Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tester pentru motoare electrice

elman

Postări Recomandate

Am reusit  :reytre.

Am gasit sarma ceva mai subtire(nu stiu cat are,trebuie sa ma duc sa o masor)care a incaput,la limita.

Aparatul finctioneaza ok.

Intr-adevar este diferenta de sensibilitate intre rotor si stator.

Imi mai trebuie comutatoarele si suportul de baterii si va fi complet.

De unde ati luat comutatoarele?

Link spre comentariu

@elman  merge , multumesc.Cand era gata placa imprimata am vazut ca era ,,bottom view'' dar am folosit tranzistori N2907A si au potrivit.

tester.jpg

Editat de bentanioan
Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Am realizat si eu acest tester.

Daca este reglat comform celor spuse mai sus, merge excelent.

Am facut o inversare a LED-ului bicolor: cand nu exista scurtcircuit ramane verde, cand exista se face rosu. Asa mi-se pare corect.

Multumim elman.

IMG_20200615_194759.jpg

IMG_20200615_194830.jpg

Editat de PINTI
Link spre comentariu

Pinti.Frumos executat!Suportul pt baterii ce provenienta are?Banui ca si bateriile sunt din tip AAA.

Am vazut ca intreba cineva de sarma fi 0,1mm pt inductor.Probabil ca pt bobina 10 mH nu intra pe "haltera".Rusii trecusera parca sarma 0,07-0,08 mm.

Link spre comentariu

BRANCA.

Suportul de barerii provine dintr-un aparat de radio miniatura. Culmea,  era functional si avea si ceas. Mi-a parut rau de el dupa ce l-am defrisat. Suportul acela, pentru baterii AAA, a trebuit taiat, retusat, etc, pana a ajuns in stadiul final.

Prima bobina, cea de 5mH, am bobinat-o cu sarma de 0,15 pana la umplerea completa a mosorasului de ferita. Am folosit o autofiletanta, fara a numara spirele. Dupa umplerea feritei, am masurat inductanta. Era undeva la 7mH.  Prin debobinari si masuratori progresive, am ajuns la valoarea de 5mH.

La fel am procedat si cu bobina de 10mH, numai ca aici am folosit sarma cu diametrul de 0,1mm. Sarma a fost recuperata de la bobina unui releu, releu recuperat de la o masina de spalat. 

Dupa bobinare si masurare, bobinele au fost acoperite cu tub termocontractabil. Acele mosorase de ferita se gasesc in  multe tv CRT:fie indeplinesc rolul de inductante pe alimentare, fie sunt trafo driver pentru tranzistorul de linii. 

nel65 

Da, dioda este pozitionata corect.

PS. 

Cablajul nu imi apartine.

Este realizat de colegul nostru @petreelectronic, un coleg de incredere si foarte tipicar. Apelati cu incredere. Face lucruri minunate.

Rog a nu se considera reclama.

Editat de PINTI
Link spre comentariu

Pinti.Mersi de precizari.Incet,incet o sa adun si eu piesele.Sa vad si inductantele.Am o cutie cu peste 50 buc(!),da asa de bine mi-a pus-o sotia de n-o mai gasesc!Mi-e greu si cu cablajul,ca n-am laser si la mana mi-e cam lehamite.In cel mai rau caz pe o placuta test(si alea pe unde or fi bagate...).Ma misc greu cu handik...

Si am uitat sa intreb.Haltere de ferita au diametrul 10 mm?

Editat de BRANCA
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări