elman Postat Aprilie 5, 2018 Partajează Postat Aprilie 5, 2018 Este un detector de scurtcircuit, se pot verifica atat statoarele cat si rotoarele la motoarele electrice. Am exemplificat intr-un video modul de testare. https://www.youtube.com/watch?v=hijDAtNGXoE&t=88s Schema este simpla, un oscilator pe post de generator si un receptor, rezultatul este afisat pe un led dublu sau 2 leduri. Principiul se poate observa in poza atasata . In arhiva gasiti 2 lay-uri, unul cu SMD altul cu componente THT. Tester motoare electrice.pdf Tester.rar Link spre comentariu
ghita57 Postat Aprilie 5, 2018 Partajează Postat Aprilie 5, 2018 simpla si interesanta scula,multumiri pentru postare!!! nu stiu de ce nu pot sa deschid arhiva Link spre comentariu
elman Postat Aprilie 5, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2018 (editat) Incercati acestea PCB_PNP_THT.lay6 PCB_PNP_SMD.lay6 Editat Aprilie 5, 2018 de elman Link spre comentariu
ghita57 Postat Aprilie 5, 2018 Partajează Postat Aprilie 5, 2018 merg,inca o data multumiri Link spre comentariu
relu01 Postat Aprilie 12, 2018 Partajează Postat Aprilie 12, 2018 Va salut are cineva varianta pdf a cablajului ? multumesc . Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 13, 2018 Partajează Postat Aprilie 13, 2018 (editat) La ce simplă e schema, o faci pe o placă de teste (Perfboard) în maxim 15 minute..... Editat Aprilie 13, 2018 de validae Link spre comentariu
elman Postat Aprilie 13, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2018 (editat) Am atasat fisierele. Breadboard.pdf PCB_C2+S1.pdf PCB_C2_oglinda.pdf P.S. se poate face si cu tranzistoare npn, trebuie inversata polaritatea la baterie, dioda si led-uri. Tranzistoarele trebuie sa aiba factor de amplificare mare. Breadboard-ul (perfboard) ar trebui verificat, nu l-am facut practic dar sper ca n-am facut vreo greseala. Editat Aprilie 13, 2018 de elman Link spre comentariu
kinderu56 Postat Aprilie 13, 2018 Partajează Postat Aprilie 13, 2018 salut care sunt valorile pentru bobine, cele din schema sau cele din PCB_PNP_THT? Link spre comentariu
elman Postat Aprilie 13, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2018 Am experimentat cu mai multe valori, parca merge mai bine cu cele de pe schema 5 si 10mH. Link spre comentariu
spark Postat Aprilie 13, 2018 Partajează Postat Aprilie 13, 2018 (editat) Acesta este originalul din care s-a inspirat ""conex electronic"" k7205.pdf Calitatea si precizia depinde de inductori Editat Aprilie 13, 2018 de spark Link spre comentariu
elman Postat Aprilie 13, 2018 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2018 Ideea nu este a mea. M-am inspirat din ceva mult mai concret. Cu ceva ani in urma am gasit schema pe net dar nu aveam toate datele si am ezitat sa-l construiesc . Un prieten mi-a daruit o bormasina defecta, am zis ca e ocazia sa vad ce iese. . Link spre comentariu
Marele Savant Postat Aprilie 13, 2018 Partajează Postat Aprilie 13, 2018 Acum 2 ore, spark a spus: Acesta este originalul din care s-a inspirat ""conex electronic"" k7205.pdf Calitatea si precizia depinde de inductori sa ne prindem si noi, care este asemanarea?? Link spre comentariu
spark Postat Aprilie 13, 2018 Partajează Postat Aprilie 13, 2018 (editat) Ceva asemanator am vazut pe youtube (video tutorial mexican) . avea o bobina model tip sonda ( ca un stetoscop medical) si controla fiecare miez de pe rotor , imi amintesc ca a taiat intentionat un fir dintr-o infasurare pentru a demonstra indicarea corecta de intrerupere Pentru INALTIMEA SA ""sa ne prindem si noi, care este asemanarea??""" Felicitari domnului @elman pentru realizare montaj , am sa-l fac si eu dar momentan nu am MC4015 Editat Aprilie 13, 2018 de spark Link spre comentariu
Marele Savant Postat Aprilie 13, 2018 Partajează Postat Aprilie 13, 2018 dragilor, dar modul de functionare este total dfiferit, sa intelem ca e vorba de clasica invidie? Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 14, 2018 Partajează Postat Aprilie 14, 2018 (editat) Schema cu MC4015 nu este în principiu concepută pentru testarea motoarelor. Este un detector de scurtcircuit pentru transformatoare de linii, sau de surse smps. Această schemă generează un impuls ce este aplicat bobinei testate și în funcție de numărul oscilațiilor amortizate (rings) generate în bobină (le numără) aprinde câteva leduri.Dacă se aprind mai multe leduri, e OK.Dacă se aprinde doar unul sau niciunul, există un scurtcircuit în bobina testată. S-ar putea testa și înfășurări de motoare, prin comparația între bobine asemănătoare, dar ar fi un proces greoi fiindcă presupune conectarea la aparat a fiecărei bobine în parte....testerul prezentat de elman e mai rapid, fiindcă nu cere nicio conectare electrică cu bobinele testate. Editat Aprilie 14, 2018 de validae Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum