M.Adrian Postat Aprilie 15, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 15, 2018 Plita cu inductie am vrut si eu sa iau, dar nu a mai ajuns bugetul, si nu i-a placut "șăfului" culoarea. Link spre comentariu
Shambala Postat Aprilie 19, 2018 Partajează Postat Aprilie 19, 2018 (editat) Tot citind pe forumuri acum un an am ales ca in loc sa repar vechiul aragaz "Satu Mare" sa cumpar unul nou, mixt, adica cu plita cu gaz si cuptor electric. Am luat un Electrolux, a costat la o reducere cam 1450 lei (fata de 1780 cica). E o porcarie, absolut incomparabil mai prost decat cel vechi. Ochiurile plitei sunt prost distribuite (din pmdv) si nu le pot schimba intre ele pt ca tabla este profilata. Se aprind enervant de greu, vor sa tii apasat butonul 10-15 secunde, eu fiind obisnuit sa aprind cu un chibrit electric intr-o singura secunda. In plus ard tare slab fata de vechiul aragaz. Insa deceptia cea mai mare a fost cuptorul electric - ii ia enorm de mult timp pana se incalzeste si nu vrea sa treaca de 260gr nici mort. Ma rog, asa scrie si in cartea lui. La aragazul din 1960 arzatorul de la cuptor era foarte puternic, iar reglajul extrem de bun (amplu si precis), se incingea in 2-3 min. Am discutat cu un amic care are un Bosch de vreo 10 ani, model cu cuptor atat electric cat si cu gaz - se pare ca ar fi solutia optima pt mine, dar acum acele modele sar de 4-5000 lei. O sa incerc la vara sa curat si sa repar aragazul vechi, oricat ma voi chinui sigur merita efortul. Editat Aprilie 19, 2018 de Shambala Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 19, 2018 Partajează Postat Aprilie 19, 2018 Acele aragazuri erau facute din tabla SMALTUITA nu vopsita in cimp electrostatic ca la cele "moderne". Am vazut la cineva la tara unul in curte lasat in ploaie si soare, vechi de minim 35 de ani si arata de 1000 de ori mai bine la aspect decit unul care nu are inca inpliniti nici 8 ani. Stralucitor fara pic de rugina iar cel mai nou e vai de capul lui. Si eu ma gindesc serios sa-l repar si imbunatatesc cu robineti si arzatoare moderne (nu chiar orice arzatoare) si sa-l pun la lucru. Link spre comentariu
M.Adrian Postat Aprilie 20, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2018 Nu sunt experimentat in domeniu, dar am vazut la un prieten cuptor electric, care merge foarte bine. Am petrecut cateva zile la el si am gatit chiar la cuptor, de incalzit, in vreo 5minute se incalzea, si coacerea era mai uniforma. Nu neg posibilitatea ca alte modele sa nu se comporte la fel de bine, eu doar am dat un exemplu. Link spre comentariu
Shambala Postat Aprilie 20, 2018 Partajează Postat Aprilie 20, 2018 (editat) Si eu am dat tot un exemplu, dar invers Nu in ideea de a fi contra, ci mai mult pt a sublinia perceptia subiectiva, mai ales cand treci la ceva foarte diferit fata de cel cu care erai obisnuit. Editat Aprilie 20, 2018 de Shambala Link spre comentariu
M.Adrian Postat Aprilie 21, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2018 E adevarat, vad eu cum e si cu cuptorul asta cand vine, daca "nu-i cuminte" ajunge inapoi pe emag la "resigilate". Link spre comentariu
Spitfire Postat Aprilie 22, 2018 Partajează Postat Aprilie 22, 2018 Eu unul folosesc aragazul doar pentru cuptor, de incalzit pe aragaz nu mai are rost, am o plita de inductie de 1800W din aceea ieftina de 200 de lei, care face cafeaua in 45 de secunde, fata de 3-4 minute la aragaz, la fel incalzirea oricarui aliment se realizeaza rapid si sigur. Eficienta incalzirii prin inductie e formidabila fata de cea pe gaz, iar la curent ajungi la aceiasi bani ca si pe gaz, gazul e de 3x mai ieftin, dar trebuie sa consumi de 3x mai mult ca sa obtii acelasi rezultat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum