

Probabil acum au fost puse in evidenta datorita unei mase comune cu sursa de semnal  si la masuratori cu aparatele de masura (care nu sunt alimenate pe baterii)

Link spre comentariu

Nu mai sunt la serviciu si nu mai pot face masuratori astazi. Cateva lamuriri ar fi:

- amplificatorul este facut de mine de la proiect pana la implementare si a fost masurat si testat pana in dinti la inceput. Riplul pe iesire tin minte ca era sub 500uV, nu-l decelam de zgomotul osciloscopului.

- osciloscopul este destul de nou si merge excelent. Este un GwInstek GDS-2072E de 70Mhz.

Pare o oscilatie de frecventa joasa intre conzii de decuplare de pe placa, cei de 2200uF si cei de 10.000uF ? Oscilatie activata si apoi incheiata de deschiderea si inchiderea diodelor ? 

Clausnc da, ai dreptate, toata treaba vine prin masa. Legaturile de masa sunt ca la carte, nu ele sjnt problema in sine dar fenomenul vine prin masa. Impamantarea este deconectata pt a nu produce o eventuala bucla.

Link spre comentariu

Pana la urma care ar putea fi legatura de cauzalitate intre imprumutarea amplificatorului si acest "defect"? A ascultat manele? A intervenit in montaj? A avut reteaua "murdara" si a infectat aparatul?

Link spre comentariu

Probabil l-a abuzat pe electrostatice si a cedat vreo componenta neesentiala dar care contribuia la rejectie. Nu stiu exact, cand o sa-mi fac timp de el din nou o sa-l cercetez amanuntit.

Link spre comentariu
17 hours ago, RaimondAudio said:

Impamantarea este deconectata pt a nu produce o eventuala bucla.

Ai filtru EMI pe alimentare, inclusiv condensatorii intre nul si impamintare si intre faza si impamintare (2,2-4,7nF)?

Daca da, alimenteaza primarul trafo PE DIRECT fara filtrul emi si fara condensatori, dar prin DC trap dublu, unul pe nul; si unul pe faza sau 2 inseriate. Sint reziduuri mari de DC pe retea in perioada asta, reziduuri ce pot avea mai mult decit caderea Vfav pe diodele unul DC trap.

Incearca si revino!

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Hai ca am gasit ceva....daca scot scurtcircuitul de pe intrarea de semnal al celuilalt canal, fenomenul dispare. O atinge vreo mufa carcasa. Ia sa vad...

later edit: da, o mufa de intrare avea izolatorul de plastic rupt si masa mufei dadea la carcasa. S-a rezolvat problema...ce chin am imdurat timp de 2 zile :nerv

Editat de RaimondAudio
Link spre comentariu

Daca era carcasa data la masa iar toate la impamantare direct problema era mult atenuata, poate chiar insesizabila dar am rahaturi de groundlifturi care uite ca exista cazuri particulare cand mai rau fac.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări