Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Racire freza cu aer rece

Darius_Tm

Postări Recomandate

Buna

Cumpar un nou motor de frezare pentru CNC . Voi prelucra  plexiglas iar materialul este pus pe masa de un brat robotic . Lichidul de racire cu span cred ca o sa fie greu de suflat de pe masa mai ales ca prinderea materialului se face cu vacuum .

Am gasit urmatoarele solutii : (1) montarea unui pistol de racire langa motor (jetul ajunge la -25 C  ) , (2)folosirea lichidului de racire dar face greu de aspirat spanul , (3)motor de frezare special care raceste cu jet aer (ajunge la -25 C) prin mandrina frezele compatibile (au canal intern pentru racire  )  ,  (4) combinatia intre varianta 1 si 3 mai ales ca frezele de gravat nu au canal intern de racire.

Motorul de frezare ce genereaza jet aer rece si il introduce prin freza costa aprox 5600 E

Motor de frezare fara sistemul de mai sus aprox 3000 E

Pistolul ce se monteaza langa freza aprox 500 E . 

Din experianta voastra care este cea mai buna metoda ? tinand cont ca utilajul o sa functioneze fara operator uman si mi-e teama sa nu se incarce frezele cu plastic topit (am mai patiti la freze mici de gravura + lichid de racire).

Am atasat poza cu dispozitivul de racire si una cu motorul ce raceste frezele compatibile.

Capture.PNG

Capture.PNG

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Darius_Tm

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări