Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tester pentru motoare electrice

elman

Postări Recomandate

• 10 luni mai târziu...

Am terminat si eu de realizat tester-ul. A iesit ce se vede in link-ul catre video.

Nu am la discretie o imprimanta laser si nici rabdarea nu m-a lasat sa mai astept dupa ce am vazut aparatul, asa ca am facut pcb-ul manual, in liner si latura unei freze, cu piese montate smd.

In cazul meu sensibilitatea nu e cea mai buna, poate din cauza ca toate componentele sunt recuperate si tranzistorii au un hfe mic. Nici ledurile nu au cel mai mic consum. 

A fost nevoie sa setez sensibilitatea undeva in prag, cand ambele leduri rosu-verde "ard" in mod egal. Asa pot vedea schimbari cand apropii tester-ul de o piesa buna sau una cu scurt. 

Urmeaza sa incerc si varianta NPN pe un cablaj decent si celula Li-Ion.

Multumesc @elman pentru documentatie!

https://www.youtube.com/watch?v=Y9Jp9NycNos

Link spre comentariu

Revin cu un update si alt link (e mai convenabil de atasat pentu mine).

De data asta am masurat toate npn-urile sa iaba un hfe cat mai bun, undeva pe la 400. Pentru diodele red-green am folosit un led furat de pe o banda rgb, sunt leduri bune acolo. Am crescut R8 de la 100 la 1k din cauza consumului bun al ledurilor si tensiunea mai mare a celulei. Aceasta nu are bms momentan. Pentru dioda am folosit un zener de vreo 70V cred. Nu va vedea niciodata tensiunea asta in circuit, deci rolul ei e de dioda simpla. Circuitul permite tolerante destul de mari, am avut condensatori de 47nF, care sa incapa. Cei 100nF erau maricei. Bobinele sunt si ele culese aleator, cea de 5mH s-a nimerit sa aiba valoarea buna, dar mai are pe ea o infasurare de 100 si ceva. Servea intr-una din jucariile acelea pentru curentat pofticiosii de guma. Cea de 10 are de fapt 18mH, ceea ce ajuta, probabil, la sensibilitate. Frecventa de oscilatie libera este in jurul valorii de 10kHz.

Link: 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări