Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema laptop asus x550ln

glazy16

Postări Recomandate

Daca spune ca vrea sa invete, e bine sa-l ajutam cu ce putem fiecare, din pacate eu desi am mai reparat laptopuri si am ceva experienta, timpul nu-mi permite sa ma ocup si de laptopuri, de aici si mai putina experienta.......in schimb repar la greu tv lcd/led in special displayuri....colegu' nostru are si un mic avantaj, ca are doua bucati la fel....

Link spre comentariu

verifici starea mosfet de la intrare sunt doi, vezi daca intra tensiune in primul si vezi apoi daca iese  apoi daca intra in continuare si daca iese si dupa al doilea si apoi vedem ce e in continuare ,deci faci masuratori ca altfel nu poti primii indicatii pe mai departe

Link spre comentariu
Acum 4 ore, neculavasile a spus:

verifici starea mosfet de la intrare sunt doi, vezi daca intra tensiune in primul si vezi apoi daca iese  apoi daca intra in continuare si daca iese si dupa al doilea si apoi vedem ce e in continuare ,deci faci masuratori ca altfel nu poti primii indicatii pe mai departe

Sunt ok acei mosfeti.

Zicea cineva la placa ce nu afiseaza ca ar putea fi ramii integrati in scurt. Cum ii remediez? Prin reflow? Or tre schimbati? Si daca da cu ce echivalent?

Link spre comentariu

Nu reflow...daca una e in scurt iti dai seama ca degeaba ii faci reflow...

Le dai jos pe toate si folosesi un RAM in socket.

Oricum inainte de asta fa un reflow la cip-ul video ca sa vezi exact...

Editat de electronicecomponente
Link spre comentariu
Acum 5 ore, neculavasile a spus:

Nu voiam sa subrezesc cipul video cu reflow , oare sa aiba aceleasi simptome cipul defect cu ramii in scurt?

Editat de glazy16
Link spre comentariu

da...aceleasi simptome...dar mai intai incearca reflow...dar numai daca ai cu ce...nu cu suflanta (gordak) pentru ca acolo ai 350 grade si risti sa bagi cipul in scurt.

Link spre comentariu

Pai si statiile gordak au controller de temperatura .am un gordak 863 si pot regla temperatura cat vreau si se apropie de cea reala ca am testat cu o termocupla. Poimaine ajung acasa si o sa fac toate sugestiile pe care mi le-ati dat voi aici. Daca tot nu am sorti de izbanda o sa apelez la cine vrea dintre voi si sa le trimit sa incercati sa mi le faceti. Daca vreti bineinteles.

Link spre comentariu

ok...nu e vorba de temperatura care o citeste termocupla...la suflanta temperatura aerului suflat nu e totuna cu temperatura radianta de la infrarosu.

Una e direct heat si alta e radiant heat.

La suflanta la 180 grade trebuie sa incalzesti toata suprafata cipului..e cam greu...la infrarosu ai plita mare care incalzeste suprafata mare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări